Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tik aikštėje pasirodęs Miroslavas Klose išplėšė lygiąsias ir pasivijo legendinį Ronaldo: Vokietija – Gana 2:2

Pasaulio futbolo čempionato G grupėje šeštadienio vakarą susitiko Vokietijos ir Ganos rinktinės. Vokiečiai pirmosiose rungtynėse sutriuškino portugalus, o Ganos futbolininkai nusileido JAV rinktinei. Antroji pergalė Vokietijos rinktinei būtų praktiškai užtikrinusi kelialapį į aštuntfinalį. Tačiau Gana kovėsi iki galo ir komandos išsiskyrė pasidalijusios po tašką. Rungtynių herojumi tapo aikštėje vos pasirodęs ir iškart įvarčiu pasižymėjęs Miroslavas Klose. 15-ąjį įvartį įmušęs vokietis rezultatyviausių Pasaulio čempionato žaidėjų sąraše pasivijo brazilą Ronaldo.
Miroslavas Klose
Miroslavas Klose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite beveik prie 10 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Dalyvaukite konkurse „Aš – futbolo aistruolis“ ir laimėkite prizus.

Vokietija – Gana 2:2

Pirmajame rungtynių kėlinyje komandos keitėsi atakomis ir demonstravo lygiavertį žaidimą, kuris rezultato per pirmąsias 45 minutes taip ir nepakeitė.

Antrajame kėlinyje žiūrovai jau mėgavosi įvarčių fiesta. Pirmieji į priekį išsiveržė vokiečiai. 51 minutę vokiečiai pralaužė Ganos gynybą. Mario Gotze sulaukė gero perdavimo iš dešiniajame krašte buvusio T.Muellerio. Kamuolį futbolininkas nusitaikė nosimi, paskui keliu, kol galiausiai jis atsidūrė Ganos rinktinės vartuose. Tai buvo dešimtasis vokiečio įvartis šalies rinktinėje.

Vos už trijų minučių André Ayew išlygino rezultatą. Harrisonas Affulas perdavė kamuolį  iš dešiniojo krašto ir A.Ayew galva nuginklavo M.Neuerį. Dar po 10 minučių pirmavo jau Gana. Po André Ayew perdavimo pro P.Lahmą prasiveržė ir M.Neuerį nuginklavo A.Gyanas. Tai buvo jau penktasis Ganos futbolininko įvartis Pasaulio čempionate. Jis pasivijo legendinį Kamerūno futbolininką Rogerį Millą kaip rezultatyviausias Afrikos atstovas pasaulio pirmenybėse. 

Galiausiai 71-ąją minutę stebuklą sukūrė kątik aikštėje pasirodęs Miroslavas Klose, kuris išlygino rezultatą, įmušė 15-ąjį įvartį Pasaulio čempionate ir pagal šį rodiklį pasivijo brazilą Ronaldo. Toni Kroosas pakėlė kampinį, o kamuolį galva M.Klosei perdavė Benediktas Höwedesas. M.Klosei beliko kyštelėti koją ir pirmu lietimu jis pasiuntė kamuolį į vartus.

Beje, brazilas Ronaldo 15-ąjį įvartį Pasaulio čempionate įmušė 2006 metais Vokietijoje, o vokiečiui Miroslavui Klosei tai pavyko padaryti Brazilijoje vykstančiame čempionate.

Per pridėtą laiką geltoną kortelę užsidirbo ir kitą mačą praleis S.Muntari.

Pirmosiose Pasaulio čempionato rungtynėse Vokietija 4:0 sutriuškino Portugaliją, o Gana 1:2 nusileido JAV.

Prieš tai šios rinktinės buvo susitikusios du kartus ir abu kartus pergales šventė vokiečiai.

Antrasis kėlinys: Vokietija – Gana 2:2

90 min. Per pridėtą laiką geltoną kortelę užsidirbo ir kitą mačą praleis S.Muntari.

71 min. ĮVARTIS. Tiesiog neįtikėtina. Kątik aikštėje pasirodęs Miroslavas Klose išlygino rezultatą, įmušė 15-ąjį įvartį Pasaulio čempionate ir pagal šį rodiklį pasivijo brazilą Ronaldo. Toni Kroosas pakėlė kampinį, kamuolį galva M.Klosei perdavė Benediktas Höwedesas. M.Klosei beliko kyštelėti koją ir pirmu lietimu jis pasiuntė kamuolį į vartus.

70 min. Miroslavas Klose pakeitė Mario Götze. Bastianas Schweinsteigeris pakeitė Sami Khedirą.

63 min. ĮVARTIS. Po André Ayew perdavimo pro P.Lahmą prasiveržė ir M.Neuerį nuginklavo A.Gyanas. Tai buvo jau penktasis Ganos futbolininko įvartis Pasaulio čempionate. Jis pasivijo legendinį Kamerūno futbolininką Rogerį Millą kaip rezultatyviausias Afrikos atstovas pasaulio pirmenybėse. 

54 min. ĮVARTIS. André Ayew išlygino rezultatą. Harrisonas Affulas perdavė kamuolį  iš dešiniojo krašto ir A.Ayew galva nuginklavo M.Neuerį.

52 min. Jordanas Ayew pakeitė K.P. Boatengą.

51 min. ĮVARTIS. Vokiečiai pralaužė Ganos gynybą. Mario Gotze sulaukė gero prdavimo iš dešiniajame krašte buvusio T.Muellerio. Kamuolį į vartus futbolininkas nukreipė nosimi, keliu, kol galiausiai jis atsidūrė Ganos rinktinės vartuose. Tai buvo dešimtasis vokiečio įvartis šalies rinktinėje.

46 min. Shkodranas Mustafi pakeitė Jerome'ą Boatengą.

Pirmasis kėlinys: Vokietija – Gana 0:0

45 min. Po pirmojo kėlinio lygiosios. Abi komandos rengė išpuolius prie varžovų vartų, bet šimtaprocentinių progų dar nebuvo.

32 min. Tolimą, bet pakankamai tikslų šūvį paleido S.Muntari. Vokietijos gynėjai jį palydėjo tik akimis, tačiau užtikrintai sužaidė kamuolį atmušęs M.Nueris.

22 min. Po puikaus M.Ozilo perdavimo šalia vartininko aikštelės atsidūrė T.Muelleris, tačiau vokiečiui smūgiuoti neleido Ganos gynėjas.

18 min. Gražią kontrataką surengė ir vokiečiai. Ji baigės S.Khediros smūgiu, kurį gaudė Ganos rinktinės vartininkas F. Dauda.

14 min. Pavojingai į vartus smūgiavo C.Atsu, kurio bandymą užtikrintai neutralizavo M.Nueris.

10 min. Rungtynių pradžioje kamuolio kontrolę laimėjo vokiečiai, kurie diktavo savo sąlygas. Tiesa, į vartus nusitaikyti pavyko A.Gyanui, tačiau tai didesnio pavojaus nesukėlė.

1 min. Vokietijos rinktinė rungtynes pradėjo ta pačia starto sudėtimi kaip ir rungtynėse su portugalais. Gana padarė net keturis pakeitimus. Į startinę vienuolikę pateko ir Kevinas Prince'as Boatengas. Tai reiškia, kad aikštėje matysime abu brolius Boatengus – vieną Ganos rinktinėje, kitą – Vokietijos.

Startinės rinktinių sudėtys:

Vokietija: M.Neueris, B.Howedesas, M.Hummelsas, S.Khedira, M.Ozilas, T.Mulleris, P.Lahmas, P.Mertesackeris, T.Kroosas, M.Gotze, J.Boatengas.

Gana: F. Dauda, H. Affulas, K.Asamoah, Mensah, J.Boye, M.Rabiu, C.Atsu, S.Muntari, K. Boatengas, A.Gyanas, A.Ayew.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius