-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lygos čempionate „Klaipėdos granito“ ir „Šiaulių“ futbolininkai įvarčių neįmušė

Septintosios turnyro lentelės vietos likimo klausimas lieka neišspręstas. Į ją pretenduojančių „Klaipėdos granito“ ir „Šiaulių“ akistata uostamiestyje baigėsi be įvarčių – 0:0. Palankių progų įmušti turėjo abiejų ekipų futbolininkai, bet komandas gelbėjo patikimai žaidę vartininkai ir vartų konstrukcijos. Šios lygiosios paliko šansų septintąją vietą pasiekti ir rungtynėmis mažiau sužaidusiai tačiau sunkius laikus išgyvenančiai Gargždų „Bangai“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po kelionės į uostamiestį neišsijudinusią šiauliečių gynybą pirmosiomis dvikovos minutėmis užklupo „Klaipėdos granito“ atakų audra. Pirmasis aikštės šeimininkų išpuolis baigėsi labai pavojingu Arno Riboko šūviu, kurį virš vartų koja sugebėjo nukreipti neįtikėtiną reakciją pademonstravęs Edgaras Mikšėnas. Po kampinio „Šiaulių“ vartininkui teko darsyk gelbėti komandą ir šuoliu ištraukti į kampą skriejusį kamuolį po gynėjų pamiršto Aurimo Jurgelevičiaus smūgio.

Labai aktyviai pradėjęs rungtynes „Klaipėdos granitas“ tempo nemažino. Daug nemalonumų svečių gynybai kėlė po diskvalifikacijų į aikštę grįžęs Ernestas Veliulis. Jo perdavimai iš krašto sukėlė ne vieną gaisrą prie varžovų vartų.

Atlaikę pirmąjį varžovų šturmą, „Šiauliai“ ėmė ieškoti kelių prie aikštės šeimininkų vartų. Pasinaudoję tuo, kad E.Veliulis daugiau dėmesio skyrė puolimui, šiauliečiai daugumą savo išpuolių ėmė rengti dešiniu kraštu. Iš pradžių labai pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Valdemaras Borovskis, kurį paskutiniu momentu be pražangos sugebėjo sustabdyti Aivaras Lukošius, vėliau labai lengvai pro kelis varžovus praslydo Edvinas Jasaitis, tačiau kaire koja į vartus nepataikė.

 „Šiauliai“ galėjo nubausti link svečių vartų nuskubėjusius klaipėdiečius. Iš pradžių po perdavimo iš dešinės vienu lietimu smūgiavęs J.Morozas pataikė į virpstą, o paskutinę rungtynių minutę kamuolio baudos aikštelėje sulaukęs N.Tokičius išvengė jį prižiūrėjusio D.Nakrošiaus, bet neįveikė puikią reakciją pademonstravusio ir smūgį atrėmusio Luko Lidakevičiaus.

Kėliniui baigiantis, svečiai visiškai perėmė iniciatyvą, tačiau didelės grėsmės varžovų vartams nesukūrė. Dusyk palankiose pozicijose atsidūrė rezultatyviausias lygos futbolininkas Niko Tokičius, bet kartą jo smūgį blokavo gynėjas, o kėlinio pabaigoje kroatas galva pasiuntė kamuolį pro šalį.

Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino, tačiau komandų atakos aštrėjo. 58-ąją minutę tolimą A.Riboko smūgį prieš save atmušė E.Mikšėnas. Jo laimei, pirmasis prie kamuolio atsidūręs ir jį į vartų tinklą pasiuntęs Borisas Ignatjevas pateko į nuošalės pinkles.

Po keturių minučių į baudos aikštelę įkirtęs ir puolėjo iš Rusijos perdavimo sulaukęs Artūras Kurbangalijevas griebėsi už galvos, kai jo smūgis sudrebino „Šiaulių“ vartų skersinį. Pakartoti smūgio nuskubėjusiam Mihailui Zizelevui buvo užfiksuota nuošalė.

Svečiai atsakė labai pavojingu išpuoliu, kurio metu privalėjo įmušti N.Tokičius, bet po puikaus Jevgenijaus Morozo perdavimo vienas prieš vartus atsidūręs legionierius iš Kroatijos įsigudrino smūgiu pažeme nepataikyti į tolimąjį kampą.

Rungtynių pabaigoje „Klaipėdos granitas“ dusyk tikėjosi užfiksuotų pražangų. Iš pradžių į baudos aikštelę įsiveržęs Rytis Pilotas griuvo po kontakto su Titu Vitukynu, bet rungtynių arbitro švilpukas tylėjo. Švilpuko stadione susirinkę žiūrovai neišgirdo ir po to, kai atrodė, jog Tamirlanas Kozubajevas „nušienavo“ vieną prieš vartus galėjusį išbėgti A.Riboką.

„Šiauliai“ galėjo nubausti link svečių vartų nuskubėjusius klaipėdiečius. Iš pradžių po perdavimo iš dešinės vienu lietimu smūgiavęs J.Morozas pataikė į virpstą, o paskutinę rungtynių minutę kamuolio baudos aikštelėje sulaukęs N.Tokičius išvengė jį prižiūrėjusio D.Nakrošiaus, bet neįveikė puikią reakciją pademonstravusio ir smūgį atrėmusio Luko Lidakevičiaus.

„Klaipėdos granitas“ –  „Šiauliai “ 0:0 (0:0)

„Klaipėdos granitas“: L.Lidakevičius, A.Lukošius (60 min. R.Borusas), R.Pilotas, D.Nakrošius, J.Vilavičius (57 min. M.Zizelevas), E.Baranauskas, A.Jurgelevičius, A.Ribokas, A.Kurbangalijevas, E.Veliulis, B.Ignatjevas (69 min. R.Poškus).

„Šiauliai”: E.Mikšėnas, V.Borovskis, V.Gašpuitis, T.Kozubajevas, J.Raziūnas, S.Babičius, E.Jasaitis (85 min. D.Medžiaušis), J.Morozas, R.Gedminas (73 min. J.Petravičius), T.Vitukynas, N.Tokičius.

Geltonos kortelės: J.Vilavičius (48); T.Vitukynas (55).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris" 32 22 8 2 81:16 74

2. Pakruojo „Kruoja" 32 18 7 7 63:30 61

3. „Trakai" 33 16 8 9 57:35 56

5. Klaipėdos „Atlantas" 33 16 8 9 69:36 56

4. Marijampolės „Sūduva" 32 14 11 7 57:34 53

6. Panevėžio „Ekranas" 32 12 8 12 49:48 44

7. „Šiauliai“ 33 11 3 19 47:59 36

8. „Klaipėdos granitas" 33 8 10 15 39:57 34

9. Gargždų „Banga" 32 8 5 19 28:53 29

10. Alytaus „Dainava" 32 2 2 28 12:134 8

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: N.Tokičius („Šiauliai“) – 17, L.Pilibaitis („Žalgiris“) ir R.Beniušis („Kruoja“) – 14, E.Razulis („Atlantas“) ir Elivelto („Ekranas“) – po 13 įvarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius