Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija talžo ir giria savo futbolo rinktinę, o korėjiečiai didžiuojasi plakatais „Putin ch*ilo“

„Jie galėjo sužaisti kur kas geriau. Kitą vertus, juk nepralaimėjo, sugebėjo įmušti atsakomąjį įvartį. Ir dar tas karštis Brazilijoje prisidėjo. Žaidžiame Pasaulio futbolo čempionate po 12 metų pertraukos – ko norėti“, – bandė pykti ant nacionalinės Rusijos futbolo rinktinės žaidėjų ir juos guosti Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko. Rusai, pasiryžę stebinti futbolo pasaulį, pirmose planetos pirmenybių rungtynėse nesugebėjo palaužti Pietų Korėjos. Nors dalis Rusijos žiniasklaidos lygiąsias su korėjiečiais vadina nesėkme, kiti tikina, kad rinktinė sužaidė puikias rungtynes.
Pietų Korėjos sirgaliai su vėliavą, ant kurios yra užrašas „Putin Huylo“
Pietų Korėjos sirgaliai su vėliava, ant kurios yra užrašas „Putin Huylo“

 Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Naktį iš antradienio į trečiadienį buvo užbaigtos pirmojo rato Pasaulio futbolo čempionato kovos. Antrosiose H grupės rungtynėse susitiko Rusijos ir Pietų Korėjos futbolo rinktinės. Favoritais laikomi rusai, kurie skelbiasi, kad sieks prasimušti net į turnyro finalą, nesugebėjo iškovoti pergalės ir rungtynės su korėjiečiais pasibaigė lygiosiomis 1:1 (0:0).

„Rusijos rinktinės treneris Fabio Capello renkasi ne tuos žaidėjus, kurie laimi, o tuos, kurie nepralaimi. Pirmuosius jis laiko ant atsarginių žaidėjų suolo – gal prireiks. Fabio Capello visiems mums aiškino, kad pirmasis mačas bus labai sunkus ir svarbus. Tai gerai, kad Rusija išlaikė šį egzaminą“, – apie dvikovą su pietų korėjiečiais rašo sports.ru.

Rusijos rinktinės treneris Fabio Capello renkasi ne tuos žaidėjus, kurie laimi, o tuos, kurie nepralaimi. Pirmuosius jis laiko ant atsarginių žaidėjų suolo – gal prireiks.

„Sakysime taip – man labai gaila. Kad mes nesugebėjome nugalėti. Bet Rusija turėtų didžiuotis tuo, kaip po praleisto įvarčio elgėsi jos ekipa. Ji nepalūžo, o siekė išlyginti rezultatą“, – po rungtynių dėstė rusų komandos treneris F.Capello, kuriam birželio 18 dieną sukanka 68 metai.

37 tūkstančius „Twitter“ žinučių socialiniame tinkle sirgalius „privertęs“ parašyti atsakomąjį įvartį korėjiečiams įmušęs Rusijos futbolo ekipos žaidėjas Vasilijus Berezuckis tikino, kad rusai privalėjo nugalėti varžovus.

„Mes privalėjome mačą baigti pergale. Vienas dalykas, kas mums pakišo koją – tai faktas, kad visiems rinktinės žaidėjams tai buvo pirmasis pasaulio čempionatas“, – aiškino V.Berezuckis.

„Rusija sugebėjo išvengti pralaimėjimo“, – teigė straipsnis lenta.ru. Tuo tarpu gazeta.ru., pateikusi apklausos duomenis, kad net 25 procentai rusų įsitikinę, jog jų rinktinė žais turnyro finale, o 13 procentų konstatuoja, jog Rusija taps planetos čempione, parašė, kad rusų ekipos norą sutriuškinti korėjiečius galima pateisinti tik žiauriu patriotizmu ar futbolo neišmanymu.

„Mes tikėjomės daugiau. Bent jau lygiųjų, bet mūsų vyrai žaidė labai sunkiai – nebuvo lengvumo“, – rašoma gazeta.ru.

Šiame mače Pietų Korėjos futbolo sirgaliai nutarė palaikyti Ukrainos futbolo aistruolių prašymą per akistatas su Rusiją šiai šaliai ir jos gyventojams priminti Krymo okupaciją, Rusijos valdžios terorizmo palaikymą Rytų Ukrainoje ir agresyvios kaimynų atžvilgiu rusų politikos pragaištingumą.

Per rungtynes korėjiečiai kelis kartus šaukė šią skanduotę, o ne vienas Pietų Korėjos sirgalių rankose turėjo plakatus ar vėliavas, ant kurių buvo užrašyta „Putin ch*ilo“.

Ukrainoje futbolo sirgaliai kaskart dainuoja skanduotę apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną: „Putin ch*ilo”. Tai keiksmažodis, įvardijantis rusų valstybės prezidentą vyriškų lytiniu organu. Prieš pirmenybes ukrainiečiai paprašė kitų valstybių futbolo aistruolių išmokti skanduotę ir ją dainuoti stadionuose, kuriuose žais Rusijos futbolo rinktinė.

Per rungtynes korėjiečiai kelis kartus šaukė šią skanduotę, o ne vienas Pietų Korėjos sirgalius rankose  turėjo plakatus ar vėliavas, ant kurių buvo užrašyta „Putin ch*ilo“. Kelios dešimtys sirgalių socialiniuose tinkluose dalijosi nuotraukomis, kuriose jie laiko rankose plakatus su šiuo užrašu.

VIDEO: Ukrainos sirgalių skanduotė apie Putiną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius