Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarija pirmajame rate ir M.Verstappeno pasiekimas: Japonijos F1 GP buvo sėkmingas ir „McLaren“

Po nesėkmingo pasirodymo Singapūre į pergalių kelią sugrįžo „Red Bull“ lenktynininkas Maxas Verstappenas. Čempionato lyderis užtikrintai triumfavo Japonijos GP Suzukos trasoje. O ši pergalė buvo pažymėta ir labai svarbiu komandos pasiekimu – likus dar šešioms lenktynėms „Red Bull“ užsitikrino konstruktorių taurę.
Formulės 1 Suzukos trasoje, Japonijos GP, Valtteri Bottas
Formulės 1 Suzukos trasoje, Japonijos GP, Valtteri Bottas / „Scanpix“ nuotr.

M. Verstappenas iškart po lenktynių pasidžiaugė iškovota komandine taure ir pavadino tai „neįtikėtinais metais“, o „Red Bull“ vadovas Christianas Horneris dėkojo visiems organizacijos darbuotojams.

Nugalėtojas lenktynes užbaigė per 1 val. 30 min. 58.421 sek. F1 YouTube kanale galite peržiūrėti svarbiausius momentus.

Ant podiumo su olandu taip pat liko „McLaren“ lenktynininkų duetas. Antrą vietą užėmė Lando Norrisas, kuris nuo lyderio atsiliko 19.387 sek., o trečią Oscaras Piastris (atsilikimas 36.494 sek.), kuriam tai buvo pirmasis podiumas karjeroje iškovotas pagrindinėse, o ne sprinto lenktynėse.

Toliau išsirikiavo „Ferrari“ ir „Mercedes“ lenktynininkai – ketvirtą vietą užėmė Charlesas Leclercas, penktą - Lewisas Hamiltonas, šeštą - Carlosas Sainzas, o septintas finišavo George‘as Russellas.

Šios lenktynės visiškai nesusiklostė kitam „Red Bull“ atstovui Sergio Perezui. Meksikietis susidūrė su „Haas“ atstovu Kevinu Magnussenu, už tai gavo nuobaudą, o lenktynes su apgadintu automobiliu buvo priverstas baigti jau penkioliktame rate.

Nuobaudą šiame sezone taip pat gavo „Williams“ atstovas Loganas Sargeantas, kuris susidūrė su Valtteri Bottu, dėl šios priežasties suomiui lenktynės baigėsi anksti.

Apskritai pirmasis susidūrimas rungtynėse įvyko jau pirmajame rate. Dėl chaoso starto metu padarinių, trasoje atsirado nuolaužų, todėl buvo pasirodęs saugos automobilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius