Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ispanijos spauda po pralaimėjimo kalba apie pažeminimą, olandų – apie kerštą

„Ispanija titulo gynimą pradėjo nesugebėdama apsiginti ir visiškai pažeminta olandų rinktinės“, – tokiais žodžiais Ispanijos ir Nyderlandų rinktinių susitikimų aprašymą pradeda didžiausias Ispanijos sporto portalas „Marca“.
Robinas van Persie
Robinas van Persie / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai buvo absoliuti tragedija. Žaidėjų pasirinkimas visiškai netinkamas – Casillas, Ramos, Pique. Raudonieji visiškai priklausė nuo oranžinių ir teisėjo, kuris skyrė abejotiną baudinį, malonės“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Ispanijos futbolo rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą Nyderlandams 1:5 ir tapo pirmąja titulą ginančia komanda, kitą čempionatą pradėjusia taip blogai. Tiesa, prieš ketverius metus, kai tapo pasaulio čempionais PAR, ispanai taip pat pralaimėjo pirmą mačą – 0:1 nusileido Šveicarijai. „Mundo Deportivo“ teigimu – tai visiškai skirtingos situacijos.

„Tai visiškai skirtingi pralaimėjimai. Ispanija buvo žymiai geresnė nei Šveicarija tose rungtynėse. Jie žaidė puikų futbolą ir pelnytai tapo čempionais. Vakar žaidimas buvo oranžinių rankose“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Ispanai ypač pliekia vidurio gynėjus – Gerardą Pique ir Sergio Ramosą, kurie ne vienoje situacijoje griaudavo ispanų gynybos liniją ir leido olandų puolėjams netrukdomiems priimti kamuolius iš aikštės gilumos.

Kritikos sulaukė ir kapitonas Ikeras Casillas, „Mundo Deportivo“ teigimu, rungtynes pradėjęs kaip didvyris (atmušė Wesley Sneijderio smūgį vienas prieš vieną), tačiau baigęs kaip vienas pralaimėjimo kaltininkų.

Visiškai kitokiomis nuotaikomis šeštadienio rytą pasitinka Nyderlandų žiniasklaida.

„Istorinė naktis: nesustabdomi oranžiniai paskerdė pasaulio čempionę Ispaniją“, – rašo vienas didžiausių olandų naujienų portalų ad.nl.

Žodį „skerdikas“ vartoja ir didžiausias Nyderlandų dienraštis „De Telegraaf“, naujienų svetainėje Robiną van Persie, Arjeną Robbeną ir Wesley Sneijderį pavadinęs auksiniu trikampiu, o I.Casillasą – juokdariu.

„De Telegraaf“ teigimu, Pietų Afrikos Respublikoje prieš ketverius metus patirtas košmaras laikinai gali būti pamirštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius