-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiška kova UEFA Čempionų lygoje: „Arsenal“ namuose parklupdė „Barcelona“ (nuotraukos, video)

Trečiadienio vakarą buvo žaidžiami dar du UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapo susitikimai. Viename jų, vykusiame Anglijos sostinėje Londone, susigrūmė vietos „Arsenal“ ir svečių „Barcelona“ klubai. Pergalę rezultatu 2:1 šventė aikštės šeimininkai.
Mačo akimirka
Mačo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rungtynes, kaip ir tikėtasi, komandos pradėjo aktyviai, tačiau šiek tiek laiko skyrė žvalgybai ir aklai priešininkų vartų nepuolė.

Per pirmąsias dešimt minučių aikštės šeimininkai turėjo kelias progas pasižymėti, tačiau kamuolys į vartus neįkrito gerai sužaidus katalonų vartininkui Victorui Valdesui.

Pirmiausiai pasižymėti galėjo Samiras Nasri, kuris iš pirmo žvilgsnio atliko neišskirtinį perdavimą į baudos aikštelę, o kamuolys, svečių laimei, įskriejo tiesiai vartininkui į rankas.

Dar vieną progą turėjo „Gunners“ puolėjas Robinas van Persie, kuris gavęs gražų aukštą, bet nestiprų perdavimą iš komandos draugo, įsiveržė šalia priešininkų vartų ir smūgiavo tiesiai į Valdesą.

Sužaidus maždaug trečdalį pirmo kėlinio ispanų klubo puolimo lyderis Lionelis Messi išbėgo vienas prieš vartininką, tačiau per vartininką permestas kamuolys skriejo visiškai šalia virpsto.

26-ą minutę Davidas Villa išbėgo vienas prieš vartininką ir smūgiu pažeme jį nuginklavo bei išvedė savo komandą į priekį.

Įmušę įvartį katalonai pamažu pradėjo diktuoti savo žaidimą ir tradiciškai atlikdami galybę perdavimų vienas kitam bandė kurti atakas.

37-ą minutę „Barcelona“ žaidėjo smūgį atrėmė vartininkas, o pirmasis prie kamuolio prišokęs L.Messi galva pasiuntė jį į vartų tinklą, tačiau įvartis neįskaitytas, mat argentinietis buvo nuošalėje.

Nepaisant abiejų komandų futbolininkų pastangų, daugiau įvarčių pirmame kėlinyje pelnyta nebuvo. 

Po pertraukos grįžę „kanonieriai“ antro kėlinio pradžioje surengė keletą atakų, tačiau geriausia, ką jiems pavyko pasiekti, – Jacko Wilshere‘o smūgis tiesiai į Valdesą.

Komandos keitėsi atakomis, tačiau jų realizuoti nesisekė. 61-ą minutę „Arsenal“ surengė greitą ataką, kurios metu saugas Nasri pavojingai bandė perduoti kamuolį šalia vartų esančiam van Persie, bet gynėjams šiaip ne taip pavyko jį išmušti už galinės linijos.

Dar po trijų minučių laimę baudos aikštelėje pabandė tas pats van Persie, bet smūgį neutralizavo vartininkas.

67-ą minutę L.Messi įsiveržė į priešininkų baudos aikštelę, tačiau bandydamas nuginkluoti vartų sargą pataikė į tinklą iš kitos pusės.

78-ą minutę van Persie prasiveržė kraštu ir stipriu smūgiu iš stataus kampo pramušė Ispanijos čempionų vartininką bei išlygino rezultatą.

Po penkių minučių „Gunners“ surengė greitą ataką. Jos metu Nasri įsiveržė į priešininkų baudos aikštelę, atidavė kamuolį Andrejui Aršavinui ir šis vienu lietimu jį pasiuntė į apatinį vartų kampą.

Daugiau įvarčių šiose rungtynėse pelnyta nebuvo ir katalonams, nesugebėjusiems išsaugoti turėto pranašumo, teko pripažinti aikštės šeimininkų pergalę.

Kitose rungtynėse, vykusiose Italijos sostinėje Romoje, vietos „Roma“ susitiko su Ukrainos čempionų Donetsko „Shakhtar“ klubu. Rezultatyviose rungtynėse pergalę šventė svečiai, kurie reikiamą pergalei pranašumą susikrovė jau per pirmą kėlinį.

Rezultatai

„Arsenal“ 2:1 „Barcelona“
26' [0:1] Davidas Villa
78' [1:1] Robinas van Persie
83' [2:1] Andrey Aršavinas

 

„Roma“ 2:3 „Shakhtar Donetsk“
28' [1:0] Simone Perrotta
29' [1:1] Jadsonas
36' [1:2] Douglasas Costa
42' [1:3] Luizas Adriano
61' [2:3] Jeremy Menezas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius