Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ištuštėję pajūrio kurortų barai beviltiškai vilioja lankytojus: už palankų žodį – maistas ir gėrimai

Po rekordinio savaitgalio Palangoje ir Šventojoje ištuštėjo ne tik paplūdimiai – apleistos ir estrados žvaigždžių koncertus rengiančios pasilinksminimo vietos. Jų darbuotojai verčiasi per galvas, kad prisiviliotų pajūrio kurortuose likusius poilsiautojus. Šventojoje 15min žurnalistai iš vieno jų net sulaukė pasiūlymo už maistą ir gėrimus gražiai atsiliepti apie būsimą renginį.
Raisa Šarkienė
Raisa Šarkienė dirba bare Šventojoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Palanga Šventoji

Kad nepaisydami gero oro po ilgojo Joninių savaitgalio tiek Šventąją, tiek Palangą paliko daugybė poilsiautojų, matyti plika akimi.

Paplūdimiuose žmonės nebekovoja dėl kiekvieno kvadratinio metro smėlio, norėdami įsitaisyti ant jūros kranto.

Dienos metu gatvėse išvis galima nė nesutikti kitų žmonių, todėl rasti vietą kavinėje nebėra problemos.

Nors tai – geros naujienos ramybės ir poilsio ieškantiems žmonėms, toks poilsiautojų atoslūgis kelia nerimą pasilinksminimo vietų šeimininkams. Todėl jie bando prisivilioti poilsiautojus. Kartais – ir ne pačiais sąžiningiausiais būdais.

Stavkė – šeši eurai

Šventojoje apie baruose vykstančius koncertus poilsiautojai gali sužinoti pakeliui į paplūdimį, nes renginių plakatai iškabinti ir kopose.

Priklausomai nuo skonio žmonės gali rinktis tarp „Hiperbolės Tribute Band“, Radžio ir Birutės Dambrauskaitės dueto bei Algio Ramanausko spektaklio „Sex guru“.

Tiesa, Radžis Šventojoje sulaukia išskirtinio dėmesio, todėl juo sunkiai pasidalina skirtingi kurorto barai. Vieną dieną jis gali dainuoti „Titanike“, kitą – „Galeroje“, kurioje dirba ir didžiausia atlikėjo gerbėja save laikanti Raisa Šarkienė.

Pastebėjusi 15min logotipus ant mūsų automobilio raudonplaukė baro administratorė neslėpė susidomėjimo ir pradėjo sukiotis aplink fotografo Luko „Subaru“.

„Reklamuokit, reklamuokit mus“, – ragino R.Šarkienė, kai Lukas fotografavo vienodus Šventojoje koncertuojančių lietuviškos estrados žvaigždžių plakatus.

Moteris itin didžiavosi, kad bare „Galera“ kažkurią iš artėjančių dienų pasirodys negirdėta grupė „Granto vyrai“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Koncertų plakatai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Koncertų plakatai

Nei Lukas, nei aš nesame tokios girdėję, bet panašu, kad Šventosios poilsiautojus jų pasirodymas sudomino ne juokais, nes R.Šarkienė per porą minučių sulaukė bent trijų bilietus perkančių klientų. Visi jie – vyresnio amžiaus.

„Galeros“ administratorė negailėjo pagyrų savo numylėtiniui Radžiui. „Nu, Radžio koncertuose tai pilna žmonių būna. Visada. Bet stavkė – ta pati: šeši eurai“, – sakė jau trejus metus administratore bare „Galera“ dirbanti R.Šarkienė.

„Pranešimo reikėtų“

Popiet išsikrovė mūsų kompiuterių baterijos, bet kaip tik buvome šalia „Titaniko“, todėl nusprendėme trumpam prisėsti legendiniame kurorto bare.

Greičiau nei spėjome rasti staliuką šalia elektros lizdo mus pastebėjo Rytis. Vaikinas sveikindamasis prisistatė „kolega“ ir greitai paaiškino, kad bare jis atsakingas už renginių organizavimą.

Vaikiną labai sudomino, kokių temų ieškodami mes apsilankėme Šventojoje. Paaiškinus, kad mus sudomino kurorto paplūdimius nuklojusios žuvų gaišenos, jis neslėpė nusivylimo.

Jis teigė nesuprantąs, kodėl visi rašo apie vagystes iš namelių ir „tas žuvis“. Ryčio teigimu, Šventojoje yra nuostabių vietų. Ir kaip tik po šių žodžių jis pabandė savo laimę pateikdamas mums pasiūlymą.

„Klausykit, o negalėtumėte parašyti, kad „Titanike“ koncertuos Gytis Paškevičius? Paderinsim jums gėrimų ir maisto. Nu, tokio pranešimo reikėtų“, – sakė baro „Titanikas“ darbuotojas.

Į tokią idėją mes atsakėme šypsena, tačiau jis ir toliau neatlyžo. Siūlė įvairiausias temas, su kuriomis galėtų mums „padėti“.

„Šventojoj yra žiauriai geri atrakcionai. Va, tas aukštas, ten laisvas kritimas kažkiek metrų, galiu paskambint. Iššoktumėt“, – dar vieną pasiūlymą pateikė Rytis. Ir vėl be atsako.

Po kurio laiko „Titaniko“ darbuotojas nusprendė per daug neįkyrėti, bet vis tiek paliko savo kontaktus, jei netyčia persigalvotume.​

Koncertuoja kas tik gali

Palangos ir Šventosios kurortuose poilsiautojus linksmina ir dabartinės, ir jau primirštos žvaigždutės.

Be minėtų atlikėjų ir grupių, taip pat kviečiama klausytis grupių „Pop Ladies“, „Čili'nam“, „Dar“, netgi jau primirštos „Dinamikos“, Ryčio Cicino, Vitalijos Katunskytės, Tikrosios išdykėlės Aušrinės, Ovidijaus Vyšniausko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius