Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

2016 metais Europos futbolo čempionatas vyks Prancūzijoje

Kovą dėl teisės organizuoti 2016 metų Senojo žemyno futbolo pirmenybes laimėjo Prancūzija. Toks sprendimas UEFA Vykdančiojo komiteto posėdyje Ženevoje buvo priimtas penktadienį, praneša uefa.com.
UEFA prezidentas Michelis Platini laiko lentelę su nugalėtojos užrašu
UEFA prezidentas Michelis Platini laiko lentelę su nugalėtojos užrašu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 UEFA Prancūzija

Prancūzai dėl teisės organizuoti Europos čempionatą nurungė du konkurentus – Italiją ir Turkiją. Prancūzija pirmoji organizuos turnyrą, kuriame dalyvaus 24 komandos.

„Noriu padėkoti draugams iš Italijos ir Turkijos. Suprantu jų nusivylimą po tiek mėnesių darbo ir linkiu sėkmės, – sakė Prancūzijos futbolo federacijos prezidentas Jeanas Pierre'as Escalettes. – Stengsimės išpildyti pažadus ir pateisinti viltis. Tai puiki mums diena.“

Prancūzai turnyrui pateikė 12 stadionų, iš kurių septyni – remontuotini, o keturi bus visiškai nauji. Rungtynės vyks vienuolikoje miestų: Bordo, Lense, Lilyje, Lione, Nansi, Nicoje, Marselyje, Paryžiuje, Sent Etjene, Strasbūre ir Tulūzoje.

Kaip rašo „Associated Press“, Prancūzijos paraišką pristatė pats šalies prezidentas Nicolas Sarkozy ir buvęs rinktinės kapitonas Zinedine'as Zidane'as. Prezidentas garantavo, kad 2016 metų Europos čempionatui skirs daugiau nei 1,5 milijardo eurų.

Prancūzija taps pirmąja šalimi, kur Europos čempionatas vyks trečią kartą. Anksčiau Senojo žemyno pirmenybės čia vyko 1960 ir 1984 metais. 2016 metais turnyras vyks apie mėnesį, o 24 komandos sužais iš viso 51 rungtynes.

Įdomu, kad Italija kovą dėl teisės organizuoti Euoropos čempionatą pralaimi jau antrą kartą iš eilės. Italai pretendavo organizuoti 2012 metų Europos pirmenybes, tačiau teisė buvo atiduota ukrainiečiams ir lenkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius