-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti aprangą kopimui į kalnus: svarbiausia – „svogūno“ principas

Rinktis atostogų garderobą man visad būdavo vienas didžiausių kelionės planavimo malonumų – ir tokios suknelės reikės, ir anokios, ir šito, ir kito sijonėlio, vienos basutės prie vienų šortų, o kitos bus gerai į paplūdimį. Ir svajodama apie kelionę į Monblaną pirmiausia galvojau, kokios spalvos kelnes geriausia vilkėti kopiant. Bet pasirodo, garderobą kelionėms į kalnus reikia rinktis praktišką.

Kopiantys į kalnus ir aukštesnių viršūnių ten siekiantys žmonės nuolat susiduria su ta problema, kuri man iškilo pirmą kartą: juk kai kopsiu į Monblaną papėdėje vyraus vasariški prancūziški orai, o viršuje tuo metu gali būti ir 15 laipsnių šalčio.

Be to, kopiant į kalnus reikia, kad apranga būtų patogi, nevaržytų judesių, būtų praktiška, palipėjus aukščiau apsaugotų nuo šalčio, vėjo ir lietaus. Asmeninis poreikis, kad ji dar ir būtų stilinga, šį kartą paliekamas nuošalyje. Tai... ką rengtis?

Apžvelgusi savo spintos turinį greitai priėjau prie išvados, kad šitaip korta nepaeis. Taip pat man sakė ir kalnų aistruolių pamėgtos alpinistų drabužių ir įrangos parduotuvės „Montis Magia“ konsultantas Vytautas: pradedantieji kopėjai kaskart tikisi išsisukti su nuosavais ištekliais, bet taip kaskart ir nesigauna.

Būtent Vytautas specialiame vaizdo reportaže man ir paaiškino, kaip rengiasi į kalnus kopiantys alpinistai, ir kokių taisyklių turi paisyti patirties čia neturintys, bet nuotykiams besiruošiantys keliautojai.

Mano nusivylimui, šalin stilingas sezono naujienas – kalnuose reikia rengtis praktiškai ir „svogūno“ principu. Nors šiuolaikiški kalnietiškų drabužių gamintojai taip pat diktuoja alpinistiškas madas.

Taigi kokių drabužių reikia kopiant į kalnus ir kaip juos teisingai pasirinkti man ir visiems „Plano Monblano“ skaitytojams aiškina specialistas Vytautas. Jo patarimai – vaizdo reportaže:

VIDEO: Planas Monblanas: kaip išsirinkti tinkamus drabužius žygiui?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius