Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keliautojų portretai: 2. J.Ketlerius: „Mano namai – tai milijono žvaigždučių viešbutis“

Justas Ketlerius, 29-erių metų klaipėdietis, yra tikras keliautojas-ekscentrikas, tranzuojantis po visą pasaulį. Šiuo metu jis gyvena Londone, dirba įvairiausius darbus, o užsidirbęs vėl leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. Jūsų dėmesiui, Justo, kuris save apibūdina kaip žmogų, besidžiaugiantį tuo, ką turi, nuostabiu supančiu pasauliu ir spalvingu gyvenimu, pasakojimas.
Jusatas aplankė jau 70 pasaulio vasltybių.
Jusatas aplankė jau 70 pasaulio vasltybių. / asm. archyvo nuotr.

Aš nesu „agentūrinis“ turistas. Visas mano gyvenimas yra viena didžiulė kelionė. Per paskutiniuosius 11 metų negyvenau vienoje vietoje ilgiau nei metus. Esu aplankęs daugiau nei 70 valstybių įvairiuose žemynuose: penkiskart lankiausi Afrikoje, visų kelionių trukmė Azijoje sudaro apie trejus metus, Australiją beveik visą „aptranzavau“, Naujosios Zelandijos pietinėje saloje irgi buvau, o Europoje tai jau net nebe kelionės, o namai.

asm. archyvo nuotr./Vienas iš J.Ketlerio uždarbiavimo būdų kelionių metu – žongliravimas vaisiais.
asm. archyvo nuotr./Vienas iš J.Ketlerio uždarbiavimo būdų kelionių metu – žongliravimas vaisiais.

Dažniausiai keliauju vienas, tranzuoju. Kelionės biudžetas būna labai įvairus: apie 5-10 dolerių dienai, įvairiai pasitaiko. Kelionėms, ypatingai kelionėms: susimetu kuprinę, miegmaišį. Svarbiausia – didelis „užsidegimas“.

Turiu didelių kelionių planų 2012 metams. Esu buvęs ir vienur ir kitur, bet dabar su draugais į Rusiją važiuosim ilgesniam laikui, kad geriau pažintume regioną. Tokiems kaip aš rekomenduočiau nukeliauti į Pakistaną, Birmą, Etiopiją, pietinę Afriką. Ten nėra daug buržujiškų, kameromis apsikabinėjusių ir dolerius aplinkui mėtančių vakariečių turistų. Pakistanas žavi savo kalnais, istorija, giliu religingumu ir pasakišku svetingumu. Etiopija, turbūt viena iš įdomiausių mano aplankytu šalių, niekad nekolonizuota Afrikos valstybė su savita kalba, ypatinga virtuve, stulbinančia gamta ir kalnais, o kokios moterys... Birmoje labai įdomu, tačiau  ten valdžios forma – diktatūra, dėl kurios daug biurokratijos.

Visur, kur tik besilankytum, tikrai gerai, tačiau viskas priklauso nuo tavo nuotaikos, nusiteikimo, sutiktų žmonių. Manau, kiekvienas žmogus turėtų keliauti su dideliu noru pažinti, su paprastumu  ir atvira širdimi. Žinoma, kalbant apie saugumą, būna visko, bet keliaujant reikia visada tikėti, kad viskas bus gerai, kad gerų žmonių visada yra daugiau nei negatyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius