-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA pristatė pasaulio čempionato vartų linijos technologiją

Antradienį Rio de Žaneiro mieste Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) atstovai surengė oficialų pasaulio čempionatui skirtą vartų linijos technologijos pristatymą.
„GoalRef“ vartų linijos technologijos demonstravimas
„GoalRef“ vartų linijos technologijos demonstravimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Legendomis apipintame „Maracana“ stadione iš visų pasaulio kampelių susirinkę žurnalistai turėjo galimybę savo akimis įsitikinti „GoalControl-4D” technologijos efektyvumu ir netgi patys išbandyti specialų laikrodį, kuris teisėjui rodys ar kamuolys kirto vartų liniją.

Tarptautinės futbolo asociacijų valdybos (IFAB) patvirtintą sistemą sudaro aplink aikštę išstatytos kameros, kurių bus net 14. Speciali programa tiksliai apskaičiuoja kamuolio poziciją ir greitį pagal „X“, „Y“ ir „Z“ koordinates bei sukuria kamuolio vaizdą 4D formate. Jeigu kamuolys kerta vartų liniją, tuomet sistema greičiau nei per sekundę į teisėjo laikrodį siunčia užkoduotą radijo pranešimą apie pelnytą įvartį. Pranešimą priėmęs laikrodis pradeda vibruoti ir skleisti vizualinį signalą.

VIDEO: GoalControl-4D Animation ENG

FIFA teisėjų departamento vadovas Massimo Busacca renginio metu visiems priminė, jog teisėjas pirmasis turi pamatyti ar buvo pelnytas įvartis, ar ne, o ne technologija.

„Nepamirškime, jog teisėjas pats turi stebėti vartus ir ne kitaip. Tačiau, mano nuomone, vartų technologija bus geras pagalbininkas abejotinose situacijose“, – pažymėjo M.Busacca.

„GoalControl-4D“ sistema buvo įdiegta į pasaulio čempionato tvarkaraštį įtrauktuose Brazilijos stadionuose, kurių iš viso yra 12. Kiekviename stadione buvo atliekami kruopštūs testai. Jų metų buvo išbandyta 2400 įvairiausių situacijų.

Brazilijoje vyksiantis pasaulio čempionatas taps pirmuoju, kuriame bus naudojama vartų linijos technologija. Iki šiol FIFA šią sistemą sėkmingai išbandė 2012 metų Pasaulio klubų ir 2013 metų Konfederacijų taurių turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius