-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per metus oro bendrovės pametė per 26 milijonus keleivių lagaminų

Ar teko patirti jausmą, kai judančioje lagaminų eilėje akimis vis ieškote savojo bagažo, tačiau taip ir nesulaukiate? Tuomet ilgai aiškinate pamesto bagažo skyriuje, kokio dydžio, spalvos ir faktūros buvo jūsų lagaminas ir mąstote kaip reikės suktis su keliais turimais daiktais. Pasirodo, tokį jausmą keliaujantys žmonės patiria gana dažnai – vien pernai pasaulio oro bendrovės pametė ir vėlavo pristatyti per 26 mln. gabentų lagaminų, skelbia „The Telegraph“.
Vežamas bagažas
Vežamas bagažas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kelionės Aviacija

Be kita ko, kasmet šis skaičius vis didėja, tikina tyrimą atlikusios šveicarų kompanijos SITA atstovai. Štai 2011-aisiais savo lagaminų po skrydžio pasigedo 25,8 mln. žmonių.

Vis dėlto, įdomu tai, kad nepaisant didėjusio pradanginto bagažo skaičiaus, SITA atstovai mano, jog bendra bagažo pervežimo padėtis ir kokybė pasaulyje pernai gerėjo, mat pernai 4,5% didėjo ir keliavusiųjų žmonių skaičius. Taigi išeitų, jog 2011-aisiais iš 1000 gabentų lagaminų pasimesdavo 8,99, o pernai – 8,83 vienetų.

Tiesa, visame šiame pervežimų pasaulyje yra viena detalė gana stipriai keičianti visą padėtį – juk į bendrą keleivių statistiką skaičiuojami visi lėktuvais skridę ir keliavę žmonės. Net ir tie, kurie skrido be bagažo. O tokių pasaulyje, ypatingai besinaudojančių pigių skrydžių oro bendrovių paslaugomis, tikrai daug. Todėl pateikiami skaičiai gana dviprasmiški – nors tūkstančiui skridusių keleivių tenka mažiau pamestų lagaminų, tačiau vargu ar tai gali būti teisingas rodiklis.

Kraunamas bagažas
Kraunamas bagažas

Be kita ko, pastaruoju metu oro bendrovės vis sparčiau kelia bagažo pervežimo kainas, todėl vis daugiau keleivių renkasi keliauti vien su rankiniu bagažu, o šeimos talpina daiktus į vieną lagaminą.

SITA taip pat pateikia ir dar skaičių, pernai oro bendrovės iš tiesų pametė (ar nesustabdė vagystės) 4,2% bagažo dingimo atvejų. Be to, 12,9% pamestų lagaminų pas šeimininkus grįždavo apgadinti ar iškraustyti. Vis dėlto 82,9% lagaminų šeimininkus pasiekdavo pavėlavę, bet sveiki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius