Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos taurė: „Reading“ ir „Arsenal“ mačas pažymėtas dvylikos įvarčių trileriu

Anglijos futbolo taurės (Capital One Cup) ketvirtojo etapo rungtynės tarp „Reading“ ir Londono „Arsenal“ komandų įeis į futbolo istoriją. Fantastiškame trileryje Londono ekipa šventė pergalę po pratęsimo, o įvarčiai mače krito vidutiniškai kas dešimt minučių.
Theo Walcottas
Theo Walcottas įmušė tris įvarčius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Arsenal“ klubas šventė pergalę 7:5 (1:4), nors vienu metu turėjo net keturių įvarčių deficitą.

Namuose rungtyniavęs „Reading“, kuris „Premier“ lygoje užima vos 18-ąją vietą, ne pačios stipriausios sudėties „Arsenal“ per pirmas dvidešimt minučių pasiuntė į gilų nokdauną. Jasonas Robertsas 12-ą min. įmušė pirmą, Laurantas Koscielny 19-ą min. įsimušė į savo vartus, o 20-ą min. Mikele Leigertwoodas pelnė trečią įvartį.

Nė vienos pergalės lygos varžybose neiškovojęs „Reading“ klubas 37-ą minutę, po eilinio iš krašto skersuoto kamuolio, įmušė ir ketvirtą įvartį. Šį kartą pasižymėjo Noelis Huntas.

Visiškai sutrikusį „Arsenal“ paskutinėmis pirmo kėlinio sekundėmis išjudino Theo Walcottas, sulaukęs puikaus perdavimo iš Andrejaus Aršavino ir pelnęs įvartį.

Antrą kėlinį šeimininkai pradėjo galingai ir turėjo dar dvi puikias galimybes pasižymėti, tačiau nepavyko. „Arsenal“ žaidimas pamažu pradėjo rodyti atsigavimo ženklus, o Arsene`as Wengeras į aikštę metė Olivier Giroudą, kuriam prireikė septynių minučių, kad pelnytų įvartį (64 min.), kuris kito po T.Walcotto pakelto kampinio.

Rungtynės jau ėjo į pabaigą ir atrodė, kad šeimininkų ekipa pirmą kartą istorijoje nugalės „Arsenal“, tačiau londoniečiai dar turėjo kelis kozirius kišenėje. 89-ą min. gynėjas L.Koscielny ištaisė savo klaidą, įmušdamas įvartį galvą. Teisėjui pridėjus net 6 minutes, pačioje pagrindinio laiko pabaigoje antrą savo įvartį pelnė T.Walcottas ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pirmame pridėto laiko kėlinyje „Reading“ vėl turėjo galimybę persverti rezultatą, tačiau neįmušė. „Arsenal“ puolėjas Marouane Chamakhas 103-ą min. pirmą kartą išvedė „Gunner`ius“ į priekį. Tačiau „Reading“ vis dar nepasidavė ir antro pratęsimo pradžioje (115 min.) Pavelas Pogrebnyakas rezultatą vėl išlygino.

Abi komandos nerodė noro aiškintis santykių 11 m baudinių serijoje ir atakavo. Mačo pabaigoje prie atmušto kamuolio po A.Aršavino smūgio 120+1 min. pirmas pribėgęs T.Walcottas įmušė trečią kartą. „Reading“ stengėsi atakuoti, tačiau dėl to jų gynyboje atsivėrė spragos ir 120+3 min. M.Chamakhas įmušė septintą įvartį – jis pagaliau buvo paskutinis.

 

Kitos rungtynės:

„Sunderland“ – „Middlesbrough“ 1:0

„Swindon“ – Birmingamo „Aston Villa“ 2:3

„Wigan Athletic“ – „Bradford“ 0:0 (po baudinių 2:4)

„Leeds“ 3:0 „Southampton“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius