Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltis pažadino Lietuvos slidinėjimo vietas – visur ruošiamos trasos

Paskutinėmis šių metų dienomis prasidėjusi tikra žiema buvo tarsi pavėluota kalėdinė dovana Lietuvoje veikiančių slidinėjimo vietų savininkams. Tikėdamiesi, kad šaltis niekur nesitrauks ir sausį, jie pradėjo gaminti sniegą. Jonavoje, Ignalinoje, Anykščiuose, Plungės ir Klaipėdos rajonuose esančios slidinėjimo trasos slidininkų lauks nuo sausio 1 d.
Slidinėjimas Birštone ant Vytauto kalno
Slidinėjimas Birštone ant Vytauto kalno / Visitbirstonas.lt nuotr.

Pirmieji slidinėjimo malonumus galėjo vilniečiai – nuo antradienio veikia Liepkalnio slidinėjimo trasos​. Šiomis dienomis slidinėti ant Liepkalnio galima nuo 9 val. iki 23 val. Išimtis tik Naujųjų metų išvakarės, kai darbą slidinėjimo trasos baigs valandą anksčiau (22 val.), o sausio 1-ąją – pradės dviem valandomis vėliau (11 val.).

Utrių kalnas
„Facebook“ nuotr./ Utrių kalnas ruošiamas slidininkams – nuo gruodžio 29-osios pučiamas sniegas.

Savaitės pradžioje džiugia žinia, kad pradeda slidinėjimo sezoną, feisbuko paskyrose pasidalino ir Plungės rajone esančio „Mortos kalno“ bei šalia Klaipėdos įsikūrusio „Utrių kalno“ atstovai.

„Visą naktį pūtėme sniegą ir dabar atrodo, kad sausio 1 dieną, kaip ir planavome, jau dirbsime“, – sakė „Utrių kalno“ atstovė, Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė.  Vėliau savo feisbuko paskyroje „Utrių kalno“ atstovai patikslino, jog trasos veiks nuo sausio 2 d. 10 val. 

Pasak jos, nors Lietuvoje tokią veiklą vystyti sudėtinga – sezonas sunkiai nuspėjamas, nes orai greit keičiasi, kol kas tikimasi, jog bent sausį ant Utrių kalno bus galima slidinėti.

„Jei gerai pripūsime sniego ir paruošime trasą, vėliau ji išsilaikys net ir palijus ar truputį atšilus. Blogiausia, kas dabar būtų, tai, jei dar nespėjus paruošti trasos, pradėtų lyti. Bet pagal prognozes atrodo, kad taip nenutiks“, – vylėsi pašnekovė.

Praėjusiais metais Klaipėdos rajone atidaryta slidinėjimo trasa sulaukė didelio susidomėjimo – pasimėgauti žiemos pramogomis čia traukė ne tik klaipėdiečiai, bet ir aplinkinių miestų ir miestelių gyventojai. 

„Šį sezoną kalnas bus patogesnis ir įdomesnis: palyginome jį, praplėtėme trasą, keltuvo darbas taip pat nebeturėtų strigti“, – žadėjo L.Karbauskienė, pažymėjusi, kad paslaugų kainos nesikeitė – visas jas galima rasti čia.

Sausio 1-ąją darbą žada pradėti ir Plungės rajone esantis „Mortos kalns“, visą naujausią informaciją apie tai, kaip sekasi ruoštis naujam sezonui skelbiantis savo „Facebook“ paskyroje.

Panašiomis nuotaikomis gyvena ir Jonavos slidinėjimo centras: pirmąją sausio dieną atidaromos trasos slidininkų lauks su šventiniu pasiūlymu – keltuvas tądien kels nemokamai. Slidinėti Jonavoje darbo dienomis bus galima 16-21 val., o savaitgaliais ilgiau – 12 – 21 val.

Kalitos kalno nuotr./Kalitos kalnas Anykščiuose
Kalitos kalno nuotr./Kalitos kalnas Anykščiuose

Anykščiai paruošė naujienų

Nuo pirmos 2016 m. dienos veiks ir Anykščiuose, ant Kalitos kalno, veikiančios slidinėjimo trasos. 

Ant Kalitos kalno šiemet veiks vaikiškas keltuvas ir karuselė, skirta pačioms pirmosioms slidinėjimo pamokoms.

Kainos, darbo laikas ir keltuvų skaičius nesikeis, tačiau atvykusių slidininkų lauks keletas kitų naujienų. Jos ypač aktualios šeimoms, auginančioms mažamečius vaikus – čia įrengtas vaikiškas keltuvas ir karuselė.

„Vaikiškas keltuvas maksimaliai pritaikytas įvairių gebėjimų slidininkams, tačiau labiausiai pradedantiems. Jis šiek tiek primena oro uoste esančius judančius eskalatorius – ant jo atsistoję slidininkai bus nuvežti į kalno viršų. 

Iki šiol tokį keltuvą turėjo tik Druskininkai. Šis keltuvas ne tik patogus, bet ir saugesnis – nukristi nuo jo praktiškai neįmanoma“, – tikino Anykščių turizmo informacijos centro direktorius Rimantas Sereičikas. 

Dar vienas seniai planuotas pirkinys – vaikiška karuselė, skirta pradedantiems mokytis slidinėti vaikams.

Orientuojamės į šeimas: tuo tikslu ir atsiranda nauji pirkiniai – vaikiškas keltuvas ir karuselė.

„Ji sukasi ratu: vaikas įsikimba į virvę ir jis taip mokosi stovėti ant slidžių. Karuselė saugi, joje mokytis slidinėjimo pagrindų gali net pypliukai“, – tikino pašnekovas.

Jis neslėpė, jog šie pirkiniai – brangi investicija, kuri, vargu ar atsipirks: žiemos Lietuvoje tokios, jog kartais slidinėjimo trasos Anykščiuose dirba vos 18 dienų.

„Per pastaruosius dešimt metų sezonas būdavo labai įvairus: nuo 9 iki 130 dienų. Tad dirbame tikrai ne dėl pelno. Tikslas – ne uždirbti, bet pritraukti daugiau keliautojų į Anykščius visais metų laikais“, – sakė R.Sereičikas.

Kalitoskalnas.lt nuotr./Ant Kalitos kalno rogutėmis galima važinėtis ir žiemą
Kalitoskalnas.lt nuotr./Ant Kalitos kalno rogutėmis galima važinėtis ir žiemą

Anot jo, konkuruoti su kitomis Lietuvoje veikiančiomis slidinėjimo trasomis anykštėnai neketina. „Kaip konkuruoti, pavyzdžiui, su Ignalina, kuri yra paskelbta Lietuvos žiemos sporto šakų olimpiniu centru ir gauna visai kitokį finansavimą? Arba Druskininkais?

Kai žiemos tokios, uždirbti iš šios srities negalime. Tad ši veikla tiesiog prisideda prie Anykščių populiarinimo, – sakė R.Sereičikas.

Tačiau turime privalumų, kurių didžiausias – kokybiškos ir puikiai apšviestos trasos, patogus darbo laikas (dirbame visą savaitę iki vėlumos)“, – kalbėjo Anykščių turizmo atstovas.

Pasak jo, nuo pat veiklos pradžios Anykščiuose esantis slidinėjimo centras buvo orientuotas į šeimas ir pradedančiuosius – taip yra ir dabar.

„Be to, turime, ką pasiūlyti ir tiems, kurie nenori slidinėti: jie gali rinktis vasaros rogutes ir, laukdami, kol kiti šeimos nariai ar draugai leisis slidėmis, važiuoti jomis rogučių trasa“, – teigė R.Sereičikas.

Birštonas siūlo ieškoti kitų pramogų

Visitbirstonas.lt nuotr./Slidinėjimas Birštone
Visitbirstonas.lt nuotr./Slidinėjimas Birštone

Panašu, kad tokių vaizdų, kaip šioje nuotraukoje, šią žiemą Birštone, ant Vytauto kalno, galime ir neišvysti.

„Kol kas Vytauto kalnas slidininkams neruošiamas. Sezonas trumpas, išlaidos didelės. Savaitė šalčio dar nieko nereiškia. Žiūrėsime, kokios prognozės bus po Naujų metų“, – liūdną žinią apie slidinėjimo trasas Birštone pranešė Birštono miesto tvarkymo tarnybos vadovas Algirdas Kederys.

Pasak jo, gali būti, jog slidinėjimo sezono Birštone apskritai nebus: „Ne nuo mūsų viskas priklauso... Pernai žiemos praktiškai nebuvo. Jei tokia bus ir šiemet, slidinėjimo trasų netvarkysime. Yra Birštone ir kitų pramogų – atvažiavę čia rasite, ką veikti“, – įsitikinęs birštonietis.

Ignalinoje Naujuosius sutikti bus galima ant slidžių

Ignalinoje veikiantis Lietuvos žiemos sporto centras nekantriai sezono pradžios laukiančius slidininkus prašo kantrybės – gruodžio 31-ajai bus paruoštos tik lygumų trasos. Visos kitos greičiausiai pradės veikti po savaitės.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius