-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienam save išsikėlusiam kandidatui savivaldos rinkimuose teks apie 20 partinių oponentų

Maždaug kas dvidešimtas vasario 27 dieną vyksiančių savivaldos rinkimų dalyvis bus išsikėlęs savarankiškai. Juose iš viso galės dalyvauti 519 nepriklausomų kandidatų. Planuojama, kad bendras pretendentų į miestų ir rajonų tarybas skaičius sieks 10–12 tūkstančių.
Į VRK grįžo apie 6,7 tūkstančio iš 10 tūkstančių parašų rinkimo lapų.
Pasak Zenono Vaigausko, iš 561 savarankiškai rinkimuose panorusio dalyvauti asmens 519 surinko reikiamą parašų skaičių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko, norą savarankiškai dalyvauti rinkimuose iš viso buvo pareiškę 561 asmuo, tačiau 8 kandidatai nesurinko reikiamo juos remiančių rinkėjų parašų skaičiaus. Dar 34 nė nepradėjo rinkti parašų.

Daugiausiai save išsikėlusių kandidatų bus Vilniaus ir Kauno miestų bei Mažeikių savivaldybėse. Devyniose iš 60-ies Lietuvos savivaldybių nė vienas asmuo nepareiškė noro savarankiškai dalyvauti rinkimuose.

Anot Z.Vaigausko, nepartiniai kandidatai linkę prieš rinkimus burtis į koalicijas. „Daugelis save išsikėlusių kandidatų dalyvaus būtent koaliciniuose sąrašuose. Norint patekti į tarybas, koalicijoms reikės peržengti 6 proc. barjerą, bet, matyt, jie pakankamai savimi pasitiki. Iš esmės kuriasi naujos visuomeninės politinės organizacijos save išsikėlusių kandidatų pagrindu“, – konstatavo VRK vadovas. 

„Daugelis save išsikėlusių kandidatų dalyvaus būtent koaliciniuose sąrašuose. Iš esmės kuriasi naujos visuomeninės politinės organizacijos save išsikėlusių kandidatų pagrindu“, – konstatavo Zenonas Vaigauskas.Tiesa, gali būti, kad nepriklausomų kandidatų skaičius dar šiek tiek sumažės, mat pramogų pasaulio atstovai Jurgis Didžiulis, Dima Šavrovas (Sasha Song), surinkę pakankamai rinkėjų parašų, vis dėlto nusprendė nedalyvauti rinkimuose. Tačiau, Z.Vaigausko teigimu, VRK oficialiai apie tai kol kas nėra informuota. Jeigu kandidatai iš tiesų persigalvojo, jie turėtų suskubti pranešti apie tai komisijai iki vasario 2 dienos.

„Įstatymas numato, kad jeigu nebus tų pareiškimų iki vasario 2 dienos, jie liks biuletenyje, rinkėjai už juos galės balsuoti. Tai yra, jeigu tas apsisprendimas (nebekandidatuoti – aut. past.) yra tvirtas, reikia kreiptis į VRK ir mes tada išbrauksime iš kandidatų sąrašų. Tas pats ir su partiniais kandidatais“, – aiškino VRK pirmininkas.

Antradienį bus traukiami burtai, kurių metu paaiškės, kokie rinkiminiai numeriai atiteks kandidatų sąrašams. Be to, save išsikėlę kandidatai burtų keliu aiškins, kokiu numeriu bus įrašomi į nepriklausomų kandidatų sąrašų biuletenius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius