Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ir vėl „Los Palangėlės“: pajūrys – tirštas žmonių, čeburekų pardavėjai vos spėja suktis

Lietuviškuoju Las Vegasu (juokais „Los Palangėlės“) vadinama Palanga ir vėl atsigavo. Pirmadienį kurortą čirškina saulė, todėl miestas ir paplūdimys neištuštėjo po praūžusių lenktynių, bet priešingai – Palangoje tiršta žmonių, gelbėtojai ir čeburekų pardavėjai turi darbo.
Palanga – vėl pilnutėlė
Palanga – vėl pilnutėlė / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Per savaitę Palanga pasikeitė neatpažįstamai. Vos prieš kelias dienas dėl vėsaus ir apniukusio oro žmonių šis kurortas neviliojo, ir tik „ENEOS 1006 km“ lenktynės prikvietė turistų. Tačiau sekmadienį į miestą pradėjusi veržtis šiluma pirmadienį pasiekė visus užkaborius, todėl į paplūdimius ir kopas suplūdo poilsiautojai.

Pirmadienį paplūdimys – tirštas kiek tik akis užmato. Nors vanduo – šiltas, maudosi nedaug žmonių, dauguma jų mėgaujasi saulės voniomis, stato smėlio pilis ir lindi kopose, kur nėra vėjo, taigi saulė dar labiau kepina.

Į paplūdimius sugrįžo ir čeburekų pardavėjai.

„Karšti, labai skanūs čeburekai, kepta duona ir vanduo“, – frazė, kuri praėjusią savaitę taip retai buvo girdima Palangos paplūdimyje, kad sklido gandas, jog čeburekus tiesiog uždraudė pardavinėti pajūry dėl higienos normų nesilaikymo.

Jurgitos Lapienytės nuotr./Čeburėkų pardavėjas su žaliu šaltkrepšiu
Jurgitos Lapienytės nuotr./Čeburekų pardavėjas su žaliu šaltkrepšiu

Tačiau nieko panašaus – jaunuoliai su šaltkrepšiais sunkiai prasilenkia paplūdimyje, o automobiliai su papildomais šaltkrepšiais lūkuriuoja visai netoliese, mat jie sparčiai tuštėja.

Saulė kyščioti savo spindulius pro debesis pradėjo sekmadienį vakarop, o pirmadienį kaitina kone nuo paties ryto. Dėl to paplūdimiai ir nusėti žmonių, sparčiai tirpsta ledų pardavėjų vežimėliai, iš jų šaldytuvų graibstomi ir gaivieji gėrimai.

O praėjusią savaitę vaizdas Palangoje buvo visai kitoks. Pirmosiomis savaitės dienomis ji visai nepriminė to kurorto, kur per gatves reikia irtis alkūnėmis – stovėjo tušti neišnuomoti kambariai, skundėsi verslininkai, ir jūra buvo kur kas vienišesnė.

Prasidėjus „ENEOS 1006 km“ kilometrų lenktynėms, vaizdas kiek pasikeitė, į Palangą suplūdus sportininkams ir automobilių sporto mėgėjams. Vietiniai manė, kad kelioms dienoms papilnėjusi Palanga sekmadienį vakarop ištuštės, tačiau nepanašu, kad visi susikrovė lagaminus.

Nors pirmadienį Palangoje – tik apie 25 laipsnius šilumos pavėsyje, tai išties didelės permainos po rudeninių orų praėjusią savaitę. Be to, vėjas užpučia tik retkarčiais, yra tvanku. Todėl galima sakyti, kad vasara grįžo į Palangą.

VIDEO: Gatvės muzikantai Palangoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius