-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo liepos Turkija griežtai ribos alkoholio vartojimą

Į Turkiją atostogauti keliaujantys lietuviai turėtų būti atsargūs: šią vasarą šioje šalyje bus uždrausta viešai gerti alkoholį. Nuo šių metų liepos Turkija įveda griežtą alkoholinių gėrimų pardavimo ir vartojimo tvarką. Turistai alkoholinių gėrimų galės įsigyti tik specializuotose parduotuvėse iki 22 val. vakaro. Be to, bus uždrausta viešai vartoti alkoholinius gėrimus, tarp jų ir alų. Už įstatymo nepaisymą turistams grės gana rimtos piniginės baudos, skelbia Turist.rbc.ru.
Musulmonai mini Id al Fitro šventę
Turkai valstybę gelbės apribodami alkoholio vartojimą / „Scanpix“ nuotr.

Be to, Turkija griežtina ir taisykles vairuotojams – nuo liepos už vairo bus draudžiama rūkyti. O vairuotojams, kurių kraujyje bus aptiktas 0,1% alkoholio kiekis, gresia 2 metų kalėjimas.

Kol kas neaišku kaip šio naujojo įstatymo turės laikytis Turkijos viešbučiai, kuriuose apsistoja užsienio turistai, tačiau šalies barai, diskotekos bei kurortinės poilsio zonos privalės jo laikytis.

Turkų valdininkai mano, jog šis „sausasis“ įstatymas padės musulmoniškai šaliai apsaugoti savo gyventojus ir ypatingai jaunimą nuo pražūtingo alkoholio poveikio.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius