Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Coca-Cola“, „Sony“, „Adidas“ ir kiti milžinai sukilo prieš pasaulio čempionatą Katare

Artėjant pasaulio futbolo čempionatui Brazilijoje nerimsta aistros ir dėl 2022 metų čempionato Katare. Pagrindiniai FIFA rėmėjai reikalauja tyrimo, kuris patvirtintų, kad Kataras teisę rengti čempionatą įgijo teisėtais būdais.
Seppas Blatteris
Seppas Blatteris / „Scanpix“ nuotr.

BBC skelbia, kad tokios kompanijos kaip „Coca-Cola“, „Adidas“, „Sony“, „Visa“ ir „Hyundai/Kia“ reikalauja FIFA atlikti tyrimą, kuris įrodytų sąžiningą Kataro kandidatavimą surengti pasaulio futbolo čempionatą.

Penkios kompanijos iš šešių pagrindinių FIFA rėmėjų prisidėjo prie šio pareiškimo. Situaciją ignoruoja ir komentarų neteikia tik oro linijų bendrovė „Emirates“.

Teisė rengti čempionatą Katarui buvo suteikta dar 2010 metais. Tuomet Kataras pranoko tokius konkurentus kaip Australija, JAV, Japonija ir Pietų Korėja.

FIFA vice-prezidentas Jimas Boyce'as jau paskelbė, kad pritartų pakartotiniam balsavimui, jeigu korupcijos faktas būtų įrodytas.

Prezidentas Seppas Blatteris kol kas nieko nekomentuoja ir prašo laiko.

„Adidas“ atstovai, kurie turi ilgalaikę sutartį su FIFA (iki 2030 metų), skelbia, kad dabartinė situacija yra žalinga visiems: „Negatyvi visuomenės reakcija šiuo klausimu nėra palanki nei futbolui, nei FIFA, nei jos rėmėjams.“

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimų, skelbiančių, kad buvęs Kataro futbolo federacijos prezidentas Mohamedas bin Hammamas sumokėjo 3 mln. svarų sterlingų viso pasaulio futbolo federacijų atstovams, kad šie rinkimuose atiduotų balsą už Katarą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius