Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„El Clasico“ atgarsiai: Cristiano Ronaldo skundžiasi teisėju, Gerardo Martino žavisi Lioneliu Messi

Sekmadienio vakarą Ispanijos „Primera“ čempionate buvo sužaistas antrasis sezono „El Clasico“, kuriame pergalę 4:3 šventė „Barcelona“ klubas. Madrido „Real“ futbolininkai buvo priversti savo tvirtovėje pripažinti didžiausių priešų pranašumą.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

Gerardo Martino: „Grįžome į kovą dėl čempionų titulo“

„Barcelona“ strategas Gerardo Martino po pergalės teigė, kad jo komandą vėl turi visas galimybes kovoti dėl Ispanijos čempionų titulo.

„Pirmenybių laimėtojas visiškai neaiškus. Prieš šį susitikimą buvome labai sunkioje situacijoje, bet dabar grįžome į kovą dėl titulo. Tai buvo paskutinė mūsų proga, todėl stengėmės iš paskutiniųjų.“

C.Ronaldo: Neprisimenu tokio atvejo, kad teisėjai palaikytų „Real“ komandą.

Nepaisant pergalės, Katalonijos klubas kol kas žengia tik trečias, bet nuo pirmaujančių Madrido klubų – „Atletico“ ir „Real“ – atsilieka vos tašku.

Svečių strategas negailėjo gerų žodžių tris įvarčius rungtynėse įmušusiam ekipos lyderiui Lioneliui Messi, kuris tapo rezultatyviausiu visų laikų „El Clasico“ žaidėju ir pakilo į antrąją vietą visų laikų rezultatyviausių „Primera“ futbolininkų sąraše.

„Sunku pasakyti kažką naujo apie Lionelį. Jis ir toliau gerina rekordus ir sužaidžia daugybę puikių rungtynių ir ypač dvikovose, kurios lemia labai daug.“

G.Martino taip pat užstojo kritikos sulaukusį Neymarą.

„Tai nebuvo pačios geriausios jo rungtynės, tačiau Neymaras dalyvavo esminiame mačo epizode, kai Sergio Ramosui buvo parodyta raudona kortelė ir paskirtas 11 metrų baudinys. Šiame epizode jis atsidengė nuostabiai. Be to, Neymarui – tik 21-eri, o jis jau rungtyniauja aukščiausio lygio rungtynėse.“

Carlo Ancelotti: „Negali daryti klaidų žaisdamas prieš Lionelį Messi“

Strategas iš Italijos po rungtynių teigė, kad jo ekipos gynyboje padarytas klaidas išnaudojo puikiai žaidęs Lionelis Messi. Argentinietis pirmajame kėlinyje įmušė po individualaus reido, o po pertraukos realizavo du 11 metrų baudinius.

„Nesiruošiu komentuoti teisėjų darbo. Žinau tik tai, kad L.Messi įmušė tris įvarčius, o žaidžiant prieš jį klaidų daryti negalima. Liko dar devyni turai ir visos rungtynės bus labai įtemptos ir be galo svarbios.“

VIDEO: Ramos red card

Po pralaimėjimo „Real“ nusmuko į antrąją poziciją turnyrinėje lentelėje. Dėl geresnių tarpusavio rungtynių rezultatų „karališkąjį“ klubą aplenkė „Atletico“. C.Ancelotti nuomone, jo ekipos šansai laimėti „Primera“ ir toliau yra geri, bet komanda turi iškart atsitiesti.

„Varžybos dėl titulo tebevyksta. Dabar mums reikia kuo greičiau atsigauti po šio mačo, išanalizuoti padarytas klaidas ir parodyti, ką galime. Visada sakiau, kad čempionato laimėtojas paaiškėja po paskutiniojo turo rungtynių. Nors šiandien (sekmadienį – aut.) pralaimėjome, bet esame patenkinti, nes žaidėme gerai.“

Cristiano Ronaldo: „Žaidėme prieš 12 žaidėjų“

Madrido „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo po dvikovos skundėsi rungtynių teisėjo Undiano Mallenco darbu. Nors antrojo kėlinio pradžioje šeimininkų naudai buvo paskirtas diskutuotinas 11 metrų, vėliau jau svečiai įgijo teisę mušti du baudinius, o iš aikštės dar buvo pašalintas Sergio Ramosas. Portugalo nuomone, teisėjas priėmė varžovams palankius sprendimus.

C.Ancelotti: Nesiruošiu komentuoti teisėjų darbo. Žinau tik tai, kad L.Messi įmušė tris įvarčius, o žaidžiant prieš jį klaidų daryti negalima.

„U.Mallenco nėra tinkamas žmogus darbuotis tokiose rungtynėse. Žaidėme prieš dvylika varžovų. Visada tas pats. Toks jausmas, jog kažkas norėjo mūsų pralaimėjimo, kad „Barcelona“ sugrįžtų į kovą dėl titulo.

Nenoriu pernelyg teisintis, bet ir tylėti tokioje situacijoje negaliu. Teisėjo kompetencija neatitiko tokių rungtynių lygio.

Esu čia jau penkerius metus ir žinau, kaip viskas vyksta. Jei „Barca“ būtų pralaimėjusi, jie būtų praradę šansus laimėti čempionatą. Neprisimenu tokio atvejo, kad teisėjai palaikytų „Real“ komandą. Nepaisant to, kas čia nutiko, mes vis tiek laimėsime pirmenybes.“

Gerardas Pique: „Cristiano Ronaldo neturėtų skųstis“

„Barcelona“ gynėjas Gerardas Pique atkirto varžovų lyderiui C.Ronaldo, kuris po dvikovos skundėsi teisėjų darbu.

„Tikrai gaila, kad C.Ronaldo skundžiasi teisėjo darbu po tokių puikių rungtynių. Jeigu grįžtume atgal į rungtynes ir aptartume kiekvieną buvusį epizodą, galime prisiminti, kad baudinys, kurį jis uždirbo, neturėjo būti skirtas, nes buvo prasižengta už baudos aikštelės ribų.

Nemanau, kad teisinga kalbėti apie teisėją ir jo atliktą darbą. Jis neturėjo įtakos galutiniam susitikimo rezultatui.“

VIDEO: Real Madrid vs Barcelona 3-2 C.Ronaldo Goal vs Barcelona ~ 23 March 2014

Sergio Ramosas: „Viskas buvo apgalvota iš anksto“

Iš aikštės „El Clasico“ rungtynėse pašalintas „Real“ gynėjas S.Ramosas nedviprasmiškai užsiminė, kad jo ekipos pralaimėjimas buvo suplanuotas iš anksto.

S.Ramoso pražanga prieš Neymarą

Antrojo kėlinio viduryje teisėjas U.Mallenco paskyrė 11 metrų baudinį už pražangą prieš Neymarą ir išvijo ispaną iš aikštės. L.Messi realizavo 11 metrų baudinį, o po to įmušė ir pergalingą įvartį.

„Visada tas pats. Aš neliečiau Neymaro, bet dabar kalbėti beprasmiška, nes tai nieko nepakeis.

G.Pique: „Nemanau, kad teisinga kalbėti apie teisėją ir jo atliktą darbą. Jis neturėjo įtakos galutiniam susitikimo rezultatui“.

Visi matė, kas šiandien nutiko. Turėjome progą pelnyti bent tašką, bet negavome nieko. Yra dalykų, prieš kuriuos tiesiog negali kovoti. Viskas buvo apgalvota iš anksto.“

Tai buvo jau 19-oji S.Ramoso raudona kortelė per visą žaidėjo karjerą „Real“ klube, tačiau gynėjas tvirtino šįkart norėjęs jos išvengti.

„Stengiausi sustoti, kad nekliudyčiau varžovo, nes 3:3 būtų buvę geriau nei 11 metrų baudinys ir pašalinimas iš aikštės. Tikiuosi, kad Undiano Mallenco daugiau mūsų rungtynėms nebeteisėjaus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius