Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18 dienų iki pasaulio futbolo čempionato: 18-metis Michaelas Owenas įmušė vieną gražiausių įvarčių istorijoje

Iki vasarą startuosiančio pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje liko vos 18 dienų. Šia proga 15min.lt kiekvieną dieną pateiks įdomiausius faktus iš pasaulio futbolo čempionatų istorijos.
Davidas Beckhamas ir Michaelas Owenas
Davidas Beckhamas ir Michaelas Owenas / „Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Anglijos rinktinės puolėjas Michaelas Owenas buvo 18-os metų ir 190 dienų, kai įmušė savo pirmąjį įvartį pasaulio futbolo čempionate Prancūzijoje 1998 metais. Tuo metu jis tapo jauniausiu anglu, kuriam pavyko tai padaryti.

Įvartis į Rumunijos vartus nebuvo paskutinis taiklus Michaelo Oweno šūvis tame čempionate. Aštuntfinalio rungtynėse su Argentina puolėjas atliko vieną iš gražiausių visų laikų įvarčių. Individualiu reidu Michaelas Owenas išvedė Angliją į priekį 2:1. Nors anglai iškrito iš čempionato po baudinių serijos, 2013 metais šis anglo įvartis buvo pripažintas trečiu gražiausiu įvarčiu pasaulio čempionato istorijoje.

VIDEO: Nuostabus Michaelo Oweno įvartis

Futbolininką nuolat kamavo traumos, todėl klubiniame futbole jam sekėsi prasčiau, tačiau tarptautinėse rungtynėse jis iš viso įmušė 40 įvarčių ir pasižymėjo keturiuose svarbiausiuose turnyruose – 1998 ir 2002 metų pasaulio čempionatuose ir 2000 ir 2004 metų Europos čempionatuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius