Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 09 /19:23

„Bebro kelio“ bėgime daugiau nei 750 entuziastų nėrė į pelkes

Karštą sekmadienio popietę daugiau nei 750 žmonių ramų poilsį prie jūros ar ežero telkinio iškeitė į... klampias pelkes ir tamsų dumblą. Jau ketvirtą kartą Širvintų rajono Pamusės kaime vykstantis ekstremalus bėgimas „Bebro kelias 2015" – šiemet rekordinis: jau prieš kelias savaites bilietų prekybą sustabdę renginio organizatoriai teigia, jog tokio žmonių susidomėjimo nesitikėjo.

„Pirmasis ekstremalus bėgimas per pelkes sutraukė apie šimtą žmonių, o šiemet norinčiųjų buvo daugiau nei tūkstantis. Akivaizdu, kad žmonėms patinka kitokio formato renginiai, džiugu, kad jie nebijo išsipurvinti  ir su šypsena nerti į pelkę“, – sakė renginio organizatorius Martynas Preikštaitis.

„Bebro kelias“ dalyviai galėjo rinktis penkių arba dešimties kilometrų distanciją, kurios trasoje  – net dvidešimt skirtingų kliūčių. Išbandymų ruožą vainikavo finalinė rungtis – nusileidimas lynu ir šuolis į vandens telkinį.  Ne pirmąsyk ekstremaliame bėgime dalyvaujantys entuziastai jau  žinojo, kaip tinkamai pasiruošti – lipnia juostele prie kojų klijavo bėgimo batelius ir greičio matavimo prietaisus, mūvėjo pirštines.

Penkių kilometrų „Sporto biržos“ trasos nugalėtojas Bronius Burneika, jau ne pirmąsyk dalyvaujantis ekstremaliame pelkių bėgime, kliūčių ruožą įveikė lygiai per 30 minučių. „Šiemet buvo ir sunkiau, ir klampiau, ir karščiau. O ir konkurentų netrūko“, – sakė jis.

„Bebro kelio“ organizatoriai nerti į pelkes kvies ir kitąmet, žadėdami dar daugiau kliūčių ir ekstremalių pojūčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius