Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04

Dakaro ralyje neliko Lietuvos vėliavos: teko nuplėšti arba užtušuoti

Kaip ir daugelyje tarptautinių sporto renginių, Dakaro ralyje startuoja galybės skirtingų tautybių atstovai. Į Saudo Arabiją sausio 5 d. taip pat susirinks dalyviai iš viso pasaulio. Tačiau nei lietuviai, nei estai, nei portugalai, nei kitų valstybių atstovai negalės savo automobilių bei motociklų, šalia savo pavardžių, puošti vėliavų simboliais.

Nelieka nacionalinių vėliavų ant automobilių ir motociklų

Šis Dakaras bus kitoks – jame neliks to, kuo taip didžiuojasi dalyviai – nacionalinių vėliavų. Dakaro organizatoriai Barselonos uoste (ten automobiliai buvo kraunami į keltą, kuris plaukia į Saudo Arabiją) paprašė panaikinti nacionalinę simboliką. Pasirodo, tokia nauja FIA (Tarptautinė automobilių sporto federacija) ir FIM (analogiška motociklų sporto organizacija) taisyklė. Punktuose, kuriuose kalbama apie pilotų, šturmanų bei motociklininkų identifikavimą, sakoma, kad šalia pavardžių nuo šiol neturėtų būti nacionalinių vėliavų simbolių.

Atnaujintas FIA 6.3 straipsnis dabar sako: „Vėliavos simbolis neleidžiamas, tik vardo raidė ir pavardė“. Ši taisyklė galioja ir „Dakar Classic“. FIM Dakaro taisyklių 6.1.1.3 punktas teigia: „Vėliavos draudžiamos, tik motociklininko vardas“.

Kas nutiko? Kodėl Dakare draudžiama rodyti valstybių vėliavą šalia dalyvio pavardės? Komentuoja Gintas Petrus, Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Giedrė Leskauskienė...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius