Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martynas Pocius: „Įsivėlėme į amerikiečių „bėk ir mesk“ žaidimą“

Lietuvos rinktinės žaidėjas Martynas Pocius po nesėkmingo ekipos mačo Pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje, kuriame amerikiečiai nugalėjo lietuvius 96:68, priėjo prie varžovų ekipos stratego Mike'o Krzyzewski ir jį pasveikino. Duke'o universitete lietuvį treniravo dabartinis JAV komandos strategas. „Tai asmeniška. Nesakysiu, apie ką kalbėjome. Tai tarp mūsų. Bet jį pasveikinau. Žodžiai buvo pozityvūs“, – po rungtynių kalbėjo 10 taškų į JAV krepšį įmetęs M.Pocius.
Martynas Pocius ir Kyrie Irvingas
Martynas Pocius ir Kyrie Irvingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kalbėdamas apie pirmąsias minutes po finalinės sirenos, kai vėl susistumdė Lietuvos ir JAV komandų žaidėjai, o M.Pocius bandė išskirti konfliktuojančius krepšininkus, jis sakė: „To tikrai nereikėjo. Aš nežinau, kas ten įvyko, ir labai gaila, kad taip išėjo. Nieko nepadarysi.“

– Kodėl antroje rungtynių pusėje JAV komanda taip atitrūko?

– Geriau žaidė. Mes du kėlinius laikėmės. Tikrai nežaidėme gerai, o ši amerikiečių komanda sugeba pritaikyti savo žaidimą prie kitos komandos. Taip jie ir padarė – antroje pusėje prisitaikė prie mūsų, o mes neradome savojo tikro žaidimo. Atsirado klaidų, o varžovas tas klaidas labai greitai konvertavo į greitą puolimą ir taškus.

Sakysime taip – trečiame kėlinyje atsitiko tai, kad jie bėgo ir pabėgo. Amerikiečiai turi labai gerą lygiavertį atsarginių žaidėjų suoliuką, kuris mus apibėgo.

– Lietuvos ekipa norėjo laimėti...

– Taip. Norėjosi laimėti, bet nieko nepadarysi. Nėra ta komanda tokia nenugalima, nors ji ir yra favoritė. Labai gaila, kad nesugebėjome išlaikyti savo žaidimo, įsivėlėme į jų siūlomą „bėk ir mesk“, ir jau nieko negalėjome padaryti.

– Gal galima pasakyti, kad komandai trečiajame kėlinyje baigėsi degalai? Ar anksčiau?

– Nežinau, ar tie degalai baigėsi. Parako tikrai yra – ir būtent rungtynėms dėl trečios vietos. Nes tai bus pačios svarbiausios rungtynės turnyre. Bet kai varžovas atsiplėšia, deda iš viršaus, laimi trisdešimt taškų – lyg ir nepasiduodi, bet žinai, kad prieš tokią komandą yra sunku „sugrįžti“ ir kažką padaryti. Dabar jau turime pamiršti tas rungtynes ir rengtis kovoti dėl trečiosios vietos.

– Kodėl tokiuose mačuose vyksta konfliktai?

– Gal iš didelio noro nugalėti. Kažkas su kažkuo pasistumdo, yra reakcija... Gal po rungtynių ir nereikia to, bet manau, kad viskas iš iš didelio noro.

VIDEO: Susistumdymas po Lietuvos ir JAV rungtynių
VIDEO: DeMarcusas Cousinsas vos nevožė Jonui Valančiūnui
VIDEO: Martyno Pociaus interviu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius