-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liberalcentristams savivaldos rinkimuose atstovaus apie 1,7 tūkst. kandidatų

Valdančioji Liberalų ir centro sąjungos partija (LiCS) vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose ketina iškelti apie 1 tūkst 700 kandidatų.
Liberalų ir centro sąjungos partijos spaudos konferencija sausio 18 d.
Liberalų ir centro sąjungos partijos spaudos konferencija sausio 18 d. / Liberalų ir centro sąjungos partijos nuotr.

Šiuo metu bendrame LiCS sąraše yra 1 tūkst. 685 kandidatai, tačiau jų skaičius dar gali nesmarkiai kisti.

Sąrašo į Vilniaus miesto savivaldybę priekyje yra partijos pirmininkas, vicemeras Gintautas Babravičius, antruoju įrašytas jo pavaduotojas Regimantas Čiupaila, trečiuoju – kitas Vilniaus vicemeras Stanislovas Šriūbėnas, ketvirtuoju – Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris Rimantas Remeika, penktuoju – savivaldybės įstaigos „Vilniaus miesto būstas“ skyriaus vedėjas Vytautas Tarailė.

Šiuo metu bendrame LiCS sąraše yra 1 tūkst. 685 kandidatai, tačiau jų skaičius dar gali nesmarkiai kisti.

Kandidatų sąrašo į Kauno miesto savivaldybės tarybą viršuje yra buvęs meras Arvydas Garbaravičius, toliau eina Seimo nario Algio Čapliko patarėjas Mindaugas Šivickas, „Kauno grūdų“ pagrindinis savininkas Tautvydas Barštys, savivaldybės tarybos narys Kęstutis Mikėnas, partijos Kauno skyriaus pirmininkas Robertas Stanionis.

Klaipėdoje liberalcentristus į rinkimus ves dabartinis uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius. Antrasis sąraše – partijos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas, trečiasis – Klaipėdos universiteto istorijos katedros vedėjas Vygantas Vareikis, ketvirtasis – miesto tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis, penktasis – bendrovės „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Vilniaus miesto liberalcentristai antradienį pristatė rinkimų programą, kurioje žadama rūpintis miesto kultūriniu gyvenimu, saugumu, verslo ir turizmo plėtra.

Pasak partijos pranešimo, naujai išrinktiems savivaldybių tarybų nariams bus keliamos užduotys nedidinti šilumos ir vandens kainų, nekelti mokesčių už transporto ir komunalines paslaugas.


Per spaudos konferenciją rinkimų programą pristatę liberalcentristai išreiškė norą, kad būtų pakeista sostinei skiriamo gyventojų pajamų mokesčio sistema. Jie kalbėjo apie motyvacines priemones, kurios skatintų Vilniuje nuolat gyvenančius, tačiau sostinėje gyvenamosios vietos nedeklaravusius žmones, tai padaryti.

Tarp šių priemonių minėtas didesnis mokestis už vaikų darželius Vilniuje gyvenamosios vietos nedeklaravusiems gyventojams.

„Žmogus to nepadaręs, nedeklaravęs, o čia gyvendamas ir dirbdamas kažkokį kiekį mažiau paslaugų gaus, galbūt tai jį motyvuos užsiregistruoti“, – kalbėjo G.Babravičius.

Liberalcentristai taip pat teigė remiantys nacionalinio stadiono statybą Vilniuje, tačiau pabrėžė, kad šią „ambiciją prisiimtų Vyriausybė“.

„Vilnius tikrai nebus pajėgus tų šimtų milijonų savo biudžete rasti artimiausius nežinau kiek metų“, – sakė LiCS pirmininkas.

G.Babravičius, kalbėdamas apie verslininkus rinkimų sąraše, pabrėžė, kad „verslininkai turi užsiimti verslu, politikai – politika, mokytojai – mokyti, visi turi dirbti savo darbą“. Tačiau apie trečdalis sąrašo kandidatų yra įvairių bendrovių atstovai.

Per praėjusius savivaldos rinkimus LiCS surinkusi 11,74 proc. balsų iškovojo 182 mandatus, Vilniaus taryboje šiuo metu yra 9 liberalcentristai.

Savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje vyks vasario 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius