-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Drąsos keliui“ rinkimai į Europos Parlamentą baigėsi nė neprasidėję: šiai „partijai“ nepavyko surinkti parašų

Vos prieš porą metų nuo teisėsaugos užsienyje besislapstančios Neringos Venckienės suburta "partija" „Drąsos kelias“ nedalyvaus Europos Parlamento rinkimuose. Jai nepavyko surinkti pakankamai rinkėjų parašų, kad galėtų būti registruojama rinkimams.
Jonas Varkala
Jonas Varkala / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Drąsos kelias“ negalės dalyvauti EP rinkimuose, nes nesurinko parašų. Drąsuoliai pateikė 5 346 parašus, iš jų – 363 surinkti elektroniniu būdu“, – ketvirtadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.

Norinti būti registruojama rinkimuose į EP partija turi pateikti ne mažiau nei 10 tūkst. piliečių parašų.

Ėjo tik dėl algos?

Partijos pirmininkas, Seimo narys Jonas Varkala, drąsuolių kandidatų rinkimuose į Europos Parlamentą lyderis, sako, kad ši nesėkmė jam nelabai rūpi. Pasak jo, Europos Parlamentas – neįgali institucija, kur žmonės susirenka tik dėl geros algos.

Nelabai suprantu prasmės, ką ten galima nuveikti, nežiūrint tų didelių algų, – atviravo J.Varkala.

„Europos Parlamente nematau tos institucijos, kuri efektyviai kažką formuotų. Mūsų Lietuvos keli balsai ten neturi įtakos. Nelabai suprantu prasmės, ką ten galima nuveikti, nežiūrint tų didelių algų“, – sakė J.Varkala, kuris pats bandė kandidatuoti šiuose rinkimuose į Europos Parlamentą.

J.Varkala tikino, kad drąsuoliai parašų nesurinko, nes tam skyrė tik savaitę ir nepaskaičiavo, kad tiek laiko nepakaks.

„Kai kas neištesėjo parašų. Mes tikėjomės turėti daug rinkikų parašų ne tik iš partijos, bet ir iš tų žmonių, kuriems padėjome tapti atstovais rinkimų komisijose. Jie žadėjo tuos parašus surinkti, bet nepavyko. Manėme, kad tam užteks savaitės, kad čia ne problema tuos parašus surinkti. Nepagrįstas toks tikėjimas buvo“, – sakė J.Varkala.
 
Su „Drąsos keliu“ Europos Parlamento rinkimuose, be J.Varkalos, dar turėjo dalyvauti N.Venckienės teta Audronė Skučienė, Jonas Ivoška, Dainius Danilevičius, Auksė Griškonienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius