-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bręsta įspūdingas sugrįžimas: M.Kalnietis meta tinklus ant rinktinės kapitono

Lietuvos futbolo A lygos tarpsezonį jau artimiausiu metu gali sudrebinti ypač skambus perėjimas. 15min žiniomis po 14 metų žaisti į Lietuvą gali sugrįžti Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas.
Mantas Kalnietis ir Fiodoras Černychas
Mantas Kalnietis ir Fiodoras Černychas / 15min koliažas

Savaitgalį futbolininkas abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Kipro pirmenybėse žaidžiančiu Limasolio AEL klubu.

Jau kuris laikas F.Černychas nebuvo patenkintas savo padėtimi komandoje ir ne visuomet patekdavo į starto sudėtį, o būtent žaidybinę praktiką ypač vertina dabartinis Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Futbolininkas nenori prarasti savo pozicijų nacionalinėje komandoje, tad nusprendė ieškoti naujų karjeros galimybių.

Fiodoro sutartis su AEL galiojo iki 2024 m. vasaros su galimybe ją pratęsti dar sezonui.

AEL nuotr./Fiodoras Černychas
AEL nuotr./Fiodoras Černychas

Gerai informuotų šaltinių teigimu, be darbo saugo ir puolėjo pozicijoje žaidžiantis 32-ejų metų žaidėjas veikiausiai ilgai nebus.

15min žiniomis, tinklus ant rinktinės kapitono kaipmat užmetė „Kauno Žalgirio“ vadovas Mantas Kalnietis. Šiuo metu vyksta intensyvios derybos ir labai tikėtina, kad jau ateinantį sezoną F.Černychą galime pamatyti A lygos stadionuose.

Šį sezoną Kipro „Protathlima Cyta“ pirmenybėse F.Černychas žaidė 13 rungtynių ir įvarčių nepelnė. Pastarąjį kartą lietuvis aikštėje buvo pasirodęs gruodžio 9-ąją mače su Katokopijos „Doxa“.

Per visą savo profesionalaus futbolininko karjerą Fiodoras nėra rungtyniavęs Lietuvoje. Jaunystės metais puolėjas atstovavo Vilniaus futbolo mokyklos „Granitui“ ir žaidė LFF II lygos Pietų zonoje, bet 2009-aisiais, būdamas 18-os, pasirašė sutartį su Mogiliovo „Dnepr“ iš Baltarusijos.

Vėliau jis buvo nuomojamas Novopolocko „Naftan“ (Baltarusija), atstovavo Lečnos „Gornik“, Balstogės „Jagiellonia“ (abu – Lenkija), Maskvos „Dinamo“ ir „Orenburg“ (abu – Rusija) klubams, o nuo praėjusių metų žaidė Limasolyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fiodoras Černychas

2016 ir 2017 metais F.Černychas buvo renkamas geriausiu Lietuvos futbolininku.

Atstovaudamas Lietuvos rinktinei jos ilgametis kapitonas per 89 rungtynes yra įmušęs 14 įvarčių ir rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje nusileidžia tik Tomui Danilevičiui (19). Pagal sužaistus mačus Fiodorą lenkia tik Saulius Mikoliūnas (101) ir Arvydas Novikovas (93).

Šiais metais A lygoje „Kauno Žalgiris“ užėmė ketvirtąją vietą ir pirmą kartą per šešerius pastaruosius metus neiškovojo kelialapio į Europos taurių varžybas.

Tarpsezonio metu prie komandos vairo stojo švedas Glenas Stahlis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius