Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos futbolas: „Tottenham“ ir „Man Utd“ išsiskyrė taikiai (visi rezultatai)

Sekmadienio vakarą Anglijoje ir toliau vyko 23-ojo „Premier“ lygos turo susitikimai. Šalies sostinėje Londone susigrūmė vietos „Tottenham“ ir svečių „Manchester United“ klubai. Rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mačas prasidėjo gan ramiai. Svečiai stengėsi ilgiau palaikyti kamuolį, tačiau šeimininkai tik jį atsikovoję iškart mėgino atakuoti.

8 minutę šį sezoną „Spurs“ lyderiu tapęs Rafaelis van der Vaartas pavojingai smūgiavo į priešininkų vartus, tačiau juos ginantis jo tautietis Edwinas van der Saras sužaidė be klaidų.

Sužaidus apie penkiolika minučių žaidimas buvo greitesnis nei pačioje pradžioje, abiejų ekipų futbolininkai mėgino spausti kitos komandos žaidėjus.

23 minutę „raudonųjų velnių“ puolėjas Wayne'as Rooney atliko pavojinga smūgį galva į varžovų vartus, bet šiame epizode sėkmingai sužaidė vartininkas Heurelho Gomesas.

Vėliau keletą kartų gerai sužaidė „Tottenham“ saugas Garenthas Bale'as, kuris pavojingai smūgiavo į svečių vartus, o vėliau surengė keletą reidų link jų baudos aikštelės.

Nepaisant turėtų progų, niekam įvarčio pelnyti nepavyko ir abiejų ekipų žaidėjai patraukė į rūbines penkiolikai minučių poilsio.

Antrasis mačo kėlinys prasidėjo aktyviu „Man Utd“ žaidimu. 51 minutę šios komandos saugas Michaelas Carrickas turėjo galimybę išvesti savo ekipą į priekį, bet ja nepasinaudojo, o jau po minutės sekusį Rooney pavojingą smūgį atrėmė vartininkas.

Aikštės šeimininkai pamažu perėmė iniciatyvą ir stengėsi daugiau kontroliuoti kamuolį, bet nieko pavojingesnio sukurti nesisekė. Nepaisant to, atakų vis daugėjo.

Įpusėjus kėliniui „United“ puolėjas Dimitaras Berbatovas turėjo šansą pasižymėti, bet geras vartininkas Gomeso žaidimas jo mėginimus neutralizavo.

74 minutę svečių krašto gynėjas Rafaelis da Silva prieš save išvydo antrąją geltoną kortelę ir buvo išvarytas iš aikštės.

Po mažiau nei dešimties minučių Van der Vaartas turėjo puikią progą išvesti savo atstovaujamą klubą į priekį, bet turėta proga nepasinaudojo.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos dešimtyje žaidžiantiems Anglijos vicečempionams beliko tik gintis, mat šeimininkai nuolat rengė atakas.

Nepaisant daugybės „Tottenham“ atakų, mančesteriečiai atsilaikė ir išplėšė nulines lygiąsias. Abi ekipos pasidalino po tašką.

Visi rezultatai:

„Tottenham” 0 – 0 „Manchester United”
Rungtynių aprašymas
74' Rafael da Silva („Manchester United”)

„Birmingham City” 1 – 1 „Aston Villa”
49' [1 – 0] Roger Johnson
73' [1 – 1] James Collins

„Sunderland” 1 – 1 „Newcastle”
52' [0 – 1] Kevin Nolan
90' [1 – 1] Asamoah Gyan

„Liverpool” 2 – 2 „Everton”
29' [1 – 0] Raul Meireles
46' [1 – 1] Sylvain Distin
52' [1 – 2] Jermaine Beckford
68' [2 – 2] Dirk Kuyt (11 m.)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius