-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 23 /22:05

E.Jankausko debiutą apkartino fantastiškas rumuno įvartis: Rumunija – Lietuva 1:0

Lietuvos futbolo rinktinė su Edgaru Jankausku priešakyje trečiadienį pirmą kartą pasirodė futbolo gerbėjams. Kontrolinėse rungtynėse išvykoje į Džurdžu miestą Rumunijoje lietuviai pralaimėjo po galingo varžovo smūgio iš toli – 0:1. Lietuvos rinktinėje debiutavo du futbolininkai – Edvinas Girdvainis ir Ernestas Veliulis.
Lukas Spalvis
Lukas Spalvis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kontrolinės rungtynės | Rumunija – Lietuva 0:1 | 66 min. N.Stanciu | Džurdžu, Rumunija

Atkakliose rungtynėse Lietuvos rinktinę palaidojo 66-ąją minutę tolimą šūvį į Emilijaus Zubo vartus paleidęs 22 metų Nicolae Stanciu, kuriam tai buvo pirmosios rungtynės Rumunijos čempionate.

Vienas geriausių šio sezono Rumunijos aukščiausiojo diviziono žaidėjų už Bukarešto „Steaua“ jau yra įmušęs 11 įvarčių ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Atakuojančiam saugui lietuviai suteikė per daug vietos maždaug 30 metrų atstumu nuo vartų, N.Stanciu įsibėgėjo ir nuginklavo E.Zubą. Negalima nepastebėti ir lietuvio klaidos. E.Zubas greičiausiai nematė smūgio momento, tad šiek tiek per vėlai pašoko ir neturėjo šansų atmušti kamuolio.

Iki įvarčio lietuviai mažai kuo nusileido savo varžovams. Nors Rumunija žaidė tiksliau, aktyviau ir kur kas daugiau atakavo, tačiau geriausią progą buvo turėjusi Lietuva. Pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje galingu šūviu baudos smūgį išpildė Lukas Spalvis.

Vis dėlto geriausias 2015 metų šalies futbolininkas daugiau niekuo rungtynėse neišsiskyrė. Rumunai skyrė didelį dėmesį Danijos čempionato žvaigždei, šiek tiek laisviau leisdami jausti Fedorui Černychui, tačiau lietuvių puolimo duetui aiškiai trūko tarpusavio supratimo.

Lietuviams nemažai situacijų trūko tikslumo perduodant kamuolį, bandant išvesti savo puolėjus į priekį. Tačiau netrūko drąsos. E.Jankausko vyrai ne kartą puikiai išsiveržė iš Rumunijos futbolininkų spaudimo, kelis kartus ir patys presingu perėmė kamuolį prie varžovų vartų. Vienas tokių kartų baigėsi neblogu Vykinto Slivkos smūgiu.

Statistika: Rumunija – Lietuva 1:0

Kamuolio kontrolė: 57 – 43
Smūgiai: 14 – 4
Į vartų plotą: 5 – 3
Kampiniai: 6 – 2
Nuošalės: 3 – 5
Pražangos: 15 – 13 
Geltonos kortelės: 0 – 1

P.Jakelio/Futbolo.TV nuotr./Edgaras Jankauskas
P.Jakelio/Futbolo.TV nuotr./Edgaras Jankauskas

Iki šiol su Rumunija mūsų šalies rinktinė buvo susitikusi 10 kartų, per kuriuos devynis sykius pergalę šventė rumunai. 2010 metų pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynėse Kluže, tuomet prie rinktinės vairo debiutuojant Jose Couceiro, Lietuva iškovojo neįtikėtiną pergalę 3:0.

Tuomet įvarčius į rumunų vartus mušė Marius Stankevičius, Saulius Mikoliūnas ir Mindaugas Kalonas.

Šiuo metu FIFA rinktinių klasifikacijoje rumunai užima itin aukštą 16-ąją vietą, o Lietuva yra vos 128-oje pozicijoje. „Euro-2016“ varžybose rumunai pateko į vieną grupę su šeimininke Prancūzija, Albanija ir Šveicarija.

 20:09

Lietuvos rinktinės sudėtis: E.Zubas; V.Andriuškevičius, E.Girdvainis, G.Freidgeimas, E.Vaitkūnas; V.Lukša, V.Slivka, A.Žulpa, D.Petravičius; F.Černychas; L.Spalvis. 

Rumunijos rinktinė: C.Pantilimonas; A.Matelas, V.Chirichesas, C.Moti, S.Filipas; M.Pintilii, L.Sanmartean; G.Torje, B.Stancu, F.Tanase; R.Rusescu.

 

 20:12

10 min. Pirmosios 10 rungtynių minučių buvo gana atsargios. Lietuviai iškart ėmė žaisti antruoju numeriu, daugiau kamuolį valdė rumunai, tačiau nieko pavojingo prie Lietuvos rinktinės vartų nesukūrė, tačiau pora smūgių atliko.

 

 20:17

15 min. 58 proc. – tiek laiko per trečdalį pirmojo kėlinio kamuolį valdė Rumunijos rinktinė.

 

 20:21

17 min. Pirmasis smūgis į vartų plotą. Per dešinį atakos kraštą prasiveržę rumunai atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kur G.Freidgeimas pralaimėjo mikrodvikovą M.Pintilii'ui, tačiau rumuno bandymas galva buvo per silpnas ir skriejo tiesiai į E.Zubą.

 

 20:27

25 min. E.Vaitkūnas sustabdė pavojingai pro jį prasiveržusį puolėją tačiau baudos smūgio šeimininkai neišnaudojo. Po perdavimo kamuolys ir vėl E.Zubo rankose.

 

 20:30

26 min. Nebloga proga lietuviams – baudos smūgis. Nei pirmasis, nei po to sekę du perdavimai į baudos aikštelę buvo nepavykę.

 

 20:31

28 min. Lietuvos rinktinei pavyko kiek palaikyti kamuolį, pasisukioti aplink baudos aikštelę. V.Lukšai pavyko atlikti ir pirmą smūgį į vartų plotą, tačiau C.Pantilimonui tai problemų nesukėlė.

 

 20:34

31 min. Fantastiškas G.Freidgeimo epizodas! F.Černychas greitoje atakoje nesugebėjo perduoti kamuolio L.Spalviui, rumunai surengė puikų savo išpuolį, atkirsdami visą lietuvių gynybą, tačiau G.Freidgeimas paskutinę akimirką slysdamas sustabdė į baudos aikštelę įsiveržusį B.Stancu.

 

 20:39

35 min. Per keturias minutes kartu su L.Spalvio atakos smaigalyje rungtyniaujantis F.Černychas net tris sykius pateko į nuošalę.

 

 20:40

38 min. E.Zubas lengvai sugavo G.Torje smūgį į artimąjį vartų kampą.

 

 20:45

43 min. Puiki proga Lietuvai. Prie pat baudos aikštelės prasižengus rumunams gavome progą baudos smūgiui. L.Spalvio smūgis pažeme į patį tolimąjį apatinį vartų kampą buvo atremtas. ​Tai geriausia viso mačo proga.

 

 20:46

44 min. Lietuviai gavo progą pirmajam kampiniui, bandė kamuolį įžaisti, tačiau nesėkmingai.

 

 20:48

45 min. Kėlinys vos nesibaigė labai apmaudžiai. G.Torje smūgį blokavo gynėjas, o kamuolys po rikošeto praskriejo pro pat virpstą. E.Zubas šoko visai į kitą pusę, tad ištraukęs kamuolio tikrai nebūtų.

 

 21:04

Pirmasis kėlinys mūsų komandai buvo neprastas. Nuo rumunų atakų apsiginti pavyko, tačiau savi išpuoliai nebuvo itin vykę. Vis dėlto geriausią mačo progą turėjo mūsiškiai, kai kėlinio pabaigoje labai pavojingą baudos smūgį atliko L.Spalvis.

Rumunai pagal kamuolio kontrolę po I kėl. pirmavo 56-44, atliko 8 smūgius prieš lietuvių du, tačiau į vartų plotą abi komandos pataikė po tiek pat – du sykius.

 

 21:09

49 min. Antrą kėlinį lietuviai pradėjo labai aktyviai. Pavyko perimti kamuolį iš rumunų gynėjų prie jų pačių baudos aikštelės, o į vartus smūgiavo V.Slivka, tačiau C.Pantilimonas lengvai sugavo kamuolį.

 

 21:11

51 min. Pavojingas rumunų atsakas po kampinio. Iš gana toli smūgį galva atliko C.Moti, tačiau kamuolys skriejo pro šalį. Smūgio į vartų plotą atveju E.Zubui greičiausiai būtų tekę ištraukti kamuolį iš tinklo.

 

 21:17

58 min. Pirmasis keitimas Lietuvos rinktinėje – Vytautą Lukšą pakeitė Saulius Mikoliūnas.

 

 21:21

61 min. Per plauką nuo įvarčio. Rumunai nuo kampinio atliko perdavimą pažeme, kur ką tik į aikštę žengęs A.Ivanas klastingu smūgiu po gynėjais pataikė į vartų plotą, tačiau E.Zubas koja sugebėjo atmušti kamuolį.

 

 21:25

66 min. ĮVARTIS. N.Stanciu atliko nuostabų tolimą smūgį, kuris tiesiog idealia trajektorija nusileido tiesiai į apatinį vartų kampą. Įvarčio autorius – 20 metų Rumunijos rinktinės debiutantas.

 

 21:27

68 min. Vykintas Slivka vietą aikštėje užleido Mantui Kukliui, o Deivydas Matulevičius rungtynėse pasirodė vietoj Luko Spalvio.

 

 21:38

79 min. Po įvarčio rumunai žaidimo vadžių neatleido ir spaudė lietuvius, tačiau pavojingesnių atakų nesurengė. 

 

 21:39

80 min. Edvinas Girdvainis gavo geltoną kortelę.

 

 21:42

83 min. Dar du E.Jankausko keitimai. Mindaugas Panka pakeitė Fedorą Černychą, o Ernestas Veliulis aikštėje pasirodė vietoj Deimanto Petravičiaus.

 

 21:50

90 min. Aikštėje mačo pabaigoje žaidimo tempas priminė štilį. Teisėjas pridėjo tris minutes.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius