Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pau Gasolis: „Gynyba laimi čempionatus, Ispanijos rinktinės pasirodymas buvo didis“

Ispanai džiūgauja. Iki ketvirtfinalio savojo žaidimo neradusi Ispanijos krepšinio rinktinė tarsi užsiaugino sparnus ir visą savo energiją išliejo mače su Serbija. Ketvirtoji F grupės ekipa iš tolimesnės kovos eliminavo pirmąją vietą E grupėje užėmusius serbus.
Pau Gasolis
Pau Gasolis nerungtyniauja šiame Europos čempionate, tačiau vieši Slovėnijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Didžiuojuosi savo komanda. Jos žaidimas buvo nuostabus! Gynyba laimi čempionatus! DIDIS pasirodymas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ emocijomis dalijosi Pau Gasolis, kuris yra Slovėnijoje, tačiau ne su savo šalies nacionaline rinktine.

Kartu su Ispanijos rinktine du pastaruosius Europos čempionatus laimėjusi krepšinio žvaigždė nusprendė praleisti šias pirmenybes, tačiau komanda gali jausti jo paramą.

P.Gasolis vienai iš televizijų padeda komentuoti rungtynes.

Pirmajame čempionato ketvirtfinalyje ispanai skaudžiai pamokė serbus – sutriuškino juos net 30 taškų skirtumu 90:60.

Ispanijos komanda nuo pat pirmų minučių nokautavo varžovus, kuomet per pirmąjį kėlinį į savo krepšį praleido vos 5 taškus.

„Neįtikėtinas žaidimas. Tai – mano komanda. Labai ja didžiuojuosi“, – nuo pat pirmojo kėlinio komplimentų savo bendražygiams negailėjo P.Gasolis. 

Jo brolis Marcas dar prieš ketvirtfinalį buvo teisus sakydamas, kad tikrasis čempionatas Ispanijai prasideda tik dabar. 

„Sergio (Rodriguezas) ir Rudy (Fernandezas) sužaidė nuostabiai puolime, bet mes šią pergalę iškovojome kaip komanda. Buvome labai agresyvūs, tokie dar nesame buvę šiame čempionate“, – kalbėjo įžaidėjas Ricky Rubio.  

Ispanai šiose pirmenybėse buvo patyrę tris nesėkmes – nusileidę slovėnams (69:78), graikams (75:79) bei italams (81:86). 

„Tai buvo mūsų geriausios rungtynės čempionate. Puikiai stabdėme varžovų lyderius – Krstičių, Bjelicą, Bogdanovičių.

Dabar mūsų tikslas yra kautis dėl aukso. Komanda pasitiki savo jėgomis, tai – be galo svarbu. Kitas mačas galbūt bus sunkesnis nei šitas, nesvarbu, su kuo žaisime – Slovėnija ar Prancūzija“, – teigė Ispanijos rinktinės treneris Juanas Orenga. 

Jo oponentui beliko apgailestauti ir atsiprašyti savų sirgalių. 

„Esu labai liūdnas. Noriu atsiprašyti sirgalių, kurių tiek daug čia atvyko. Vis dėlto varžovai tikrai nusipelnė pergalės ir linkiu jiems sėkmės pusfinalyje“, – tikino Dušanas Ivkovičius.

Spaudos konferencijoje žurnalistai pasiteiravo Serbijos trenerio nuomonės, ką jis galvoja apie tai, kad pirmąją vietą užėmusi ekipa nusileido ketvirtajai F grupės komandai, tačiau šis klausimas D.Ivkovičiui nepatiko: „Tokios taisyklės. Mes buvome pirmi, jie ketvirti, tačiau dabar jie laimėjo. Jie stipresni. Daugiau nežinau, kaip atsakyti į jūsų klausimą. Nebent tai buvo ne klausimas, o jūsų komentaras.“

VIDEO: Ispanijos ir Serbijos rungtynių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius