Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Slovėnijos rinktinė antroje mačo dalyje be vargo įveikė Meksiką

Pasaulio krepšinio čempionato D grupės rungtynėse Slovėnijos rinktinė per antrą mačo dalį 89:68 (24:18, 22:19, 19:13, 24:20) įveikė Meksikos krepšininkus. Nugalėtojams tai buvo antroji pergalė, o meksikiečiams – antrasis pralaimėjimas turnyre.
Zoranas Dragičius
Zoranas Dragičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynes Slovėnijos rinktinė pradėjo itin galingai ir po kelių minučių jau pirmavo 12:0. Vis dėlto, meksikiečiai susikaupė ir po truputėlį vijosi varžovus. Ketvirčiui artėjant į pabaigą meksikiečiai jau kvėpavo europiečiams į nugaras, tačiau Slovėniją į priekį varė tritaškiai. Visus keturis tolimus metimus, iš kurių trys – Z.Dragičiaus sąskaitoje, pataikiusi Slovėnijos rinktinė po 10 min. pirmavo 24:18.

Antrame ketvirtyje meksikiečiai toliau nepaisė europietiško autoriteto ir po dviejų minučių rezultatas jau buvo lygus – 26:26. Nuo tada žaidimas ilgai klostėsi taškas į tašką, tačiau daugiausiai priekinės linijos pagalba atakavę meksikiečiai neišvengė klaidų. Įsibėgėjęs G.Ayonas tempė meksikiečius į priekį, tačiau ketvirčiui einant į pabaigą tikslesnis slovėnų žaidimas leido susikrauti saugią persvarą – 46:37.

Po pertraukos slovėnai pasiekė dviženklę persvarą ir skirtumas trečiajame ketvirtyje svyravo ties 10 taškų riba. Vis dėlto, puikiai iš trijų taškų zonos atakavę slovėnai baigiantis kėliniui persvarą dar labiau padidino – 65:50.

Lemiamą ketvirtį Slovėnijos rinktinė pradėjo itin aktyvia gynyba bei uraganiniu puolimu. Keli iš eilės perimti kamuoliai, įmesti metimai ir sužaidus dvi su puse minutes Slovėnija jau buvo priekyje 72:50. Po kelių minučių slovėnai persvaros rekordą dar labiau pagerino – 81:56. Ties šia riba rezultatas išliko iki mačo pabaigos ir slovėnai šventė antrąją pergalę D grupėje.

Slovėnija: Z.Dragičius (4/4 dvit., 4/4 trit.) 22, G.Dragičius (5/6 dvit., 6 rez. perd.) 18, A.Omičius (6/8 dvit.) 12, J.Klobučaras 10, J.Blažičius (3/4 trit.) 9.

Meksika: G.Ayonas (9/9 dvit., 5/9 baud., 4 klaid.) 23, F.Cruzas (4/6 dvit., 1/4 trit., 4 rez. perd.) 13, J.Gutierrezas 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius