-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NBA žvaigždes kartą jau nugalėjęs Kšištofas Lavrinovičius: „Sakau vyrams „nebijokite“

Lietuvos krepšinio rinktinė ketvirtadienį žais su JAV rinktine, kurios dar nė vienai Pasaulio krepšinio čempionate dalyvaujančiai ekipai nepasisekė įveikti. Rungtynės su pasaulio ir olimpine čempione JAV vyks Barselonos „Palau Sant Jordi“ arenoje 22 valandą mūsų šalies laiku.
Kšištofas Lavrinovičius
Kšištofas Lavrinovičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Norite priminti visiems, kad esu labai senas? – 15min.lt perklausė 34-erių Kšištofas Lavrinovičius, paklaustas apie prieš dešimtmetį vykusį krepšinio mačą.

Lietuvos krepšinio rinktinė per visą savo oficialių rungtynių istoriją su JAV krepšininkais tik kartą džiaugėsi pergale prieš iš NBA krepšininkų sudaryta ekipą – per 2004 metų olimpines žaidynes Atėnuose.

Tuomet grupės varžybose trys Šarūno Jasikevičiaus tritaškiai paeiliui, iš kurių vienas buvo su bauda, ir galutinė pergalė 94:90 buvo pirmasis ir kol kas vienintelis kartas, kai Lietuvos rinktinė įveikė NBA žvaigždyną. Tris taškus į JAV rinktinės krepšį tada įmetė ir 25-erių tuomet buvęs K.Lavrinovičius.

Tiesa, buvo ir Jono Kazlausko vadovaujamos lietuvių ekipos pergalė 1998 metų Pasaulio čempionate 84:82, tačiau tuomet turnyre dėl NBA lokauto žaidė tik Europoje sutartis sudarę krepšininkai bei du NCAA žaidėjai.

– Esate vienintelis Barselonoje, kuris žaidėte prieš JAV rinktinę ir ją įveikėte.

– Kodėl? Dar buvo Gintaras Krapikas...

Atsiminimai yra geriausi – prisimenu, kaip Šarūnas Jasikevičius su tais tritaškiais traukė komandą paskutinėmis minutėmis į priekį.

– Bet į aikštę išbėgote tik jūs. Kokie atsiminimai iš to pergalingo mačo?

– Taip. Žaidžiantis esu tik aš... Atsiminimai yra geriausi – prisimenu, kaip Šarūnas Jasikevičius su tais tritaškiais traukė komandą paskutinėmis minutėmis į priekį. Buvo labai geros rungtynės.

– Tų dienų JAV ekipa buvo labai pajėgi...

– Tai ir mes buvome stiprūs.

– Jūs jau žinote paslaptį, kaip nugalėti JAV žvaigždyną. Koks būtų pergalės receptas šių metų Pasaulio krepšinio čempionato pusfinalyje?

– Tik nebijoti. Galvoti, kad tikrai galime laimėti. Todėl bandau įtikinti komandos draugus, kad nebijotų. Kad drąsiai žaistų su jais. Viskas. Daugiau nieko nereikia.

– JAV krepšininkai šiame čempionate žaidžia su kitomis ekipomis savotišką „kačių-pelių“ žaidimą: du kėlinius leidžia varžovams bėgioti, mėtyti, jausti, kad lyg ir įmanoma priešintis jiems, o jau trečiame prispaudžia ir sutraiško.

– Jų taktika yra nebloga. Jie truputį pasitaupo, pripranta prie varžovo žaidimo ir tada jau daro savo darbą. Bet mes taip pat žinome, kaip reikės žaisti su jais: teks visas 40 minučių bėgti, nedaryti klaidų ir, žinoma, laimėti lentą. Nesakau, kad sugebėsime po krepšiais karaliauti, bet po savu krepšiu mes neturime jiems leisti atsikovoti kamuolius.

Norėtųsi, kad amerikiečiai po rungtynių gerai žinotų, kur yra Lietuva. Stengsimės, kad taip būtų – kai kada pralaimėjimai priverčia ir juos pasidomėti, kas buvo jų varžovai.

– Ką reikėtų išskirti šių metų JAV rinktinėje?

– Nieko. Visi jie stiprūs savo pozicijose. Vienas kovoja dėl kamuolių, kitas provokuoja pražangas, trečias meta. Galiu pasakyti, kad visai komandai bus darbo šiose rungtynėse.

– Prieš Pasaulio čempionato ketvirtfinalį slovėnai paklausė JAV krepšininkų, kur yra Slovėnija. Keli krepšininkai nežinojo. Ar varžovas žino, kur yra Lietuva? Ar mes žinome, kur ta Amerika?

– Kur Amerika, mes tai žinome... Norėtųsi, kad amerikiečiai po rungtynių gerai įsimintų, kur yra Lietuva. Stengsimės, kad taip būtų – kai kada pralaimėjimai priverčia ir juos pasidomėti, kas buvo jų varžovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius