Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atostogų į Palangą atvykstantis premjeras: „Turkijoje poilsis yra kur kas pigesnis“

Premjeras Algirdas Butkevičius pripažįsta, kad poilsiauti Turkijoje yra pigiau nei Palangoje, bet tam esą yra objektyvių priežasčių. O Lietuvoje oras – kaip loterija, sakė premjeras, duodamas interviu „Palangos tiltui“. 
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius

Palangiškiai kalba, kad A.Butkevičius Palangoje gali būti pastebėtas jau šį savaitgalį. Pernai jis kurorte irgi atostogavo panašiu metu. A.Butkevičius atostogaus liepos 25 – rugpjūčio 9 dienomis. Ministras pirmininkas savaitę praleis pajūryje, taip pat važiuos ilsėtis Europoje.

– Kodėl šiandien keturių asmenų šeimai atostogauti Turkijoje savaitę yra triskart pigiau nei mūsų Palangoje?

– Taip, išties poilsis Turkijoje, deja, yra kur kas pigesnis, negu Lietuvoje, bet tam matau objektyvių priežasčių. Lietuvoje atostogų sezonas yra labai trumpas, o saulėtas oras netgi vasarą yra kaip loterija. Daugelis žmonių poilsį renkasi tuose užsienio kurortuose, kur garantuotai bus saulėta. Kaip žinia, kuo didesnis poilsiautojų skaičius, tuo mažesnės paslaugų ir prekių kainos. Dėl ilgo atostogų sezono ir palankaus klimato Turkijoje objektų eksploatavimo išlaidos yra nepalyginamai mažesnės nei Lietuvoje, o investicijų atsiperkamumo laikas yra labai greitas.

123rf.com /Kemeras, Turkija
123rf.com /Kemeras, Turkija

Daugelis žmonių poilsį renkasi tuose užsienio kurortuose, kur garantuotai bus saulėta, – sakė A.Butkevičius.

Dėl klimatinių sąlygų mes neturime šviežių vaisių ir daržovių įvairovės ištisus metus, tad jie pas mus yra kur kas brangesni. Be to, Turkijoje darbo jėga yra labai pigi, ypač paslaugų sferoje. Taigi su Turkija esame nevienodose konkurencinėse sąlygose.

– Kodėl jūs mėgstate poilsiauti Palangoje?

– Galima sakyti, kad bent savaitė atostogų Palangoje vasarą jau daug metų yra mūsų šeimos tradicija. Mylime Palangą, atvažiuodavome čia su mažais savo vaikais, dabar jau atvažiuojame su anūkais. Mums visiems čia smagu, visi galime rasti norimos veiklos.

Gera atitrūkus nuo darbų ir sostinės šurmulio pasivaikščioti ramiais pušyno takais, pasivažinėti dviračiais. Pasivaikščiojame ir šurmuliuojančia J.Basanavičiaus gatve, Palangos tiltu. Turime savo mėgstamas kavinukes, kur pasėdime su šeima, susitinkame su draugais. Smagu kasmet sugrįžti į tas pačias vietas, matyti, kaip miestas keičiasi, gražėja. Neįsivaizduojame vasaros be Palangos.

Algirdas Butkevičius su Baltijos šalių premjerais Palangoje 2015 metais
Algirdas Butkevičius su Baltijos šalių premjerais Palangoje 2015 metais

– Ar neerzina tai, kad Palangoje negalite turėti privatumo – žmonės bado į jus pirštais?

– Tikrai ne. Žmonių dėmesys manęs nevargina, o bendravimas neerzina. Politikas turi tiesiogiai bendrauti, kalbėti su žmonėmis. Be to, mūsų žmonės tikrai neįkyrūs ir mandagūs. Atostogaudamas Palangoje dažnai pasikalbu su visais nepažįstamais žmonėmis, užkalbinančiais gatvėje, pajūryje, kavinėje.

– Ko Palangai dar trūksta?

– Visuomet reikia gero oro ir besišypsančių turistų (juokiasi). Vietos poreikius geriau išmano savivaldybės vadovai. Mūsų pareiga išklausyti ir, kiek galima, prisidėti prie projektų įgyvendinimo, jei tie projektai duoda ekonominę grąžą. Tik vadovai privalo patys imtis iniciatyvos ir nesėdėti sudėję rankų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius