Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nepasipriešino Lietuvos rinktinei (nuotraukos)

Pirmadienį Atėnuose (Graikija) startuojantį Akropolio taurės turnyrą Europos krepšinio čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradės principine dvikova prieš senojo žemyno čempionę nacionalinę Rusijos ekipą.
Rungtynės Lietuva-Rusija
Įdomu, ar Lietuvos rinktinei mače su rusais pavyks reabilituotis po itik skaudaus pralaimėjimo Ispanijai vos prieš keletą dienų. / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.

Krepšinio aikštelėje šias dvi rinktines jau daugybę metų sieja krūva nesuvestų sąskaitų. Paskutinės iš jų Lietuvos krepšinio sirgaliams turbūt ir priminti nereikėtų – tai apmaudus pralaimėjimas 2007 metų Europos čempionato pusfinalyje Madride (Ispanija).

Plačiau apie Akropolio turnyrą, Lietuvos stratego Ramūno Butauto mintis ir mūsiškių pasiekimus pasirengimo cikle rasite paspaude čia.

Rungtynių eiga

Varžybos prasideda apylygiu žaidimu ir aktyvia kova dėl kiekvieno aikštės centimetro (5:5). Ekipos kol kas dažniau klysta, nei pradžiugina gerbėjus taikliomis atakomis. Po taiklaus tolimo S.Jasaičio šūvio Lietuva išsiveržia į priekį (10:8) ir priverčia D.Blattą prašyti minutės pertraukėlės.

Taiklus L.Kleizos tritaškis (15:11). Dar vieną taiklią tolimą bombą į rusų krepšį paleidžia K.Lavrinovičius (19:11). Po to „brolis“ dar vagia kamuolį iš varžovų ir krauna jį iš viršaus su S.Monia pražanga (21:11). Tačiau rusai nepasiduoda - sėkminga jų atkarpa pirmojo kėlinio pabaigoje per pusę kerpa mūsiškių turėtą dviženklę persvarą (23:18).

Antrasis kėlinys

Grubiai D.Lavrinovičių sustabdęs A.Vorontsevičius baudžiamas nesportine pražanga, o tuo pasinaudoję lietuviai vėl atitrūksta (27:18). D.Lavrinovičius ir toliau renka taškus (29:18).

Pirmuosius Rusijos rinktinės taškus antrajame kėlinyje galingu dėjimu pelno N.Kurbanovas (29:20). Visiškai laisvas iš po krepšio nepataiko M.Lukauskis, o po truputį atsigaunantys rusai mažina deficitą (31:24). Negano to, L.Kleiza dar užsidirba trečiąją asmeninę pražangą. Taiklus D.Sokolovo metimas iš vidutinio nuotolio rusus priartina jau iki 5 taškų (33:28). R.Butautas priverstas imti minutės pertraukėlę.

Vaizdas aikštelėje nesikeičia ir po trumpo rinktinės pasitarimo - žaidimo skonį pajutę rusai jau šnopuoja mūsiškiams į nugaras (33:32). Iš duobės lietuvius taikliu tritaškiu traukia A.Mažutis (36:32), tačiau apsiginti nuo paskutinės varžovų atakos mūsiškiams nepavyksta (36:34). Didžioji pertrauka.

Trečiasis kėlinys

Po pertraukos ekipoms kol kas sunkiai sekasi rasti kelių varžovų krepšio link. Ledus vienu taikliu baudos metimu iš dviejų pralaužia K.Lavrinovičius (37:34). Po gražios Lietuvos rinktinės kombinacijos kamuolį iš viršaus kala R.Javtokas (39:34), tačiau dar besidžiaugiančius mūsiškius rusai nuramina taikliu tritaškiu metimu (39:37).

G.Einikio stiliumi - kabliu - varžovus nubaudžia R.Javtokas, o kitos atakos metu kuriozinį dvitaškį paskutinę sekundę pataiko S.Jasaitis (44:37). Rusai ir toliau stringa mūsiškių gynyboje, tuo tarpu lietuviai surengia reto grožio ataką - L.Kleiza pakabina kamuolį R.Javtokui virš lanko, o pastarasis nenusileidęs ant žemęs jį galingai krauna iš viršaus (46:37). D.Blattas prašo minutės pertraukėlės, tačiau visus rusams vadovaujančio amerikiečio planus į šipulius taikliu tritaškiu sudaužo L.KLeiza (49:37).

Po taiklių M.Kalniečio baudos metimų Lietuvos rinktinės persvara pasiekia 15 taškų ribą (54:39). Deja, L.Kleiza netrukus užsidriba ketvirtą asmeninę persvarą. Keturis baudos metimus iš keturių pataiko natūralizuotas Rusijos amerikietis K.McCarthy (56:45). Lietuviams trumpam pavyksta įgyti net 17 taškų pranašumą (62:45), tačiau mūsiškiai ir vėl nesugeba apsiginti nuo paskutinės varžovų atakos (62:47).

Ketvirtasis kėlinys

Rinktinės apsikeičia sėkmingomis atakomis (64:49). Du M.Petravičiaus taškai su varžovo pražanga (67:51). D.Lavrinovičius įspūdingai „pučia“ varžovo metimą, o M.Petravičius ir toliau renka taškus (69:53). Po du baudos metimus realizuoja D.Lavrinovičius ir T.Delininkaitis (73:53).

Rusijai pavyksta šiek tiek sumažinti savo deficitą (73:58), tačiau mačo nugalėtojas abejonių niekam jau nebekelia. Arenoje susirinkę Lietuvos rinktinės sirgaliai dėkoja mūsų krepšininkams už pergalę, o lietuviai atsitiesia po skaudaus ispanų dūrio ir sutriuškina rusus rezultatu 78:61 (23:18, 13:16, 26:13, 16:14).

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė aukštaūgiai – K.Lavrinovičius (15 tšk.), M.Petravičius (14 tšk.) ir D.Lavrinovičius (12 tšk.). Mačui nebuvo registruotas P.Jankūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius