-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Kuzminskas: „Nemanau, kad favoritų etiketė mums yra teisinga“

Lietuvos krepšinio rinktinė Las Palmase jau apsipranta. Likus dienai iki Pasaulio čempionato D grupės mačų pradžios Gran Kanarijos saloje, lietuviai jau prakaituoja „Gran Canaria“ arenos, kuri yra pastatyta būtent šioms pirmenybėms, krepšinio aikštėse. Penktadienį Angolos nacionalinė ekipa derinius šlifavo pagrindinėje arenos aikštėje, o lietuviai „pasirinko“ pagalbinę treniruočių aikštę.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Pauliaus Cuberos nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Už uždarų durų vykusioje valandos treniruotėje Jono Kazlausko kariauna bandė sudėlioti paskutiniuosius taškus prieš pirmąją pirmenybių akistatą su Meksikos komandą. Pastaroji, nors ir ne itin gerai pažįstama krepšinio specialistams, tačiau yra rimtas varžovas lietuviams. „Svarbiausia, nereikia leisti įsišėlti meksikiečiams“, – pokalbį po treniruotės pradėjo Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Mindaugas Kuzminskas.  

– Kaip pasikeitė komanda, kai joje neliko pagrindinio įžaidėjo M.Kalniečio?

– Matote, dar mes nė karto nežaidėme rungtynių be jo. Sunku kažką pasakyti, jei to dar nebuvo. Liūdna, kad taip įvyko, tačiau laiko neatsuksi atgal. Galime Mantui tik palinkėti greičiau sveikti, o mes sieksime kompensuoti šią netektį.

– Vadinasi, likę žaidėjai turės labiau „suktis“ – ar yra kokie nors pasikeitimai treniruočių procese?

– Manau, viskas aiškės ne treniruotėse, o rungtynėse. Tuomet treneris ir matys, kur stringame, kur spragos ir sieksime taisyti. Liūdna, kad taip yra, tačiau tai ne pasaulio pabaiga.

Tikrai nemesime balto rankšluosčio ir negrįšime namo. Manau, kad mes turime šansų pasirodyti gerai. Kaip treneris Gintaras Krapikas sako, kad jei praradę vieną žaidėją mes pasijaustume nekaip, vadinasi mes, kaip komanda, esame silpni. Juk pradžioje visi kalbėjo – kas bus, juk komandoje nėra Lino Kleizos, Roberto Javtoko, bet žaidėme... Dabar nėra Manto – reiks vis tiek žaisti...

– Ką kalbama apie pirmąjį varžovą Pasaulio čempionate – Meksikos komandą?

– Dažniausiai kitų  žemynų ekipos yra nežinomos mums. Ką galima pasakyti – jie yra geri metikai, žaidžia agresyviai.  Ir jei jiems pradžioje duosime pajusti, kad gali iškovoti pergalę, tuomet turėsime didelių problemų.

Jie turi vieną NBA žaidėją, visi bėga, lekia, visi vienodo ūgio... Manau, kad ūgio persvara bus privalumas.

– Ar jaučiatės šios grupės favoritais?

– Nežinau. Prieš čempionatą mus laikė jais, dabar nuomonė gal ir pasikeitė. Tačiau tikslai išlieka  tiek patys – mes turime laimėti visas grupės rungtynes ir užimti pirmąją vietą. Jei mes norime kažką pasiekti daugiau nei aštuntfinalis ar ketvirtfinalis, turime būti kuo aukščiau grupėje, kad gautume sąlyginai lengvesnį varžovą.

– Tai Lietuvos krepšinio rinktinė dabar nėra grupės favoritė?

– Tai aš negaliu pasakyti, kad mes ir anksčiau buvome favoritais. Nemanau, kad šios etiketės yra teisingos. Reikia eiti į aikštę ir kiekvienose rungtynėse būtina laimėti. Kas tai darys – tas ir bus favoritai.

Konkursas: įrodyk, kad eini iš proto dėl krepšinio, ir laimėk išmanųjį televizorių „Hitachi”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius