Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: „Trakai“ paskutinėmis minutėmis išplėšė lygiąsias su „Ekranu“

Šeštadienį antrosiose Lietuvos futbolo A lygos rungtynėse Panevėžyje „Trakų“ futbolininkai tik mačo pabaigoje sugebėjo išplėšti lygiąsias 2:2 su „Ekranu“.
„Trakų“ klubo treniruotė
„Trakų“ klubo treniruotė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuaidėjus įžanginiam teisėjo švilpukui rungtynių kontrolę į savo rankas perėmė trenerio Edgaro Jankausko diriguojami auklėtiniai, nepatyrę „Ekrano“ žaidėjai atrodė kiek nepasiruošę tokiai įvykių eigai.

4-ąją minutę puolėjas Tadas Labukas neišnaudojo idealios galimybės pasižymėti. Panevėžiečių vartus išgelbėjo „SMScredit.lt A lygoje“ debiutavęs vartų sargas Lukas Žukauskas. „Trakų“ futbolininkai atliko dar kelis aštresnius išpuolius, bet savo šansais nepasinaudojo.

Pirmajam kėliniui įpusėjus „Ekranas“ išlygino žaidimą. Pirmasis savo galimybės 18-ąją rungtynių minutę sulaukė Elivelto, tačiau proga liko neišnaudota. Brazilas puikiai provokavo varžovų pražangas, du baudos smūgiai, uždirbti dėkingose padėtyse, netoli baudos aikštelės, buvo išties pavojingi. Smūgiai nors ir neskriejo į vartų plotą, tačiau Tadas Kauneckas privalėjo būti budrus iki pat paskutinės akimirkos.

VIDEO: Rungtynių įvarčiai

38-ąją minutę Elivelto po kilusios sumaišties baudos aikštelėje, atsidūrė laiku tinkamoje vietoje ir tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Vis tik puikiai žaidęs legionierius buvo apdovanotas sėkme. 38-ąją minutę Elivelto po kilusios sumaišties baudos aikštelėje, atsidūrė laiku tinkamoje vietoje ir tiksliu smūgiu išvedė savo komandą į priekį. Jau kitą ataką „Trakai“ galėjo išlyginti rezultatą, bet gynėjas Linas Klimavičius neišnaudojo dėkingos progos. Daugiau pavojingų progų pirmajame kėlinyje nebuvo.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo aštriais „Trakų“ išpuoliais, „Ekrano“ gynėjai paskutinėmis akimirkomis likviduodavo kilusius gaisrus. Ypač aktyvus buvo saugas Vytautas Lukša.

Kelių pavojingų atakų įvarčiu nepavertę svečiai buvo skaudžiai nubausti 62-ąją rungtynių minutę. Dublį šiame mače atliko puikiai varžovų gynybą draskęs Elivelto. Greito išpuolio metu jam tikslų perdavimą atliko Lukas Baranauskas.

Atrodė, kad „Ekranas“ turėtų išlaikyti sau palankų rezultatą be didesnių problemų, tačiau „Trakai“ įjungė aukščiausią pavarą ir rungtynių pabaigoje pradėjo dominuoti. Pirmasis to įrodymas – Andriaus Lipskio tikslus smūgis galva iš arti 78-ąją minutę. Po kelių minučių geros progos neišnaudojo Darius Miceika.

Neįmuši tu – įmuša tau. Šią teoremą eilinį kartą įrodė „Trakų“ žaidėjas Jurijus Kendyšas, po pakelto kampinio, tiksliu smūgiu galva nepalikęs jokių vilčių ne visai užtikrintai baudos aikštelėje sužaidusiam Lukui Žukauskui.

„Ekranas“ galėjo padėti tašką šiame mače, 83-iąją minutę, po puikios kontratakos, kai atakos smaigalyje atsidūrė Rytis Pilotas. Deja, puiki proga paleista vėjais.

Neįmuši tu – įmuša tau. Šią teoremą eilinį kartą įrodė „Trakų“ žaidėjas Jurijus Kendyšas, po pakelto kampinio, tiksliu smūgiu galva nepalikęs jokių vilčių ne visai užtikrintai baudos aikštelėje sužaidusiam Lukui Žukauskui.

Po minutės už gautą antrąją geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas svečių gynėjas Linas Klimavičius. Vis tik žaisdami mažumoje „Trakai“ rungtynių kulminacijoje buvo aktyvesni. Kartą buvo neišnaudotas kampinis, o paskutinę ataką Jurijui Mamajevui teisėjas užfiksavo nuošalę. 

Po šių rungtynių „Ekranas“ turi 8 taškus ir lieka septintoje vietoje A lygoje. „Trakai“ su 12 taškų liko ketvirti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius