Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būkite atidūs: skolose skęstanti ukrainiečių „Aerosvit“ ir toliau užlaiko bei atšaukia skrydžius

Prieš savaitę dėl nesumokėtų ukrainiečių „Aerosvit“ kompanijos aeronautikos mokesčių Kijevo oro uoste užstrigo apie 100 lietuvių. Tačiau tai buvo ne vienintelės ukrainiečių oro bendrovės bėdos. Pasirodo, bėdų su skrydžiai ir įvairių valstybių oro uostais ukrainiečiai turi ir daugiau. Todėl daugelis „Aerosvit“ skrydžių į Europos miestus užlaikomi ir vėluoja, o reisai į Rusiją bei Azijos valstybes – iš viso atšaukti.
Graikijoje atšaukta daugybė vidinių skrydžių.
Vėluoja daugelis "Aerosvit" skrydžių, dalis jų atšaukiami / Reuters/Scanpix nuotr.

Portalas Travel.ru skelbia, jog „Aerosvit“ jau savaitę bando susidoroti su daugiamilijoninėmis skolomis įvairiems oro uostams, tačiau skrydžiai į Maskvą ir toliau atšaukiami. Tuo metu pati oro bendrovė tikina jau sumokėjusi didžiąją dalį skolų oro uostams. Vis dėlto, skrydžiai į Europos miestus bei vidiniai reisai Ukrainoje vyksta vėluodami kelias ar net daugiau valandų. Dalis reisų sujungiami.

Teigiama, jog keleiviai, planuojantys keliauti su „Aerosvit“, būtinai turėtų atkreipti dėmesį į tai, jog kompanijos skrydžių grafikas visiškai išsibalansavęs, beveik nėra laiku vykdomų skrydžių. O Kijeve persėdimą turintys keleiviai gali tiesiog užstrigti oro uoste, kaip kad ir nutiko šimtui lietuvių prieš savaitę.

Be kita ko, ukrainiečių žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog visiškai nėra garantijų, kad po to, kai bendrovė išspręs dėl laiku nesumokėtų oro uostų mokesčių kilusią finansinę krizę, ji sugebės išlaikyti visą savo techninę bazę bei esamus maršrutus.

O kol „Aerosvit“ stengiasi ieškoti išeičių iš sudėtingos padėties, skrydžiai visur vėluoja. O tie keleiviai, kurių skrydžiai atšaukiami, paskirstomi kitų vežėjų reisams. 

Prieš savaitę Kijeve užstrigus lietuviams „Aerosvit“ atstovybė Vilniuje situacijos nekomentavo, tuomet buvo siūloma kreiptis į bendrovės būstinę Kijeve. Tačiau su jos atstovais susisiekti taip ir nepavyko.

Savo interneto puslapyje bendrovė skelbia esanti didžiausia Ukrainos oro bendrovė, įkurta 1994 metais. Šiuo metu bendrovė turi apie 60 tarptautinių skrydžių, iš jų – ir 5 tarpžemyniniai į Niujorką, Torontą, Delį ir Bankoką. Vis dėlto, prieš keletą dienų oro bendrovė pripažino, jog skrydžiai sutriko dėl to, kad ji laiku neatsiskaitė su partneriais. Teigiama, kad problemos atsirado dėl menkos paklausos sezono metu, tuomet ir sutriko lėšų įplaukos į „Aerosvit“ sąskaitą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius