-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Kazlauskas širsta: „Kada sakiau, kad bus blogai? Žodžių neiškraipykite“

Nors Lietuvos krepšinio rinktinė Pasaulio čempionato Ispanijoje metu stengiasi atsiriboti nuo žiniasklaidos pateikiamų nuomonių ir išvadų, vis dėlto visiškai pasislėpti nuo jų treneriams ir krepšininkams nesiseka. „Jei jau cituojate, tai žodžių neiškraipykite. Kada aš taip sakiau?“ – ramiu, bet griežtu balsu bendraudamas su portalo 15min.lt žurnalistais Barselonoje stebėjosi Lietuvos rinktinės treneris Jonas Kazlauskas.
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas
Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Trenerį nemaloniai nustebino iš Lietuvos atsklidusi naujiena su iškraipytais jo žodžiais, tačiau paneigti to treneris net ir nesirengia, nors tai ir netiesa. Trenerį supykdė laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pateiktas klausimas Seimo nariams Sergejui Jovaišai ir Vidui Gedvilui apie pasirengimą Pasaulio čempionatui.

„Kur aš tai sakiau. Niekur. Nes taip sakyti negalėjau. Kaip turėčiau dabar jaustis prieš tuos žmones, kurie visus tris mėnesius darė viską, kad rinktinei nieko netrūktų, prieš federaciją, kuri išpildė visus prašymus ir pasirengimą padarė idealiu“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Norėčiau išgirsti, kur taip pasakiau, kokioje spaudos konferencijoje? To nebuvo. Aš sakiau, kad yra labai blogai, kai pasirengus pirmenybėms prarandi tokį krepšininką kaip Mantą Kalnietį.

E.Jakilaitis paklausė: „J.Kazlauskas spaudos konferencijoje sakė, kad komandos pasirengimas buvo labai blogas, jis minėjo ir Manto Kalniečio netektį, galvojo, kad apskritai nieko gero šiame čempionate nebus, nes Kalnietis buvo vienas naudingiausių praėjusio Europos krepšinio čempionato žaidėjų. Pasak trenerio, Kalnietis buvo viskas mūsų komandai. Bet panašu, kad įmanoma laimėti ir su tokia netektimi?“

„Norėčiau išgirsti, kur taip pasakiau, kokioje spaudos konferencijoje? To nebuvo. Aš sakiau, kad yra labai blogai, kai pasirengus pirmenybėms prarandi tokį krepšininką kaip Mantas Kalnietis. Tai tas pats, kaip iš automobilio išimti sankabą bei pirmąjį bėgį ir taip važiuoti. Tokia buvo M.Kalniečio reikšmė komandai. Tačiau nesakiau, kad nieko gero čempionate nebus“, – kalbėjo treneris.

Pasibaigus ketvirtadienio rytinei treniruotei, J.Kazlauskas nužingsniavo į FIBA rengiamą spaudos konferenciją, skirtą planetos pirmenybių pusfinaliui su JAV. Lietuvos ir Amerikos ekipos dėl teisės grumtis turnyro finale šiandien žais 22 valandą Lietuvos laiku.

Joje J.Kazlauskas teigė, kad pirmą kartą šiose planetos pirmenybėse Lietuvos rinktinė žais be didžiulio spaudimo, kuris paprastai lydi mūsiškius.

Paklaustas apie amerikiečiams padedantį buvusį Lietuvos ekipos žaidėją Artūrą Karnišovą, jis pasakė: „Žinoma, tai bus gera pagalba amerikiečiams, nes Artūras žaidė rinktinėje, moka kalbą, žino kai kuriuos vidinius dalykus. Nežinau, kiek ir ką tiksliai jis daro, bet kaip tikras profesionalas, savo darbą jis atliks gerai. Aš nematau tame nieko blogo – tai yra sportas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius