-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30 /21:02

Pasaulio čempionato aštuntfinalyje 10 minučių puikaus futbolo padėjo Prancūzijai įveikti Nigeriją 2:0

Pasaulio futbolo čempionate tęsiasi aštuntfinalio varžybų etapas. Pirmadienį jau penktąja ketvirtfinalio dalyve tapo Prancūzijos futbolo rinktinė, kuri po atkaklios kovos rungtynių pabaigoje 2:0 palaužė Nigerijos ekipą.
Paulas Pogba
Paulas Pogba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Beveik 80 minučių komandos žaidė kaip lygus su lygia ir nė vienai iš jų nesisekė įtvirtinti savo pranašumo. Nors kiek pavojingesnių progų turėjo prancūzai, tačiau jiems teko ilgai vargti, kad palaužtų Nigerijos ekipos pasipriešinimą.

Vis dėlto,maždaug nuo 70-osios antrojo kėlinio minutės prancūzai pagaliau sugebėjo prispausti afrikiečius prie vartų. „Les Bleus“ ėmė kurti progą po progos. Iš pradžių V.Mosesas kamuolį nuspyrė kone nuo vartų linijos, kai vienas prieš vieną prasiveržė K.Benzema.

Po kelių minučių po pavojingo kampinio Y.Cabaye galingu smūgiu sudrebino vartų skersinį, tačiau nuo dar vieno kampinio Nigerija nebeapsigynė. 79-ąją minutę po vartininko V.Enyama klaidos galva kamuolį į vartų tinklą pasiuntė P.Pogba.

Nigerijos žaidėjams tai buvo skausmingas smūgis, o prancūzai ėmė kur kas atidžiau gintis. Valdydaba kamuolį „Les Bleus“ surengė dar kelias pavojingas atakas, o viena iš jų pasibaigė įvarčiu. Visas rungtynes dešinėje siautėjęs M.Valbuena siuntė žema perdavimą pažeme į baudos aikštelę ir J.Yobo įsimušė į savus vartus.

Ketvirtfinalyje Prancūzijos futbolininkų lauks Vokietijos arba Alžyro barjeras.

Antrasis kėlinys: Prancūzija – Nigerija 2:0

90+1 min. ĮVARTIS! Puikiai į rungtynes po keitimo įsiliejęs Antoine'as Griezmannas po komandos draugo perdavimo pažeme kyštelėjo koją ir nukreipė kamuolį į vartus. Vis dėlto įvartis įskaitytas Josephui Yobo – į savus vartus

89 min. Prancūzijos futbolininkai stengėsi kuo ilgiau kontroliuoti kamuolį, kad neleistų afrikiečiams rengti atakų.

86 min. Prancūzai ėmė cementuoti galingą gynybą, o Nigerija stengėsi spausti varžovus, tačiau tai ne itin sekėsi.

84 min. V.Enyama! Nigerijos vartininkas išgelbėjo komandą nuo antro įvarčio, kai kairėje kone vienas prieš vieną pabėgo A.Griezmannas ir atliko labai galingą smūgį.

79 min. ĮVARTIS! Prancūzai visiškai užspaudė Nigeriją baudos aikštelėje. Po kampinio sumaištyje baudos aikštelėje vartininas nepasiekė kamuolio ir Paulas Pogba galva pasiuntė jį į vartus.

77 min. SKERSINIS! Po kampinio kamuolį pažeme skersavo K.Benzema, tačiau perdavimą atrėmė gynėjai. Kamuolys atšoko Y.Cabaye, kuris galingai šovė iš toli, tačiau pataikė į vartų konstrukciją.

76 min. Prancūzija atakavo vis daugiau ir stipriau. Nors progų ir aštrių perdavimų prie baudos aikštelės buvo, tačiau smūgių vis pritrūkdavo.

70 min. KARIMAS BENZEMA! Prancūzų lyderis sužaidė puikią sienelę baudos aikštelėje su M.Valbuena, atsidūrė vienas prieš vartininką ir po jo smūgio V.Mosesui kamuolį teko mušti kone nuo vartų linijos.

65 min. Nigerija dar kartą galingai šovė į vartus, tačiau H.Llorisas atmušė smūgį. Eilinį kartą gynėjai leido varžovui smūgiuoti iš toli beveik netrukdomai.

62 min. O.Giroud savo vietą aikštėje užleido A.Griezmannui.

59 min. Pavojingą prancūzų ataką ir perdavimą į baudos aikštelę nutraukė Nigerija. Eilinį kartą visą pavojų sukūrė dešiniajame krašte rungtyniaujantys M.Debuchy ir M.Valbuena.

55 min Vienas po kito traumas patyrė abiejų komandų futbolininkai. R.Varane kamuoliu po galingo perdavimo gavo į ausį, tačiau greitai atsipeikėjo. Tuo tarpu O.Onazi jau antrą kartą rungtynėse iš aikštės išneštas neštuvuose – saugas, atrodo, patyrė sunkią kojos traumą. Jį aikštėje pakeitė R.Gabrielis.

52 min. Antrasis kėlinys prancūzams prasidėjo ne ką geriau – Nigerijos futbolininkai žaidė kaip žaidę.

Pirmasis kėlinys: Prancūzija – Nigerija 0:0

44 min. Galingas V.Moseso smūgis nuo baudos aikštelės kampo skriejo į vartus, tačiau H.Llorisas išgelbėjo savo futbolininkus, nors gynyba vartininkas tikrai nebuvo patenkintas.

40 min. M.Debuchy neišnaudojo fantastiškos galimybės. Į baudos aikštelę įsiveržęs krašto gynėjas gavo puikų perdavimą ir smūgiavo galingai, tačiau visai šalia vartų.

34 min. Prancūzai po truputį perėmė žaidimo kontrolę, tačiau jų smūgiai buvo nevykę. Europiečių gretose išsiskyrė tik P.Pogba ir dešinėje aktyviai žaidęs M.Valbuena.

27 min. Sužaidus beveik pusvalandį Nigerija  pagal kamuolio kontrolę pirmavo 56 prieš 44 proc. Pagal smūgius į vartų plotą buvo priekyje 2:1.

22 min. Neįtikėtinas V.Enyama žaidimas! P.Pogba vienas perpjovė pusę varžovų gynybos, pasiuntė kamuolį į dešinę M.Valbuenai, kuris atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę. Ten kamuolį priėmė P.Pogba, kurio galingą šūvį atrėmė Nigerijos vartininkas.

18 min. Kamuolys vartuose! Džiaugsmas truko neilgai – E.Emenike smūgiavo iš nuošalės.

16 min. Jau antra prancūzų pražanga prie pat savo baudos aikštelės. Iki vartų – 22 metrai. E.Emenike smūgiavo labai netaikliai.

15 min. Pirmasis prancūzų smūgis į vartus – K.Benzema šovė virš vartų.

11 min. Nigerija ir toliau atrodė pavojingesnė ir aštresnė, nors lemiamose atakų fazėse kol kas nežibėjo nė viena komanda. Vis gi, afrikiečių bandymai atrodė kur kas pavojingiau.

Nigerijos rinktinės gynėjui J.Yobo tai yra šimtosios rungtynės savo šalies rinktinėje. 10 iš jų sužaista pasaulio čempionatuose – tai šios rinktinės rekordas.

6 min. Varžovų baudos aikštelę aistringai palaikomi sirgalių apgulė Nigerijos futbolininkai, siuntę kelis aukštus kamuolius, tačiau prancūzai atsimušė.

5 min. Komandos jau kėlė po kampinį, tačiau abu jie didesnės grėsmės nesukėlė.

2 min. Pavojingoje prancūzų atekoje pritrūko tik kelių akimirkų, kad K.Benzema būtų baudos aikštelėje priėmęs kamuolį ir turėjęs progą smūgiuoti į vartus.

1 min. Prancūzai nuo pirmos akimirkos žaidė aktyviai ir veržėsi pirmyn, tačiau gynėjai dirbo užtikrintai.

Rungtynių teisėjas – amerikietis Markas Geigeris

Startinės sudėtys:

Prancūzija: H.Lloris – M.Debuchy, R.Varane, L.Koscielny, P.Evra – P.Pogba, Y.Cabaye, B.Matuidi – M.Valbuena, O.Giroud, K.Benzema.
Nigerija: V.Enyama – E.Ambrose, J.Yobo, J.Oshaniwa, K.Omeruo – V.Moses, O.Onazi, J.Obi Mikelis, A.Musa – P.Odemwingie, E.Emenike.

Kelias: Prancūzijos futbolininkai planetos pirmenybės pradėjo užtikrintai – E grupėje 3:0 įveikė Hondūrą, o 5:2 – Šveicariją. Paskutinėse ir jau nieko nebelėmusiose rungtynėse prancūzai be įvarčių sužaidė su Ekvadoro futbolininkais. Daugiau įvarčių už Prancūzijos ekipą grupių varžybose įmušė tik Kolumbijos ir Nyderlandų futbolininkai.

Tuo tarpu Nigerijai lemiamos buvo antrosios rungtynės, kur afrikiečiai 1:0 palaužė Bosniją ir Hercegoviną. Pirmame mače Nigerija be įvarčių sužaidė su Iranu, o trečiose rungtynėse 2:3 nusileido grupės nugalėtojai Argentinai.

Lyderiai: Prancūzų gretose per tris mačus tris įvarčius įmušė ir du rezultatyvius perdavimus atliko Karimas benzema. Dar po vieną taiklų smūgį įspyrė Mathieu Valbuena, Blaise'as Matuidi, Olivier Giroud ir Moussa Sissoko.

Nigerijos rinktinės rezultatyviausias žaidėjas su dviem įvarčiais yra Ahmedas Musa, o trečią komandos įvartį įmušė Peteris Odemwingie. Tuo tarpu Emmanuelis Emenike yra atlikęs du rezultatyvius perdavimus.

Tarpusavio rungtynės: tai bus tik antrosios šių rinktinių tarpusavio rungtynės. 2009 metais Prancūzijoje pergalę 1:0 šventė Nigerijos futbolininkai.

Faktai:

– Prancūzija pasaulio čempionatuose su Afrikos rinktinėmis žaidė tris kartus ir dukart pralaimėjo – 2002 m. Senegalui ir 2010 m. PAR. Vienintelė pergalė pasiekta 2006 prieš Togą

– Per dešimt pastarųjų rungtynių su Europos rinktinėmis, tik viename mače Nigerija neįmušė bent vieno įvarčio

– Nigerija per 11 pastarųjų rungtynių planetos pirmenybėse yra iškovojusi vos vieną pergalę

– Nigerija aštuntfinalyje dukart jau žaidė: 1994 m., 1:2 nusileido Italijai, o 1998 m. 1:4 pralaimėjo Danijai

– Prancūzija ketvirtfinalį pasiekė per visus tris pastaruosius kartus, kai pateko į aštuntfinalį

– Visi aštuoni prancūzų įvarčiai čempionate įmušti iš baudos aikštelės

– K.Benzema per 9 pastarąsias rungtynes rinktinėje įmušė 9 įvarčius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius