-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl įvykusios ant Everesto kalno tragedijos nutraukta ir lietuvių alpinistės Editos Nichols ekspedicija į Lotsės viršūnę

Po kraupiausio istorijoje įvykio ant Everesto šlaito, kai po sniego lavina žuvo 13 šerpų vedlių ir dar trys dingo, alpinizmo sezonas pietinėje aukščiausio pasaulio kalno pusėje, Nepalo teritorijoje, baigtas. Kartu su daugybe nusivylusių alpinistų namo teko patraukti ir Editai Nichols, kuri šiais metais dalyvavo ekspedicijoje į ketvirtą aukščiausią pasaulio kalną Lotsė, esantį Eversto viršukalnės masyve.
Savo naujuose namuose
Savo naujuose namuose / E.Nichols nuotr.

Apie patį įvykį galite skaityti čia.

Pastarąsias dešimt dienų alpinistai bazinėse stovyklose buvo visiškoje nežinioje, vyko gelbėjimo operacija, o Nepalo valdžia niekaip negalėjo apsispręsti, ar skelbti šiais metais kopimo sezono pabaigą ir taip palikti šimtus alpinistų „ant ledo” ar visgi leisti kopti. Prie sezono uždarymo prisidėjo ir šerpų protestai dėl kraupaus atsitikimo. 

Savo interneto dienoraštyje Edita Nichols pranešė, kad daugelis komandų nelaukusios oficialių sprendimų susipakavo daiktus ir patraukė namo. Anot E.Nichols, prieš paliekant bazines stovyklas, alpinistus aplankė ir Nepalo valdžios atstovai, kuriems, atskridusiems sraigtasparniu, dėl staigaus aukščių skirtumo teko kvėpuoti per deguonies kaukes. 

E.Nichols „Altitude Junkies“ komanda kopti į Lotsės viršūnę buvo pasiruošusi iki paskutinės minutės, tačiau galiausiai teko pakuotis daiktus ir traukti į Nepalo sostinę Katmandu. Alpinistams išsipirkti kopimo leidimai galios ateinančius penkerius metus. Vis dėlto, ant kalno buvo ir žmonių, kuriems šiemet buvo vienintelis šansas užkopti į Everestą ar Lotsės viršūnę, o į kelionę investuoti pinigai nebesugrįš. 

Bertos Tilmantaitės/15min.lt nuotr./Komandos susitikimas Katmandu. Edita Nichols
Bertos Tilmantaitės/15min.lt nuotr./Komandos susitikimas Katmandu. Edita Nichols

Pati Edita Nichols prižadėjo daugiau istorijų iš bazinės stovyklos papasakoti grįžusi į Katmandu ir patikino tikrai bandysianti dar kartą kopti į aukščiausius Himalajų kalnus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius