Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Kvedaravičius, Sergejus Jovaiša, Rūtenis Paulauskas, ir Tomas Pačėsas: „Kodėl buvo leista mėtyti Mirzai Teletovičiui – prasiženk ir neleisk!“

Dvi dienos – du trileriai su laimingomis pabaigomis. Lietuvos krepšinio rinktinė iškopė į kitą etapą, tačiau po paskutinių B grupės rungtynių klausimų – daugiau nei atsakymų. Į kai kuriuos iš jų atsakyti pabandė Sergejus Jovaiša, Linas Kvedaravičius, Tomas Pačėsas ir Rūtenis Paulauskas.
Linas Kvedaravičius, Sergejus Jovaiša, Rūtenis Paulauskas ir Tomas Pačėsas
Linas Kvedaravičius, Sergejus Jovaiša, Rūtenis Paulauskas ir Tomas Pačėsas / BFL/15min.lt/Alfredo Pliadžio nuotr.

Rūtenis Paulauskas: „Po Lavrinovičių išėjimo žaisti atsirišo rankos M.Teletovičiui“

„Ilgai svarsčiau, kodėl nuo pradžių nežaidė nė vienas Lavrinovičius, tačiau treneris turi didelį aukštų žaidėjų pasirinkimą, tad turbūt būna numatęs startinį penketą ir pirmuosius žaidėjus, kurie eis į aikštę po keitimų. Matyt, brolių šiandien tame sąraše nebuvo. Jie buvo mesti į aikštę, kai pritrūko pataikyti galinčių žaidėjų, tačiau po jų išėjimo žaisti įvyko mačo lūžis. Jeigu per du kėlinius mūsiškiai praleido tik 30-imt taškų ir sugebėjo kontroliuoti žaidimą gindamiesi, tai po Lavrinovičių išėjimo į aikštę atsirišo rankos M.Teletovičiui. Jis įmetė kelis lengvus tritaškius, užsivedė ir tada jau prasidėjo... Puolime su broliais žaidimas buvo toks pats sunkus, tačiau gynyboje nesusitvarkėme.

Vis dėlto įsitikinome, kad komanda turi žmonių, kurie gali lemiamais momentais ištraukti ir, nors neįmeta baudų, tačiau pataiko tritaškius. Džiugu, kad šį kartą mes jau baudėme varžovus ir nusiėmėme nemažai kamuolių po savo netaiklių metimų. Gerai, kad patyrėme košmarą, kuris užsitęsė trumpai ir mes sugebėjome jį išgyventi, įsivaizduokite, kas būtų buvę, jei būtume pralaimėję.

Gerai, kad patyrėme košmarą, kuris užsitęsė trumpai ir mes sugebėjome jį išgyventi,

Jau ne pirma rungtynių pabaiga, kai darome ne tai, ką reikia. Kodėl M.Teletovičiui buvo leista išmesti tą tolimą metimą, o ne prasižengta prieš jį dar iki aikštės vidurio? Nesvarbu, kaip jis metė, tačiau trūko tik nedaug. Tas pats buvo ir mače su Juodkalnija, kai nebuvo prasižengta prieš T.Rice'ą.

Gana keista, kad vieną dieną žaidėjas visai nežaidžia, o kitą dieną eina į starto penketą, vieną dieną sužaidžia labai gerai, kitą rungtyniauja trumpai. Tai, žinoma, kelia klausimų, tačiau treneriai turbūt žino, ką daro.

Kitame etape varžovai yra geri – Ukraina, gal kokie belgai ar vokiečiai, Prancūzija. Galime įveikti visus, tačiau šiame čempionate matome, kad įveikti gali visi visus, retai kada taip būna. Komandų lygis labai suvienodėjęs – FIBA turbūt apie tai ir tesvajoja.“

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Linas Kleiza
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Linas Kleiza

Sergejus Jovaiša: „Kai žiūri rinktinės rungtynes, reikia, kad po langais stovėtų reanimobilis“

„Ką jie iš mūsų ir iš savęs daro? Ar vertėjo patekti į kitą etapą su tokiu žaidimu? Aišku, kad vertėjo. Iki šiol žaidėme tik blogai arba patenkinamai, tai gal jau ateina laikas, kai žaisime gerai?

Po galais, pirmą rungtynių pusę žaidėme dar visai neblogai, o tada atrišome M.Teletovičiui rankas... Tai reikia prasižengti, jei negali apsiginti, reikia tiesiog neleisti mesti. Buvome netoli nacionalinės nelaimės. Svarbiausias dalykas, ko aš nematau – vidinė žaidėjų komunikacija. Nereikia įvaryti savęs ir visos komandos į kampą. Jei padarėte klaidą, kalbėkitės, gal kitose rungtynėse jau to nebus. Tikslas juk bendras – laimėti. Daug įvyko neigiamų dalykų, manau, jei būtų aiškinamasi tarpusavyje, būtų kitaip. Nereikia piktai, tiesiog pakalbėti ir tos smulkmenos bus išspręstos.

Kalbant apie rungtynes – labai lėtas mūsų tempas. Tik tada, kai jie su 16 taškų pranašumu įkirpo mums į uodegą, pradėjome žaisti. Aktyviau, drąsiau – nes nebuvo ko prarasti. Na, norėjom, kad Linas Kleiza atsigautų kaip lyderis – šiandien buvo ta diena. Visi sustingę, o jo drąsus puolimas ir padėjo mums šiose rungtynėse.

Lėtas žaidimas ir įstrigimas pirmoje „du prieš du“ fazėje mus tiesiog žudo. Turėdami tokią rinktinę privalome žaisti greičiau. Atkovojome kamuolį ir į priekį, o ne pasižiūrėti dar į sekretoriatą, ar užrašė atkovotą kamuolį. Privalome išnaudoti savo jėgą. Kai taip žaidžiame, byra ir gynyba. Smagu, kad darome mažiau klaidų, bet vis dar darome tokių, kokių nedaro net pradedantieji.

Turėdami tokią rinktinę privalome žaisti greičiau. Atkovojome kamuolį ir į priekį, o ne pasižiūrėti dar į sekretoriatą, ar užrašė atkovotą kamuolį.

Gynyba. Na, buvo viskas išnagrinėta. Aišku, ir komanda neparanki. Daug mažų žaidėjų, 3–4 išsirikiuoja prie tritaškio linijos, todėl mūsų žaidėjams sunkiau. Svarbiausia buvo „atkirsti“ kamuolį nuo M.Teletovičiaus, bauduoti ir tik neleisti išmesti. Šiandien buvo jo diena, kuri galėjo baigtis juodai mūsų komandai.

Kodėl mes turim taikytis prie varžovų? Kodėl mes jiems negalim primesti savo žaidimo? Kur šiandien buvo J.Mačiulis? R.Seibutis tik blykstelėjo porą kartų – reikėtų būti stabilesniu. J.Mačiulis tikrai geras žaidėjas, kas jam nutiko? Gal pavalgė per daug laisvą dieną. Nežinau. M.Kalnietis pavargęs, vienas jo veiksmas geras, kitas jau blogas. Svarbiausia, kad jo rankose užlaikomas kamuolys – reikia judėjimo.

Visa laimė, kad atsitiktiniai, neparuošti metimai leido mums išbristi iš šitos gėdos. Kitoje pusėje mūsų laukia varžovai su kuriais galime kautis, turime prasimušti į ketvertuką. Turi būti pagerėjimas, tikiuosi, kad sulauksim. Kol kas, kai žiūri rinktinės mačus, reikia, kad reanimobilis stovėtų po langais“.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Lietuvos krepaininkai
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Lietuvos krepšininkai

Tomas Pačėsas: „Buvo mirk arba gyvenk rungtynės“

„Atėjo tokios rungtynės, kurios tapo lemiamomis ir mūsų rinktinė parodė charakterį. Labai džiugu, kad lyderio vaidmens ėmėsi L.Kleiza. Gerai, kad lyderiai keičiasi, o ne taip kaip Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėje – visa atsakomybė M.Teletovičiui. Tai mus daro mažiau prognozuojamais ir labiau pavojingais. Nenoriu akcentuoti pralaimėjimo, nes tai buvo mirk arba gyvenk rungtynės. Jie padarė viską, ką galėjo.

Paskutiniame kėlinyje bosniai gerai gynėsi ir neleido lietuviams atakuoti iš po krepšio. Gerai, kad atsirado L.Kleiza, kuriam krito tritaškiai. Padėjo ir tai, kad bosniai jau buvo išnaudoję pražangų limitą, tad taip aršiai gintis negalėjo.

Manau, kad bosnių treneris kryptingai mums pastatė zoninę gynybą, kad negalėtume žaisti per M.Teletovičių.

Manau, kad Jonas Kazlauskas bendrauja ir mato, kaip funkcionuoja žaidėjai ir pagal tai pasirenka, ką leisti į aikštę. Po vakar atlikto darbo broliai Lavrinovičiai natūraliai buvo pavargę, todėl startiniame penkete nepasirodė.

Dėl M.Teletovičiaus uždengimo – jis yra ypatingai geras ir universalus žaidėjas, todėl uždengti jį nėra paprasta. Jis buvo vienas iš geriausių krepšininkų sunkiojo krašto pozicijoje Europoje. Galbūt galėjome bandyti žaisti per jo dengiamą krepšininką ir jį nuolat varginti, kad jis kuo daugiau baudų susirinktų. Manau, kad bosnių treneris kryptingai mums pastatė zoninę gynybą, kad negalėtume žaisti per M.Teletovičių. Gal reikėjo tai anksčiau bandyti daryti, bet vis tiek jis ne tas krepšininkas, kurį lengva sustabdyti.“

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mantas Kalnietis
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Mantas Kalnietis

Linas Kvedaravičius: „Kai pataiko iš 10 metrų, uždengti nėra kaip“

„Šiandien atsiliepė vakarykštis nuovargis. Tai buvo labai matyti kai kurių krepšininkų veiksmuose. Pralaimėtos rungtynės sukelia daug neigiamų emocijų, bet reiktų koncentruotis į teigiamus dalykus.

Prieš bosnių lyderius reikia žaisti su greitais krepšininkais, o mes žinom, kad Lavrinovičiai nėra geriausi gynėjai, kurie galėtų lakstyti jiems iš paskos. 

Teigiamas dalykas yra, kad prieš čempionatą lyderiu vadintas L.Kleiza šiandien atrado savo žaidimą. Jau kelias rungtynes jis gerėja ir reikia tikėtis, kad kitame etape Lietuva turės rimtą ramstį. Maloniai nustebino ir M.Pocius. Šis duetas, padedant M.Kalniečiui, vedė rinktinę į priekį.

Norėtųsi didesnio aukštaūgių indėlio, tačiau šios rungtynės buvo išskirtinės. Žaisti prieš tokius meistrus kaip M.Teletovičius ir N.Djedovičius yra beprotiškai sudėtinga. Kai metimai yra pataikomi iš 10 metrų, tai jau nežinau, kokio reikia būti ūgio krepšininku, kad uždengtum jį... Gerai, kad vyrai surado jėgų ištirpdyti tą 16 taškų skirtumą.

Manau, kad broliai Lavrinovičiai nebuvo startiniame penkete dėl pasirinktos taktikos. Prieš bosnių lyderius reikia žaisti su greitais krepšininkais, o mes žinom, kad Lavrinovičiai nėra geriausi gynėjai, kurie galėtų lakstyti jiems iš paskos. J.Kazlauskas neprašovė su startiniu penketu, nes M.Pocius aktyviai įsijungė į žaidimą.

Galima pasidžiaugti ir tokiu dalyku, kad šiandien mes laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių, nors pralošėme rungtynes. Taip kad rinktinė užduoda tik dar daugiau klausimų. Čempionatas sudėtingas, bet manau, kad lietuviai dar turi rezervų ir juos išnaudos kitame etape. Jeigu skubiai atsakysime į nerimą keliančius klausimus, galime eiti toli.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius