-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaidėjų vertinimas po rungtynių su Australija: Renaldo Seibučio pastangų nepakako

Lietuvos rinktinė ir vėl žaidė banguodama: prasta rungtynių pradžia, po ilgosios pertraukos demonstruojamas fantastiškas žaidimas, o ketvirtajame kėlinyje šiek tiek suprastėja trečiajame pasiektas rezultatas. To užteko rungtynėse su Angola ir Meksika, pakaks ir Pietų Korėjai nugalėti, tačiau žaidžiant su rimtu varžovu, o tokiu buvo Australija, sėkmės tikėtis negalima. 15min.lt apžvelgia svarbiausius rungtynių įvykius.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynių žaidėjas (Lietuvos rinktinėje): Renaldas Seibutis

Neabejotinai geriausias rungtynių žaidėjas buvo tiesiog fantastiškai žaidęs Joe Inglesas, kuriam neatsitiktinai piešiama ateitis NBA. Lietuvos komandoje vieninteliai kažką pakeisti bandė broliai Lavrinovičiai ir Renaldas Seibutis.

Pastarasis šiose rungtynėse buvo tikras komandos lyderis. Pelnė daugiausia taškų, vėl buvo pirmas pagal rezultatyvius perdavimus bei rodė ryžtą ne tik trečiajame kėlinyje, o ir visų rungtynių metu.

Po rungtynių apie menką kitų krepšininkų ryžtą kovoti kalbėjo net Darjušas Lavrinovičius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšištofas Lavrinovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kšištofas Lavrinovičius

Pirmą kartą šiame čempionate kartu pasirodę Lavrinovičiai trečiajame kėlinyje pradėjo spurtą, kuris sugrąžino intrigą rungtynėse. Broliai buvo vieninteliai iš penkių krepšininkų, kuriems būnant aikštėje lietuviai sugebėjo susikrauti šiokį tokį pranašumą (Darjušas +8, Kšištofas +5).

Atsitiesti po nesėkmingos čempionato pradžios bandė ir Mindaugas Kuzminskas. Nors per trylika minučių pasižymėjo tik vienu tritaškiu, bet jis buvo vienas iš sėkmingo žaidimo iniciatorių ir vienintelis, kuriam būnant aikštėje Lietuva įgijo dviženklį pranašumą (+11).

Likę teigiamą +/- kategorijoje rezultatą turėję žaidėjai buvo Paulius Jankūnas (+3) ir komandos lyderis R. Seibutis (+1).

Išryškėjo įžaidėjo problema ir lyderių pajėgumas

Tiek Šarūnui Vasiliauskui, tiek Adui Juškevičiui nėra lengva persivaryti kamuolį per aikštę, kuomet naudojamas presingas, o australai tai darė visą pirmąją rungtynių pusę. Per šį laikotarpį priešininkai išprovokavo net 13 lietuvių klaidų ir tinkamai uždengę įžaidėjus leido atlikti tik 3 rezultatyvius perdavimus. 

Visiškai užspaudę atakų organizatorius ir neleisdami įmesti kamuolių aukštaūgiams australai iš žaidimo išjungė Donatą Motiejūną ir Joną Valančiūną. Jie kartu pelnė tik šešis taškus. Kartu su kitu pirmose dviejose rungtynėse naudingai žaidusiu Jonu Mačiuliu, šie trys krepšininkai buvo labiausiai į dugną rinktinę tempę žaidėjai.

Labiau nei M.Kalniečio šiose rungtynėse trūko R.Javtoko, kuris scementuodavo lietuvių gynybą ir gebėdavo kompensuoti kitų žaidėjų klaidas ginantis.

+/- rodikliai J.Valančiūno ir D.Motiejūno buvo po -15, o J. Mačiulio -16. Būtent apie NBA rungtyniaujančių krepšininkų menką nusiteikimą ir šnekėjo D. Lavrinovičius. Jo nuomone, jauni žaidėjai neparodė ryžto ir buvo prastai nusiteikę rungtynėms.

Galbūt po sėkmingai susiklosčiusių mačų čempionate bei pasirengimo etape žaidėjai manė, kad ir vėl pavyks atsitiesti, tačiau beveik panaikintas 19-os taškų deficitas pareikalavo per daug jėgų.

Taip pat šios rungtynės parodė ir tai, jog nei J.Valančiūnas, nei D.Motiejūnas dar negali būti mūsų rinktinės lyderiais. Jie gali sėkmingai sužaisti prieš silpnesnes komandas, kai jų klaidos gynyboje nėra taip išryškinamos arba  jas gali uždangstyti kiti krepšininkai. Todėl ne mažiau nei M.Kalniečio šiose rungtynėse trūko R.Javtoko, kuris sucementuodavo lietuvių gynybą ir gebėdavo kompensuoti kitų žaidėjų klaidas ginantis.

Greičiausiai net ir su M.Kalniečiu šiandien lietuviai būtų pralaimėję. Kaskart į aikštę išėjus NBA rungtyniaujantiems lietuviams, Australijos aukštaūgiams atsirišdavo rankos, jie pradėdavo laisvai nardyti po aikštelę ir nesunkiai pelnyti taškus.

Bendras rinktinės įvertinimas: 5/10

Prieš rungtynes darytoje analizėje rašėme, jog jei rinktinė žais tik trečiąjį kėlinį, pergalei to neužteks. Taip ir atsitiko, Lietuva sužaidė labai panašų mačą į pirmuosius du. Nepasisekė todėl, jog varžovas buvo kiek stipresnis.

Atrodo, kad toks ir yra tikrasis šių metų mūsų rinktinės veidas. Jei tai tiesa, nesvarbu, kurią vietą lietuviai užims grupėje ir neverta galvoti, kaip kuo ilgiau išvengti JAV rinktinės, nes pralaimėjimas greičiausiai lauktų jau aštuntfinalyje.

Krepšinio sirgalių konkursas: laimėkite išmanųjį televizorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius