Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Byrant ašaroms Xavi pasakė atsisveikinimo su „Barcelona“ klubu kalbą

„Barcelona“ gyva legenda, 24 metus klube praleidęs saugas Xavi Hernandezas, ketvirtadienį specialiame renginyje atsisveikino su komanda ir jos sirgaliais. 35 metų saugas jau anksčiau pranešė apie pasitraukimą, teigdamas, kad atėjo metas žaisti žemesniame lygyje. Atsisveikinti su klubu „Barcelona“ kapitonui padėjo ilgametis komandos draugas Andresas Iniesta.
Xavi atsisveikinimas
Xavi atsisveikinimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ačiū komandai, kurioje nuo 11 metų praleidau jau beveik 25 metus. Atėjau čia svajodamas būti futbolininku, tačiau nė gražiausiame sapne neįsivaizdavau, kad viskas bus taip. Esu ir būsiu be galo laimingas.

VIDEO: Xavi ir visi 24 su „Barcelona“ iškovoti trofėjai

Ačiū visiems sirgaliams, kurie pademonstravo prieraišumą, prašydami manęs neišvykti. Kurie skandavo mano vardą „Camp Nou“ stadione ir man dėkojo. Iš tikrųjų, aš esu be galo jums dėkingas.

VIDEO: Pirmasis ir paskutinis Xavi įvarčiai „Barcelona“ klube

Pusę savo gyvenimo praleidau „Camp Nou“ stadione ir man labai pasisekė, kad laiką leidau su nuostabiais žmonėmis ir puikiais sportininkais. Galėčiau valandų valandas dėkoti savo komandos draugams – esamiems ir buvusiems. Čia sutikau daug savo draugų“, – kalbėjo Xavi.

Saugas atsisveikinimo kalboje atskleidė, kad jo žmona Nuria Cunillera laukiasi pirmojo poros vaiko.

1998 metais pagrindinėje komandos sudėtyje debiutavęs Xavi „Barcelona“ marškinėlius iki šiol vilkėjo 741 rungtynes (įskaitant draugiškas), įmušė 84 įvarčius, atliko 164 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: 15-a geriausių Xavi įvarčių „Barcelona“ klube

Savo kalboje Xavi dėkojo labai ilgai – mamai, kuri sūnų ne vieną kartą atkalbėjo palikti „Barcelona“ klubą, žmonai, treneriams, komandos draugams ir personalui, įvairiems akademijos treneriams ir nacionalinei Ispanijos rinktinei bei buvusiam jos treneriui Luisui Aragonesui. Galiausiai saugas apsipylė ašaromis.

Ispanijos rinktinės gretose Xavi sužaidė 122 mačus, įmušė 12 įvarčių (vienas jų pelnytas Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione) laimėjo Pasaulio futbolo čempionatą, dukart tapo Europos čempionu.

VIDEO: Xavi įvartis į Lietuvos rinktinės vartus Kaune

Su „Barca“ saugas laimėjo 24 trofėjus: 8 „Primeros“ titulus, 3 Karaliaus taures, 6 Ispanijos Supertaures, 3 kartus triumfavo UEFA Čempionų lygoje, po du kartus triumfavo UEFA Supertaurės varžybose ir FIFA pasaulio klubų turnyre.

VIDEO: Atsisveikinimas su Xavi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius