-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australas Bradas Newley: „Kai išgirdau, nepatikėjau, kad „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“ žais pusfinalyje“

Lietuvos krepšinio sirgaliams gerai žinomas praeityje sostinės „Lietuvos ryto“ekipos marškinėlius vilkėjęs Australijos krepšinio rinktinės žaidėjas Bradas Newley šį sezoną darbą derina su saulės vonių malonumais: krepšininkas atstovauja saulėtos Gran Kanarijos salos Las Palmo „Gran Canaria“ klubui. Mieste, kur jau po 117 dienų prasidės pasaulio krepšinio čempionato D grupės mačai, o rugsėjo 2-ąją susigrums ir Lietuvos bei Australijos nacionalinės ekipos.
Australijos krepšinio rinktinės žaidėjas Bradas Newley
Australijos krepšinio rinktinės žaidėjas Bradas Newley / Modesto Krukausko nuotr.

„Aš vis dar seku, kaip ten sekasi Lietuvoje mano ekipai ir Kauno „Žalgiriui“. Tai jau tiesa, kad „Lietuvos rytas“ pusfinalyje kausis su „Žalgiriu“? Ne finale? Vyrai, pas jus ten keisti dalykai dedasi. Nesąmonė. Jei dar čempionas bus ne vienas iš šių klubų, tada apskritai man nesuprantama“, – 15min.lt aiškino naujos savo namų arenos Las Palme parketą akistatoje su „Barcelona“ išbandęs australas.

Nors jo klubas ir džiaugėsi už 65 mln. eurų planetos pirmenybėms pastatyta „Gran Canaria“ krepšinio arena, pirmasis blynas šeimininkams prisvilo – B.Newley ekipa nusileido „Barcelona“ 74:82 ir liko penktoje vietoje.

„Labas, labas“, – prieš trejetą metų kasryt sakęs ir dar jų neužmiršęs B.Newley bėrė pamatęs lietuvius.

„Labas, labas“, – prieš trejetą metų kasryt sakęs ir dar jų neužmiršęs B.Newley bėrė pamatęs lietuvius. Tačiau jis jau moka ir ne vieną ispanišką žodelį. Australijos krepšinio rinktinės žaidėjas prieš dvejus metus rankomis sukirto su Gran Kanarijos salos klubu ir, greičiausiai, šioje ekipoje turės dar vienerių metų karjeros stotelę.

Dabar Las Palme gyvena ir jo visa šeima – žmona ir Ispanijoje gimusi dukra.

„Šis gyvenimas skiriasi nuo Vilniaus laikotarpio – čia žymiai šilčiau. Saulės dabar matau per akis.

O šiaip laikausi gerai. Vedžiau, auginu dukrelę, dabar esu šeimos žmogus ir tuo labai džiaugiuosi. Bet man patiko gyventi ir Vilniuje – galbūt vieną dieną į jį aš dar sugrįšiu“, – kalbėjo pastoviai besišypsantis australas.

„Gran Canaria“ ekipoje 201 cm ūgio puolėjas šį sezoną yra vienas iš komandos vedlių: Ispanijos čempionate jis per rungtynes vidutiniškai įmeta po 11,2 taško ir yra rezultatyviausias klube.

Tačiau krepšininkas jau galvoja ne tik apie šalies pirmenybių pabaigtuves bei atkrintamuosius mačus, bet ir artėjantį pasaulio krepšinio čempionatą. Jis bus bene vienintelis D grupės žaidėjas, kuriam „Gran Canaria“ arena, parketas ir lankai bus žinomi, o Las Palmo sirgaliai galbūt sirgs už jį ir Australiją.

„Norėčiau, kad mūsų rinktinę palaikyti atvyktų kuo daugiau australų, bet kelionė yra labai tolima. Tiksliai žinau, jog palaikyti mus atvažiuos mano tėtis, tad vienas Australijos sirgalius tikrai garantuotas. Aišku, lietuvių bus pilnos tribūnos – va, šioje, greičiausiai, „kals“ būgnu tas vaikinas su labai didele barzda, o kiti skleis vėliavas. Jūsiškių kelyje geriau nebūti“, – kuo nerimčiau atsakinėti stengėsi linksmasis australas.

Tačiau šnekėdamas apie būsimą 2014-ųjų pasaulio krepšinio čempionatą, savo komandos galimybes ir varžovus lietuvius, jis surimtėjo.

B.Newley tikino, kad po 2012-ųjų Londono olimpiados jo ekipa sustiprėjo, „apsišaudė“ ir tikrai nebus mušama.

B.Newley tikino, kad po 2012-ųjų Londono olimpiados jo ekipa sustiprėjo, „apsišaudė“ ir tikrai nebus mušama. Prieš dvejus metus vykusioje olimpiadoje Australija ketvirtfinalyje nusileido būsimiems žaidynių čempionams JAV krepšininkams ir galutinėje įskaitoje liko septinti.

„Tai bus ta pati komanda, kuri žaidė prieš dvejus metus, tik prisidės keletas naujų vaikinų – tad būsime šiek tiek stipresni ir mobilesni. Turėsime jėgos po krepšiais. Tikiu, kad per kelerius metus įgavę daugiau patirties šiame pasaulio čempionate turėsime šansą pasiekti šį bei tą“, – aiškino B.Newley.

– Ką galėtumėte pasakyti apie Lietuvos krepšinio rinktinę?

– Seku įvykius, žinau, kaip sekasi visiems geriausiems jūsų žaidėjams. Lietuvos rinktinė visada būna stipri ir priskiriama prie favoritų. Puikiai atsimenu, kiek problemų ji sukeldavo amerikiečiams per olimpiadas. Džiaugiuosi, kad pats galėsiu vėl apsilankyti Lietuvoje per kontrolines rungtynes Klaipėdoje rugpjūtį.

– Kaip ir sakėte, per čempionatą, į Gran Kanariją sugužės daug Lietuvos krepšinio sirgalių. Galima sakyti, kad esate šios salos senbuvis. Ką patartumėte aplankyti, ką nuveikti saloje?

– Yra daug pasirinkimų: paplūdimiai, kelionės po kalnus, linksmybės mieste. Bet svarbiausia, kad sirgaliai nepamirštų nueiti į rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius