-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos 21-ojo turo anonsas: įdomūs derbiai ir ketvirtas „Sūduvos“ šansas

21-ajame „A lygos“ ture – du intriguojantys derbiai bei centrinė dvikova Marijampolėje, kur „Sūduva“ sieks pirmą kartą savų žiūrovų akivaizdoje ne tik įveikti „Trakus“, bet ir pelnyti įvartį, ko marijampoliečiams nepayko padaryti per du sezonus žaidžiant namuose. Taip pat šiame ture susitiks antrosios turnyro lentelės dalies atstovai, o „Šiauliai“ mėgins pakovoti su Vilniaus „Žalgiriu“.
Dmitrijus Rekišas
Dmitrijus Rekišas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pakruojo „Kruoja“ – Utenos „Utenis“. Liepos 30 dieną 17.30 val. Pakruojis, Pakruojo miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:0, 0:0.

Pakruojyje akis į akį stos klubai, kurie turi ambicijų sėkmingiau pasirodyti antroje sezono pusėje. Tai bus gana svarbios rungtynės tarp oponentų, siekiančių pirmenybes užbaigti bent jau šeštoje turnyro lentelės pozicijoje.

Nors „Kruoja“ nelaimėjo net tryliktame „SMScredit.lt A lygos“ mače iš eilės, tačiau pastaroji akistata su „Trakais“ šiek tiek pakėlė pakruojiečių akcijas kitų antrojo penketuko atstovų atžvilgiu. Pakruojo komandos žaidimas paliko neblogą įspūdį, o klubą papildę naujokai iš konteksto taip pat neiškrito. „Kruoja“ ankstesniuose tarpusavio mačuose sugebėjo apsiginti nuo „Utenio“ atakų, tad gana dažnai prie varžovų vartų stringantiems uteniškiams vėl teks ieškoti būdų, siekiant pralaužti Pakruojo klubo gynybinį barjerą.

Mindaugo Čepo kariauna dvikovoje su „Atlantu“ sužaidė sau gana įprastas rungtynes. „Utenio“ futbolininkai drausmingai gynėsi, neutralizavo varžovų lyderius, tačiau oponentų aikštės pusėje kurti aštrius epizodus sekėsi sunkiai. Komandai itin trūksta traumą patyrusio Roberto Freidgeimo – futbolininko, ne tik patikimai rungtyniaujančio gynyboje, bet ir sugebančio būti pavojingu varžovų aikštės pusėje. Gal įvarčių badą pagaliau nutrauks Edgaras Mastianica? – Saugas sėkmingai skirsto kamuolius ekipos draugams, tačiau pasižymėti įvarčiu šiam futbolininkui vis dar nepavyko. Dvikovose tarp šių varžovų kamuolys vartų tinkle suspurda itin retai, tad galime tikėtis ne itin rezultatyvių rungtynių. Taip pat turėsime progą įvertinti, kaip „Kruojos“ žaidėjams seksis žaisti stratego Nikolajaus Trubačiovo puoselėjamą kombinacinį futbolą. 

Kauno „Spyris“ – Kauno „Stumbras“. Liepos 30 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:4, 4:2.

Kaune – jau trečiasis miesto derbis šiame sezone. Pirmoje akistatoje užtikrintą pergalę šventė „Stumbras“, savo ruožtu, antrame mače stipresni buvo „Spyrio“ futbolininkai. Kaip ir ankstesnėse dvikovose, taip ir artėjančioje prognozuoti nugalėtoją išties sunku.

„Spyris“ per paskutines šešerias rungtynes iškovojo net penkias pergales ir ne tik pakankamai saugia persvara atitrūko nuo antrosios turnyro lentelės dalies komandų, bet ir užmezgė kovą dėl vietų, suteikiančių teisę kovoti Europos lygos atrankoje. Kaip įprasta, daugiausiai grėsmės „Stumbro“ vartams turėtų kelti lyderiai – Andrius Velička ir Dmitrijus Rekišas. Šių futbolininkų duetas pelnė net 17 iš 29-ių komandos įvarčių.

Būsimi „Spyrio“ varžovai sėkmingai kovojo su apatinės turnyro lentelės oponentais, o jų ketverių nepralaimėtų rungtynių seriją nutraukė Marijampolės „Sūduva“. Po šios dvikovos „Stumbro“ strategas Darius Gvildys skaudaus rezultato nesureikšmino. Anot trenerio, klubo pergalės – ateityje. „Spyrio“ futbolininkai turėtų sutelkti dėmesį į neseniai klubą papildžiusį Mindaugą Grigaravičių, o taip pat Klaudijų Upstą, Mohamedą Djabrailovą ir komandos snaiperį Artūrą Rimkevičių. Visgi „Stumbro“ gynyba nėra itin patikima, kadangi tik kartą šiame sezone D. Gvildžio kariaunai pavyko išlaikyti „sausus“ vartus. Laikinosios sostinės derbio nugalėtoją prognozuoti sunku, tačiau sirgaliai tikrai turėtų išvysti bekompromisę kovą.   

Klaipėdos „Atlantas“ – „Klaipėdos granitas“. Rugpjūčio 1 dieną 17.30 val. Klaipėda, centrinis miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 2:1.

Šiame sezone uostamiesčio derbiai – gerokai įdomesni. Pirmame iš jų netikėtą pergalę iškovojo granitiečiai, o antrame – „Atlanto“ futbolininkai pasiekė revanšą, pergalingą įvartį pelnę rungtynių pabaigoje.

Konstantino Sarsanijos treniruojami žaidėjai stratego Utenoje nenudžiugino: treneris iš Rusijos liko nusivylęs komandos žaidimu puolime ir buvo nepatenkintas naujokų indėliu. „Atlante“ likęs Andrejus Paniukovas buvo supančiotas uteniškių gynybos ir priminė savo paties šešėlį. Su įvarčių skonį kiek primiršusiu snaiperiu rezultatyviausių futbolininkų viršūnėje jau susilygino „Sūduvos“ puolėjas Tomas Radzinevičius. Jeigu stringa A. Paniukovas – sunku savo tikslų siekti ir „Atlantui“.

„Klaipėdos granitas“, priešingai nei kita to paties miesto komanda, praėjusiame ture nustebino iš teigiamos pusės. Granitiečiams pavyko mesti iššūkį Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams, kuriuos nuo rimtų nemalonumų dvikovos pabaigoje išgelbėjo Saulius Klevinskas ir vartų konstrukcija. Dvikovoje su čempionais aikštėje pasirodė tik du naujokų desanto atstovai – Pavle Sušičius ir Tamirlanas Kozubajevas. Dar keli legionieriai į aikštę turėtų žengti artėjančiame uostamiesčio derbyje. ‚Klaipėdos granito“ ekipos pademonstruotas žaidimas praėjusiame ture leidžia tikėtis atkaklios kovos. Vis dėlto treneris Gediminas Jarmalavičius bus priverstas verstis be diskvalifikuoto gynėjo Roko Boruso.

Vilniaus „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“. Rugpjūčio 1 dieną 19.30 val. Vilnius, LFF stadionas. Ankstesnės rungtynės: 3:2, 6:1.

Nelaukto pasipriešinimo Klaipėdoje sulaukę ir nelengvą pergalę iškovoję žalgiriečiai savų žiūrovų akivaizdoje „SMScredit.lt A lygoje“ rungtyniaus po daugiau nei dviejų mėnesių pertraukos. Būsimas „Žalgirio“ varžovas – turnyro lentelės dugne įsitaisę „Šiauliai“.

Vilniečiai sulaukė „Trakų“ kluptelėjimo ir pagal prarastus taškus tapo vienvaldžiais čempionato lyderiais. Valdo Urbono kariauna vis dar alsuoja į nugarą, tad vilniečiai šiame mače kito tikslo nei trys taškai tikrai neturi. Iš „Žalgirio“ rikiuotės iškrito Jorge‘as Chula, patyręs skaudžią traumą Klaipėdoje. Taip pat traumuotas yra Mantas Kuklys, neaišku, ar rungtyniaus rezultatyviausias ekipos futbolininkas Elivelto. Tačiau ir be šių žaidėjų vilniečiai yra akivaizdūs dvikovos favoritai.

Nors „Šiauliai“ pakeitė trenerį, bet ši rokiruotė bent jau pirmose rungtynėse dividendų neatnešė. Tik debiutanto Deivido Šešplaukio įvartis mačo pabaigoje bent šiek tiek prasklaidė tamsius debesis, apgaubusius Saulės miesto komandą. Pastarosiose dvikovose šiauliečių gynyba atrodo kur kas tvirtesnė, tačiau nerezultatyvus puolimas neleidžia tikėtis akivaizdesnio priartėjimo prie turnyro lentelės konkurentų. Sunku nuspėti ir tikslų šių rungtynių rezultatą: pirmame rate „Šiauliai“ čempionus privertė kaip reikiant pasinervinti, o antrame – sužaidė prasčiausią čempionato mačą.    

Marijampolės „Sūduva“ – Trakų „Trakai“. Rugpjūčio 2 dieną 19.30 val. Marijampolė, „Arvi“ arena. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 1:4.

Centrinė 21-ojo turo dvikova įvyks Marijampolėje. „Arvi“ arenoje marijampoliečiai sieks ne tik pirmą kartą savų žiūrovų akivaizdoje nugalėti „Trakus“, bet ir pagaliau įmušti įvartį, ko nepavyko Suvalkijos atstovams tiek 2014 metų sezone, tiek pirmojo rato akistatoje.

Nors „Sūduva“ praėjusiame ture 4:0 nugalėjo „Stumbrą“, tačiau komandos pademonstruotas žaidimas toli gražu neparodė viso suvalkiečių potencialo. Aleksandro Veselinovičiaus treniruojami futbolininkai atlikdavo nemažai techninio broko, o pelnyti įvarčiai buvo pasiekti individualiai pajėgių – Tomo Radzinevičiaus ir Nermino Jamako – dėka. Mače su „Trakais“ Marijampolės klubas sulauks rimto pastiprinimo, kadangi aikštėje gali pasirodyti klubo naujokas Vaidas Slavickas. Visgi „Sūduva“ privalės šį kartą verstis be diskvalifikuoto Karolio Chveduko, tačiau jį jau bus pasiruošęs pakeisti po traumos atsigavęs bei praėjusiam mačui registruotas Arminas Vaskela.

„Trakai“ dvikovoje su „Kruoja“ vos antrą kartą šiame sezone nepelnė įvarčio. Realu, jog „sausų“ rungtynių bus daugiau, kadangi Luko Kochanausko trūkumą akcentuoja ne tik paprasti sirgaliai, bet ir komandos draugai bei treneris V. Urbonas. Be to, „riteriams“ negalės padėti svarbus saugas Aleksandras Byčenokas, antrojo rato tarpusavio akistatoje pelnęs puikų įvartį tolimu baudos smūgiu. Visgi „Trakai“ jau ne kartą įrodė, jog puikiai sugeba drausmingai gintis ir tykoti savo šanso. To puikus pavyzdys – pirmoji klubų akistata, kurioje T. Radzinevičius pasiuntė kamuolį į savo vartus. „Sūduva“ turėjo akivaizdžią žaidybinę persvarą, bet įvarčiu jos paversti nepavyko.

Turnyro lentelės atžvilgiu ši dvikova taip pat labai svarbi. Jeigu „riteriai“ praras taškus Marijampolėje – „Žalgiris“, tikėtina, jog susikraus dar didesnį taškų pranašumą. „Sūduva“ taip pat klupti negali, kadangi kova dėl 3–5 pozicijos vis dar itin įtempta.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius