-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijoje futbolo rungtynėse prireikė riaušių policijos ir guminių kulkų

Paskutinėse Brazilijos aukščiausios lygos (Brasileirao) turo rungtynėse tarp „Vasco da Gama“ ir „Atletico Paranaense“ klubų įvyko masinės muštynės, kurioms malšinti prireikė riaušių policijos, apsiginklavusios guminėmis kulkomis.
Futbolo gerbėjų riaušės Brazilijoje
Riaušės Kuritiboje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po „Atletico Paranaense“ komandos žaidėjo Manoelio įvarčio, kuris reiškė, kad keturis kartus Brazilijos čempionė „Vasco da Gama“ iškris iš lygos, Kuritibos miesto stadione kilo masiniai susirėmimai tarp abiejų komandų aistruolių.

Rungtynes teko laikinai sustabdyti kol riaušių policija, apsiginklavusi guminėmis kulkomis malšino neramumus. Mažiausiai trys futbolo mėgėjai atsidūrė ligoninėje, o jiems išgabenti iš stadiono prireikė net sraigtasparnio.

VIDEO: Masinės muštynės tarp komandų sirgalių

„Kitais metais pas mus vyks pasaulio čempionatas, tad gėda, kad tokie dalykai vis dar vyksta. Mačiau vieną sirgalių, kuris buvo daužomas kol neteko sąmonės. Per 20-ies metų karjerą nesu to matęs“, – su ašaromis akyse kalbėjo „Atletico Paranaense“ gynėjas Luisas Alberto.

Rungtynės buvo pratęstos tik po valandos, o jas 4:1 laimėjo šeimininkė „Atletico Paranaense“, tad „Vasco da Gama“ turės atsisveikinti su aukščiausia Brazilijos lyga.

Brazilijos miestų policija nebenori saugoti šalies futbolo stadionų iš vidaus, tad budi tik jų išorėje, kad neramumai nepersikeltų į miestų gatves. Vidaus tvarkos palaikymas stadionuose paliktas privačių saugumo įmonių žinion, kurias samdyti turi patys futbolo klubai.

„Tokios futbolo rungtynės reikalauja 80, 150 ar net 200 policininkų, kurie tuo metu galėtų būti kitur, užtikrinti saugumą miesto gatvėse. Be to, policininkai turi ir laisvadienius, kodėl jie turėtų per juos dirbti futbolo varžybose?“, – žiniasklaidai sakė Kuritibos policijos nuovados atstovas.

VIDEO: Masinės muštynės Kuritiboje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius