Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2015-ųjų čempionatas Ukrainoje – už 4 milijardus grivinų

Liublianos „Stožice“ arenoje per paskutinę Europos krepšinio čempionato dieną buvo pristatytas po dvejų metų Ukrainoje vyksiantis 2015-ųjų Senojo žemyno krepšinio turnyras. Kaip teigė Ukrainos vicepremjeras Aleksandras Vilkulas, šalis pasiryžusi į varžybas investuoti 4 mlrd. grivinų (apie 500 mln. JAV dolerių)
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema
Eurobasket 2015 pristatymas - čempionato emnblema / Modesto Krukausko nuotr.

„Mes planuojame pastatyti naujas arenas visuose miestuose, kurie priims čempionatą. Bet to, manome, kad suspėsime dar pastatyti devynias pagalbines arenas, kurios po turnyro atiteks sporto mokykloms. Patikėkite, mes surengsime geriausią Europos čempionatą krepšinio turnyrų istorijoje“, – aiškino Ukrainos vicepremjeras A.Vilkulas.

Jis teigė, kad arenas statys privatūs investuotojai ir tik vieną areną – valstybė. Be to, valstybė renovuos oro uostus, o Dniepropetrovske nuties dar vieną lėktuvų nusileidimo taką. Kol kas dar nė viena arena nėra pastatyta.

„Finalas bus žaidžiamas naujoje arenoje – jokių problemų, kurios buvo per 2012 metų Europos futbolo čempionatą – nebus“, – į kritinius ukrainiečių klausimus atsakinėjo A.Vilkulas.

2015 metų pirmenybės Ukrainoje vyks šešiuose miestuose: Donecke, Dniepropetrovske, Charkove, Kijeve, Lvove ir Odesoje. Finalas bus surengtas Kijeve.

Pristatymo metu buvo parodyta ir čempionato emblema – kamuolys, kuris transformuojasi į gapaką šokantį vyrą.

Vietas 2015 metų čempionate jau yra užsitikrinusios šios rinktinės: Lietuva, Prancūzija, Ispanija, Kroatija, Slovėnija, Serbija ir šeimininkė Ukraina.

„Yra dar dveji metai – mes pasirengsime dar geriau ir kovosime namie dėl medalių“, – kalbėjo Ukrainos krepšinio federacijos vadovas Aleksandras Volkovas. Ukrainiečiai pirmą kartą istorijoje ne tik iškovojo aukštą 6-ąją vietą, bet ir gavo teisę grumtis kitų metų pasaulio krepšinio čempionate Ispanijoje. Iki šiol Ukraina aukščiausiai buvo „palypėjusi“ prieš 18 metų, kai čempionate tarp 16 komandų užėmė 13-ąją poziciją.

VIDEO: Europos čempionato Ukrainoje pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius