Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lyga: į ketvirtfinalį pateko Madrido „Atletico“ ir „Bayern“ ekipos

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo pirmieji ketvirtfinalio dalyviai. Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse Miuncheno „Bayern“ sužaidė lygiosiomis su „Arsenal“, o Madrido „Atletico“ sutriuškino „Milan“ ekipą. Madrido „Atletico“ į varžybų ketvirtfinalį pateko po 17 metų pertraukos.
Bastianas Schweinsteigeris
Bastianas Schweinsteigeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Miuncheno „Bayern“ – Londono „Arsenal“ 1:1 (abiejų rungtynių rezultatas 3:1)

Miunchene vykusias rungtynes „Arsenal“ pradėjo su dviejų įvarčių deficitu ir viltimi, kad kaip ir prieš metus vykusiame mače su „Bayern“ pavyks viską apversti aukštyn kojomis. Tačiau jau 50-ties iš eilės rungtynių nepralaimintys „Bayern“ futbolininkai užtikrintai pradėjo susitikimą. Arjenas Robbenas jau per pirmas 8 minutes dukart kėlė kampinį. 8-ąją minutę Dante užsidirbo geltoną kortelę ir „Arsenal“ gavo progą atlikti baudos smūgį, tačiau jis didesnio pavojaus nesukėlė.

26-ąją minutę geltoną kortelę gavo ir Lukasas Podolskis. Netrukus po to Thiago Alcántara pasiuntė kamuolį vartus, tačiau „Arsenal“ džiaugsmui kamuolį perdavęs Javi Martinezas buvo nuošalėje. Įvartis neįskaitytas. Per likusį pirmojo kėlinio laiką „Bayern“ turėjo kamuolio kontrolės pranašumą ir aktyviai puolė. Vienintelį pavojingesnį momentą prie Miuncheno komandos vartų sukūrė Olivier Giroud, tačiau prancūzo galva smūgiuotą kamuolį atmušė „Bayern“ vartų sargas.

Antrasis kėlinys prasidėjo daug įdomiau. 55-ąją rungtynių minutę Bastianas Schweinsteigeris išnaudojo Franko Ribery perdavimą ir išvedė „Bayern“ į priekį. Vos po dviejų minučių rezultatą išlygino Lukasas Podolskis. Per likusį laiką Londono „Arsenal“ komandai nepavyko sukurti stebuklo ir vietą ketvirtfinalyje užsitikrino „Bayern“.

„Bayern“: M.Neueris, Dante, Thiago, F.Ribéry, J.Martínezas, M.Mandžukičius, A.Robbenas, M.Götze, P.Lahmas, D.Alaba ir B.Schweinsteigeris.

„Arsenal“: L.Fabianskis, B.Sagna, P.Mertesackeris, L.Koscielny, T.Vermaelenas, M.Arteta, A.Chamberlainas, S.Cazorla, M.Özilas, L.Podolskis ir O.Giroud.

Madrido „Atletico“ – „Milan“ 4:1 (abiejų rungtynių rezultatas 5:1)

Jausdami, kad šansas patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį po 17 metų pertraukos yra jų rankose, „Atletico“ futbolininkai rungtynes pradėjo užtikrintai – Diego Costa pasižymėjo jau 3-ąją minutę. Antrąjį įvartį aštuntfinalio etape ir 6-ąjį Čempionų lygoje įmušęs D.Costa įkūnija svajonių debiutinį sezoną Madrido klubo gretose. 27-ąją minutę „Milan“ ekipai viltį sugrąžino Kaka. Brazilas išlygino rezultatą šiose rungtynėse, tačiau bendras rezultatas liko nepalankus italams. 40-ąją minutę Madrido ekipa padidino savo pranašumą – pasižymėjo Arda Turanas. Paskutinę kėlinio minutę geltoną kortelę užsidirbo Mario Balotelli.

Kelialapį į ketvirtfinalį Madrido „Atletico“ ekipai užtikrino Raúlio García įvartis 71-ąją minutę. Likus 20 minučių iki rungtynių pabaigos „Milan“ jau neturėjo galimybių išsigelbėti. 85-ąją minutę dar vieną įvartį įmušė Diego Costa. Tai jau septintasis brazilo įvartis Čempionų lygoje.

Į ketvirtfinalį po 17 metų pertraukos pateko Madrido „Atletico“, o Italija savo atstovų kitame etape neturės.

„Atletico“: T.Courtois, Juanfranas, Miranda, D.Godínas, F.Luisas, A.Turanas, Gabi, M.Suarezas, Koke, R.García ir D.Costa.

„Milan“: C.Abbiati, A.Rami, I.Abate, D.Bonera, M.Essienas, A.Poli, U.Emmanuelsonas, N.De Jongas, Kaka, A.Taarabtas ir M.Balotelli. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius