-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja maudynių vieta: Nidoje prie Kuršių marių planuojamas paplūdimys

Vandenų apsuptoje Nidoje turėtų atsirasti dar viena maudynių ir saulės vonių vieta. Neringos savivaldybė planuoja įkurti paplūdimį prie Kuršių marių. Neoficialiai žmonės čia rinktis mėgsta jau dabar.
Kuršių nerijoje
Kuršių nerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Nidos kultūros turizmo ir informacijos centro direktorės pavaduotojos ir Klaipėdos universiteto (KU) tyrėjos Eglės Baltranaitės, šiuo metu KU atliekami tyrimai siekiant labiau išnaudoti Baltijos pakrantes.

„Labai apkrauta Baltijos jūros pakrantė. Darome vietos studiją, tiriame paplūdimio įkūrimo galimybę prie Kuršių marių“, – sakė E.Baltranaitė. Jau atlikta nemažai vandens, smėlio ir kitų tyrimu, bendrauta su vietos verslininkais, savivaldybe, Kuršių nerijos nacionaliniu parku ir kitomis suinteresuotomis pusėmis.

Manoma, kad vertingiausia paplūdimį būtų įrengti prie Nidos sporto mokyklos, einant didžiosios kopos link, kur prieš 20 metų ir buvo paplūdimys.

„Pradėję imti mėginius pastebėjome, kad vandens kokybė gera, tyrimus nuspręsta tęsti. Turime prielaidų, kad ne už ilgo bus galima įgyvendinti šiuos planus. Jau patvirtintas detalusis planas, universiteto atradimai sutampa su bendruomenės ir savivaldybės nuomone. Laukite paplūdimio“, – šypsojosi E.Baltranaitė.

Jau atlikti socialiniai-ekonominiai tyrimai, pasiteirauta lankytojų nuomonės, ar jiems būtų patrauklus toks paplūdimys maudynėms, atliekami biocheminiai tyrimai, tariamasi su savivaldybe, skaičiuojama, kiek pajamų reikėtų tokio paplūdimio įkūrimui.

Anot Neringos savivaldybės vicemero Dovydo Mikelio, gerom idėjom savivaldybė lėšų privalo rasti. Tiesa, kol kas nėra aišku, kiek jų reikės.

„Laukiame mokslininkų išvadų, jei išliks palankios, savivaldybė imsis veiksmų. Manau, kad gerai idėjai privalom surasti lėšų. Esame kurortinė teritorija, visų vietinių labui ir atvykstančių gerovei privalome teikti paslaugas, kurios turi paklausą“, – sakė D.Mikelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius