Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FBK Kaunas pasmerktas visiems laikams išnykti iš šalies futbolo žemėlapio

Tūkstantines sirgalių minias pritraukdavęs ir stipriausias Europos ekipas dar prieš penkerius metus sėkmingai egzaminuodavęs futbolo-beisbolo klubas (FBK) „Kaunas“ pasmerktas visiems laikams išnykti iš šalies futbolo žemėlapio. Lietuvos futbolo lopšiu vadintas Kaunas, atrodo, ilgam liks be profesionalios komandos, rašo dienraštis „Kauno diena“.
„Kauno“ futbolininkai
„Kauno“ futbolininkai / fbk-kaunas.lt nuotr.

Daugiau nei metus realios veiklos nebevykdančiam legendiniam klubui praėjusį mėnesį pradėta bankroto procedūra.

Daugiau nei metus realios veiklos nebevykdančiam legendiniam klubui praėjusį mėnesį pradėta bankroto procedūra. Jos iniciatorius ilgametis FBK „Kaunas„ direktorius Romualdas Kontrimas neslepia, kad šį žingsnį buvo priverstas žengti skaudama širdimi.

Gaila, kad viskas taip baigėsi. Prieš dvidešimt metų pradėtas kurti „Kaunas„ ilgus metus aukštai iškeltą Lietuvos vėliavą nešė visoje Europoje, buvo per žingsnį nuo patekimo į pagrindines Čempionų lygos varžybas. Verslininkas Vladimiras Romanovas investavo į futbolą daugybę milijonų, bet reikia turėti sąžinę – negalima visą laiką gyventi iš vieno žmogaus, nors ir labai mylinčio futbolą, kišenės. „Kaunas“ – viso miesto klubas, bet valdžiai jo nereikia. Per tuos du dešimtmečius daug kas buvo sukurta, parengtas ne vienas visam Lietuvos sportui originalus ir naudingas projektas, puoselėtos gražios viltys, bet joms nebuvo lemta išsipildyti“, – „Kauno dienai“ nuoskaudos neslėpė R. Kontrimas.

8 šalies čempionų titulai, keturios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės, trys LFF Supertaurės trofėjai, ne kartą būta per žingsnį nuo prestižinio Europos futbolo klubų Čempionų lygos turnyro. Į Kauną žaisti tarptautinių rungtynių vykdavo tokio kalibro Senojo žemyno grandai kaip „Liverpool„, Genujos „Sampdoria“ ar Glazgo „Rangers„. Vis dėlto visų šių laimėjimų ir pasiekimų nei šalies futbolo visuomenei, nei Kauno miesto valdžiai nereikėjo. Į kauniečių problemas buvo numota rankomis, o klubas galiausiai pasmerktas agonijai.

Iš viso FBK „Kaunas“ skolos sudaro beveik 13,398 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius