-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidėjų vertinimas po rungtynių su Angola: Jonas Valančiūnas – neabejotinas lyderis

Antrose Lietuvos rinktinės rungtynėse, kuriose rezultatu 75:62 buvo įveikti Angolos krepšininkai, kartojosi panašus scenarijus kaip ir rungtynėse su Meksika. Su silpnesniu varžovu rinktinė lygiai žaidė iki trečiojo kėlinio vidurio, kuomet bendromis pastangomis buvo įgytas dviženklis skirtumas. 15min.lt apžvelgia svarbiausius rungtynių įvykius ir pagrindinius veikėjus.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių žaidėjas: Jonas Valančiūnas

Nors šiose rungtynėse geriausiai Lietuvos rinktinei sekėsi, kai aikštelėje buvo Renaldas Seibutis, tačiau neįmanoma nesižavėti darbu, kurį atliko Jonas Valančiūnas.

Rungtynėse, kuriose teisėjai leido šiurkščią kovą ir lietuviams sunkiai sekėsi kovoti su atletiškais Angolos krepšininkais po krepšiu, mūsų šalies vidurio puolėjas nusiėmė daugiau nei trečdalį visų atšokusių kamuolių (13 iš 37). Pridėjęs 11 taškų, J. Valančiūnas surinko dvigubą dublį. Negana to, aukštaūgis atliko tris rezultatyvius perdavimus ir kartu su Martynu Pociumi bei Pauliumi Jankūnu dalijosi antrąją vietą rinktinėje. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Angola
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Angola

Taip pat jis puikiai tvarkėsi su savo tiesioginiais oponentais, kurie būdavo priversti atakuoti iš nedėkingų situacijų ir sunkiai galėjo rasti savo žaidimą.

Dar vienas teigiamas dalykas: stiprėjantis Donato Motiejūno ir J. Valančiūno tandemas. Jau antrose varžybose galima įžvelgti atsirandantį tarpusavio ryšį tarp NBA rungtyniaujančių krepšininkų. Jei šie žaidėjai sugebėtų išmokti jausti vienas kitą aikštelėje, Lietuvos rinktinė įgytų labai stiprų kozirį prieš būsimus varžovus.

Pagyrimo šiose rungtynėse verti ir M.Pocius su P.Jankūnu, kurie sėkmingai sužaidė atkarpomis ir pagyvino Lietuvos rinktinės žaidimą.

Pagyrimo šiose rungtynėse verti ir M.Pocius su P.Jankūnu, kurie sėkmingai sužaidė atkarpomis ir pagyvino Lietuvos rinktinės žaidimą.

M.Pocius sužaidė daug geresnės rungtynes nei su Meksika ir, kuomet įžaidėjo pozicijoje teko rungtyniauti R.Seibučiui, gerai tvarkėsi su savo užduotimis tiek puolime, tiek gynyboje.

P.Jankūnas kelis kartus išprovokavo varžovų pražangas ir įrodė, jog neatsitiktinai pasirengimo laikotarpiu buvo vienas geriausiai rinktinėje perdavimus atliekančių krepšininkų. Jis kartu su R.Seibučiu buvo vieninteliai žaidėjai turėję teigiamą perdavimų bei klaidų santykį.

Kelia nerimą M. Kuzminsko ir Š. Vasiliausko žaidimas

Savo šešėlyje tūnoję krepšininkai, panašu, gali visiškai prarasti trenerio J. Kazlausko pasitikėjimą. 

Adas Juškevičius žaidžia vis užtikrinčiau ir, kol kas, yra ketvirtas pagal rezultatyvumą Lietuvos komandoje.

M.Kuzminskas ir toliau, atrodo, jog nesusitvarko su nervais, dažnai pramiega savo žaidėjus besigindamas, o vėliau gavęs griežtesnių trenerio pastabų praranda pasitikėjimą savimi.

Š.Vasiliauskui žaidimas nesiklosto. Tuo metu už rinktinės borto turėjęs likti Adas Juškevičius žaidžia vis užtikrinčiau ir, kol kas yra ketvirtas pagal rezultatyvumą Lietuvos komandoje.

Bendras rinktinės įvertinimas: 6 iš 10

Rinktinės žaidimas vis dar yra kiek geresnis nei vidutinis, bet tikrai komanda dar neišnaudoja viso potencialo. Galbūt žaidėjus yra paveikusi M.Kalniečio netektis arba jaučiamas nuovargis po intensyvaus draugiškų rungtynių maratono.

Nepateisinamas klaidų skaičius (16) ir perimtų kamuolių skaičius (2), kai Angola iš mūsų rinktinės jų perėmė net 11.

Laisva diena galbūt leis tinkamai pasiruošti rungtynėms su Australija, kurios žada būti gerokai sunkesnės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius